کوکو لوبیا چیتی: رازی برای شامی لذت بخش و انرژیبخش
کوکو لوبیا چیتی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ ایرانی است که از ترکیب لوبیا چیتی، سیبزمینی، پیاز، سیر و ادویهجات تهیه میشود. این غذای خوشمزه از جمله کوکوهایی است که طبخ آن نیازمند زمان و تلاش زیادی نیست و مواد لازم برای تهیه آن نیز به راحتی در دسترس هستند.
لوبیا چیتی را باید ابتدا برای مدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا نرم شود، سپس آن را بپزید و له کنید. سپس سیبزمینی و پیاز را رنده کرده و به لوبیا چیتی اضافه کنید. مواد دیگر از جمله سیر، تخممرغ و ادویهها را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید.
سپس مخلوط را به صورت قاشقی در روغن گرم کنید تا سرخ شود. در آخر میتوانید این کوکو خوشمزه را با سبزی خوردن یا گوجه و خیارشور سرو کنید.
در نهایت، کوکو لوبیا چیتی یک گزینه خوشمزه و سالم برای وعدههای غذایی مختلف است که قطعا توانایی جذب تقریبا هرکسی را دارد.
فرارو نوشت: کوکو لوبیا چیتی یکی از انواع کوکوهای خوشمزه گیاهی است که از ترکیب لوبیا چیتی پخته با سیب زمینی، پیاز، سیر و ادویهجات تهیه میشود و بسیار ترد و خوشمزه است.
کوکو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانیهاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژهای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکوها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال میتوان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی کدو سبز و… اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذاست. کوکو لوبیا چیتی یکی از انواع گوناگون کوکوها است که از ترکیب لوبیا چیتی با سیب زمینی، پیاز، سیر، تخم مرغ و ادویه تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر از درست کردن کوکوهای تکراری خسته شدهاید، این کوکوی خوشمزه را حتما امتحان کنید و در ادامه این مطلب با طرز تهیه کوکو لوبیا چیتی با ما همراه باشید.
مواد لازم
لوبیا چیتی: ۱ لیوان
سیب زمینی: ۳ عدد
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
تخم مرغ: ۲ عدد
پودر سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری: به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این کوکو خوشمزه ابتدا لوبیا چیتی را به مدت ۲۴ ساعت خیس بدهید، سپس با مقداری آب و نمک لوبیا را بپزید تا کاملا نرم و پخته شود. لوبیای پخته را آبکش کنید و داخل یک کاسه مناسب بریزید، سپس با گوشتکوب لوبیاها را کاملا له کنید. سیب زمینی را پوست بگیرید و رنده کنید، سپس سیب زمینی را با دست فشار بدهید و آب اضافه آن را خارج کنید. پیاز را هم به صورت جداگانه پوست و رنده کنید و حتما آب اضافه پیاز را بگیرید. حالا سیب زمینی و پیاز رنده شده را به لوبیا چیتی له شده اضافه کنید.
سیر را رنده کنید و همراه با نمک، فلفل، زردچوبه، پودر کاری، پودر سوخاری و تخم مرغ به مواد بالا اضافه کنید و خوب با قاشق هم بزنید تا مواد به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند. داخل ماهی تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا روغن داغ شود، سپس کوکو را به صورت قاشقی داخل روغن بریزید. وقتی یک سمت کوکو سرخ شد، کوکو را برگردانید تا سمت دیگر کوکو هم سرخ شود. کوکوهای سرخ شده را روی دستمال مخصوص روغن بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود، سپس با سبزی خوردن یا گوجه و خیارشور سرو کنید، نوش جان.
راضیه میرزاحیدری