پنج راه بهشتی برای کنترل پرخوری عصبی
پرخوری عصبی یک وضعیت است که افراد غذا را به عنوان یک راه برای کنترل احساسات منفی، مانند استرس یا اضطراب، مصرف میکنند. این نوع از خوردن هیچ ارتباطی با گرسنگی واقعی ندارد و بیشتر به منظور تسکین احساسات ناراحت کننده استفاده میشود. برای مقابله با این وضعیت، روشهای مختلفی وجود دارد. اولین راهکار ارائه شده برای مقابله با پرخوری عصبی، ورزش و راه رفتن در هوای آزاد است. تنفس عمیق و تولید اکسیژن بیشتر در بدن به کنترل اشتها کمک میکند. در ادامه، آب خوردن در زمانهای عصبی میتواند در کاهش اشتها و ریلکس شدن موثر باشد. همچنین، مصرف سبزیجات کم کالری، شیرموز و چای سبز نیز به کنترل پرخوری عصبی کمک میکنند و میتوانند جایگزین مناسبی برای خوردن احساسی باشند.
پرخوری عصبی با عنوان «غذا خوردن احساسی» (emotional eating) نیز شناخته میشود و شامل استفاده از غذا به عنوان مکانیسم مقابله برای کمک به داشتن احساس بهتر است. به طور معمول، این عارضه هیچ ربطی به گرسنگی جسمی ندارد و همه چیز مربوط به تسکین یا سرکوب احساسات و موقعیتهای ناراحت کننده است.
در ادامه چند راهکار برای مقابله با پرخوری عصبی پیشنهاد شده است.
برای جلوگیری از پرخوری عصبی از راهکار های زیر استفاده کنید.
۱)راه رفتن
هنگامی که عصبی میشوید تنفس و راه رفتن در هوای آزاد به شما کمک بسیاری میکند زیرا اکسیژنرسانی به بدن بسیار کاهش پیدا میکند و همین امر باعث کند شدن روند تولید ATP در بدن و احساس گرسنگی در شما میشود.
۲ )آب خوردن
استفاده از یک لیوان آب زمانی که عصبی میشوید یا استرس دارید به شما در کم کردن اشتها و همچنین ریلکس شدن کمک زیادی میکند.
۳ )استفاده از سبزیجات کمکالری
سبزیاجات کم کالری مانند هویج و کرفس در کم کردن اشتها کمک میکند.
۴ )خوردن شیرموز
علاوه برتأمین انرژی اشتها را سرکوب میکند و روند عضلهسازی را بهتر میکند و در نتیجه توده چربی در بدن کم میشود.
۵)استفاده از چای سبز
علاوه بر داشتن آنتی اکسیدان باعث کاهش اشتهای کاذب میشود.
منبع: چندثانیه