مردان استانی که به تحرک علاقهای ندارند: پایینترین سطح فعالیت بدنی در کشور
هفته سلامت مردان هر ساله از تاریخ 24 تا 30 خرداد ماه با هدف حساس سازی جوامع مختلف در مورد اولویتهای سلامت مردان برگزار میشود. این هفته به مناسبت نیمی از جمعیت کشور که مردها هستند، نامگذاری شده است. به گفته شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز، سبک زندگی سالم و آموزشهای پیشگیرانه در مورد سرطانهای شایع مردان، تروماهای ناشی از حوادث و ناباروری، باید از اولویتهای سلامت مردان باشد. او همچنین اعلام کرد که مردها در البرز کمتحرک¬ترین گروه در کشور محسوب میشوند و کمتحرکی از این یکی از عوامل خطرناک بیماریهای مزمن و مانند قلبی-عروقی، سکته مغزی و دیابت به میزان بالا میشود. بهبود فعالیت جسمانی، نقش کلیدی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن دارد و باعث بهبود وضعیت روانی، عضلانی، سلامت اسکلتی، خواب و کنترل وزن میشود. به نظر او، مردها باید حداقل پنج روز در هفته به مدت 30 دقیقه به فعالیت ورزشی متوسط بپردازند.
شهرام صیادی به مناسبت هفته سلامت مردان گفت: ۲۴ الی ۳۰ خرداد با هدف حساس سازی گروههای مختلف جامعه در خصوص اولویتهای سلامت مردان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، هفته سلامت مردان نام گذاری شده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، او افزود: سبک زندگی سالم و آموزش پیشگیرانه در خصوص شایعترین سرطانهای مردان، ترومای ناشی از حوادث جادهای ومواجهات شغلی و ناباروری مردان به عنوان مهمترین اولویت سلامت مردان مبنی بر بار بیماریها و سیمای مرگ کشور است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: براساس نتایج پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر سال ۱۴۰۰، مردان البرزی، کم تحرکترین مردان در کشور هستند.
صیادی افزود: شیوع کم تحرکی مردان البرز ۵۵.۷۷ درصد است. کم تحرکی از عوامل خطر بیماریهای مزمن و مرگ در جهان است و موجب افزایش خطر سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد میشود.
او گفت: فعالیت جسمی منظم نقش مؤثری در کاهش خطر بیماریهای مزمن از قبیل قلبی- عروقی، دیابت نوع ۲، سندرم متابولیک، پرفشاری خون، سرطانها دارد و سبب بهبود بهداشت روان، وضعیت اسکلتی- عضلانی، وضعیت خواب و کنترل وزن میشود.
صیادی افزود: مردان حداقل پنج روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه روزانه با شدت متوسط پیاده روی داشته باشند.