توت فرنگی، نارگیل سلامتی و هدیهای شیرین
توتفرنگی یکی از میوههایی است که دارای خواص زیادی برای سلامتی بدن است. این میوه حاوی مواد گیاهی مثل فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و رزوراترول است که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند. مصرف توتفرنگی در پیشگیری از سرطان، پیری، التهاب و بیماریهای عصبی موثر است و قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارد.
این میوه غنی از ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن است و همچنین شامل ویتامینهای گروه B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز و آهن میشود. توتفرنگی میتواند در تنظیم قند خون و انسولین کمک کند و همچنین باعث افزایش ناگهانی قند خون نمیشود که برای افراد مبتلا به دیابت خیلی مفید است.
اما برخی افراد ممکن است حساسیت به توتفرنگی داشته باشند و نشانههایی مانند ورم، قرمزی، اگزما و خارش نشان دهند. بنابراین این افراد باید از مصرف این میوه خودداری کنند. از آنجایی که توتفرنگی دارای فیبر غذایی است، میتواند به عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش کمک کرده و سلامت گوارش را بهبود بخشد.
مینا کاویانی، در ارتباط با خواص توتفرنگی و همچنین احتیاط در خوردن این میوه، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش مهر، وی افزود: مواد گیاهی موجود در توت فرنگی شامل فلاونوئیدها از جمله آنتوسیانین و کاتچین، اسیدهای فنولیک، تانینها و رزوراترول است و این ترکیبات خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند.
کاویانی با اشاره به نتایج پژوهشهای علمی، گفت: مصرف توت فرنگی در پیشگیری از سرطان، پیری، التهاب و بیماریهای عصبی مؤثر است. توت فرنگی دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی است و از نظر شاخص ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن بسیار بالا است و میتواند خطر بیماریهای سرطان و قلبی عروقی را کاهش دهد.
وی، توت فرنگی را غنی از ویتامین C دانست و افزود: هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی با داشتن ۸/۵۸ میلیگرم ویتامین سی میتواند حدود ۹۸ درصد نیاز روزانه به این ویتامین را تأمین کند. در این میوه نیز مانند توت، علاوه بر ویتامین C، آنتی اکسیدانهای دیگری مانند ویتامین E، بتاکاروتن (پیشساز ویتامین A)، لوتئین و گزانتین یافت میشود.
به گفته کاویانی، توت فرنگی سرشار از ویتامینهای گروه B مانند B۲, PP, B۶ و فولات است و مقادیر نسبتاً بالایی از مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز، فلوراید، مس، آهن و ید را داراست.
وی با اشاره به نقش این میوه در تنظیم قندخون، افزود: یکی از خواص توت فرنگی کمک به تنظیم بهتر قند خون است. محققان بر این باورند که با مصرف توت فرنگی به ویژه پس از مصرف یک وعده غذایی، تنظیم قند خون و انسولین بهتر انجام میشود.
کاویانی، شاخص قندی توت فرنگی را ۴۰ عنوان کرد که به نسبت پایین است یعنی توت فرنگی باعث افزایش ناگهانی قند خون نشده و در نتیجه برای افراد مبتلا به دیابت کمخطر تلقی میشود.
وی، فیبر غذایی را ماده دیگری برشمرد که در توت فرنگی به مقدار مناسبی وجود دارد و یادآور شد: مصرف توت فرنگی عبور مواد غذایی از دستگاه گوارش را تسهیل کرده و به دفع مواد مضر و زائد کمک میکند.
موارد احتیاط مصرف توت فرنگی
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه با اشاره به موارد احتیاط در مصرف توت فرنگی، گفت: حساسیت به توت فرنگی ممکن است در بعضی افراد به ویژه کودکان دیده شود.
به گفته وی، ورم و قرمزی در ناحیه دهان، لبها و زبان، اگزما، کهیر، سردرد، آبریزش بینی، خارش چشمها، وزوز گوشها، ناراحتی گوارشی، افسردگی، بیشفعالی و بی خوابی برخی از نشانههای حساسیت به توت فرنگی است و افرادی که به توت فرنگی حساسیت دارند، باید از مصرف آن پرهیز کنند.