قلب سلامتی با زیبایی پوست پرتقال
تحقیقات اخیر نشان داده است که ارتباط میکروبیوم روده با سلامت قلب و عروق بسیار مهم است. عصارهای که از پوست پرتقال تهیه شده، ممکن است بتواند بهبود سلامت قلب و عروق را برطرف کند. ترکیب آلی به نام تری متیل آمین ان اکسید که توسط باکتریهای میکروبیوم روده تولید میشود، میتواند به پیش بینی بیماریهای قلبی عروقی کمک کند. محققان با استفاده از عصاره پوست پرتقال، موفق به مهار تولید این ترکیب شیمیایی شدهاند. این مطالعه نشان داده است که عصاره پوست پرتقال غیر قطبی میتواند تولید TMAO، که با افزایش خطر بیماریهای قلبی مرتبط است، را در موشها متوقف کند. همچنین، ترکیب feruloylputrescine که در عصاره پوست پرتقال قطبی شناسایی شده است، میتواند آنزیم مسئول تولید TMA را که نقش قابل توجهی در تولید TMAO دارد، مهار کند. این یافتهها نشان میدهد که مصرف عصاره پوست پرتقال میتواند به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند و در پیشگیری از بیماریهای قلبی موثر باشد.
طی چند سال گذشته تحقیقات زیادی بر روی تعاملات بین میکروبیوم روده بدن و سلامت کلی متمرکز بوده است.
به گزارش مهر، مطالعات گذشته همچنین مصرف برخی مواد غذایی از جمله بلوبری، حبوبات، دانه چیاو سبزیجات برگدار را با بهبود سلامت قلب و عروق مرتبط میدانند.
اکنون مطالعه جدیدی نشان میدهد عصارهای که از پوست پرتقال تهیه شده است ممکن است به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند.
برای این مطالعه، محققان بر روییک ترکیب آلی به نام تری متیل آمین ان اکسید (TMAO) تمرکز کردند. TMAO زمانی تولید میشود که باکتریهای موجود در میکروبیوم روده از مواد مغذی و مواد غذایی خاصی مانند گوشت قرمز و محصولات لبنی تغذیه کنند.
«یو وانگ»، محقق ارشد و دانشیار دانشگاه فلوریدا، میگوید: «ما از تحقیقات قبلی میدانیم که برخی از باکتریهای روده از مواد مغذی خاصی در طول هضم تغذیه میکنند و مواد شیمیایینظیر TMAO را تولید میکنند که میتواند به پیش بینی بیماریهای قلبی عروقی در آینده کمک کند.»
مطالعات گذشته TMAO را با افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی مانند آترواسکلروز، فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سکته مغزی و همچنین بیماری مزمن کلیوی و سرطان روده بزرگ مرتبط میدانند.
برای کمک به کاهش میزان TMAO ایجاد شده در میکروبیوم روده، وانگ و تیمش به پوست پرتقال روی آوردند.
وانگ گفت: «در عصاره پوست پرتقال، ما مواد شیمیایی خاصی را یافتیم که میتوانند تولید مواد شیمیایی را که میتوانند به سیستم قلبی عروقی آسیب برسانند، مهار کنند.»
دانشمندان دو نوع عصاره پوست پرتقال را تولید و آزمایش کردند؛ یکی با کسر قطبی و دیگری با کسر غیر قطبی.
در طول این مطالعه، محققان دریافتند که عصاره پوست پرتقال غیرقطبی قادر است تولید TMAO را در ۱۰ موش نر متوقف کند.
دانشمندان همچنین ترکیبی به نام feruloylputrescine را در بخش قطبی عصاره پوست پرتقال شناسایی کردند که به طور قابل توجهی آنزیم مسئول تولید تری متیل آمین (TMA) را که در تولید TMAO نقش دارد، مهار کرد.