چگونه می توان ویتامین D بیشتری مصرف کرد؟ / سه روش اثبات شده برای افزایش سطح ویتامین D
ویتامین D یکی از مهمترین ویتامینهایی است که برای سلامتی بدن ضروری است. روشهای مختلفی برای افزایش سطح ویتامین D در بدن وجود دارد. اولین راهکار این است که معرض نور خورشید بگذرانید، زیرا نور خورشید به عنوان منبع اصلی این ویتامین شناخته شده است. اگر چند بار در هفته برای مدت کوتاهی، مثلاً ۱۵ دقیقه – ۳ بار در هفته، در معرض نور خورشید قرار بگیرید، میتوانید سطح ویتامین D مورد نیاز بدن خود را تامین کنید. همچنین مصرف مکملهای ویتامین D نیز به عنوان یک راهکار دیگر برای افزایش سطح ویتامین D مورد توصیه است. علاوه بر این، غذاهایی مانند ماهیها، شیر، زرده تخممرغ و قارچ نیز غنی از این ویتامین هستند و میتواند به تأمین نیاز بدن به این ویتامین کمک کند. بنابراین، با توجه به اهمیت ویتامین D برای سلامتی بدن، حفظ سطح مطلوب این ویتامین در بدن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
روشهای مطمئن برای افزایش سطح ویتامین D عبارتند از: قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید و مصرف مکملهای ویتامین D۳. مصرف غذاهای غنی از ویتامین D نیز تا حدودی میتواند مؤثر باشد.
به گزارش خبرآنلاین، سه روش مناسب برای دریافت ویتامین D موردنیاز بدن عبارتند از:
قرار گرفتن در معرض آفتاب: اگر چند بار در هفته حتی برای مدت کوتاهی، مثلاً ۱۵ دقیقه – ۳ بار در هفته، در معرض نور خورشید قرار بگیرید، میتوانید بیش از مقدار توصیهشده روزانه، ویتامین D مورد نیاز بدن را دریافت کنید. توجه داشته باشید که قرار گرفتن در معرض نور خورشید علاوه بر تأمین ویتامین D، خطراتی هم دارد و احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد؛ بنابراین بیش از زمان توصیهشده در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.
مکملها: ویتامین D۳ بهترین گزینه برای رفع کمبود ویتامین D است، اما پیش از شروع مصرف مکملهای ویتامین D لازم است با یک آزمایش خون ساده سطح ویتامین D خود را بسنجید و اگر لازم بود، قرصها و دیگر مکملهای این ویتامین را مصرف کنید. سطح توصیهشده برای ویتامین D، ۴۰ الی۶۰ نانوگرم در میلی لیتر است.
چند ماه بعد از مصرف این دارو، مجدد سطح ویتامین D خود را بررسی کنید و دوز مکمل خود را بر این اساس تنظیم کنید. مصرف زیاد ویتامین D گهگاهی باعث افزایش بیش از حد کلسیم در خون میشود.
غذاهای غنی از ویتامین D: منابع خوراکی غنی ویتامین D عبارتند از: ماهی سالمون، ماهی قزل آلا، شیر گاو، آب پرتقال، شیر سویا، زرده تخممرغ، قارچ، جگر گاو، غلات و جو دوسر.