طعم تابستان در یک قابلمه: خورش سیب و آلبالو، ترشی و شیرینی به همراه سفرهی گل بهشت
خورش سیب و آلبالو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با طعم ترش و شیرین منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی دارد. برای تهیه این خورش، ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید، سپس زردچوبه و زعفران را به آن اضافه کنید. سپس سیبها را خرد کرده و به خورش اضافه کنید و زمانی بپزید تا گوشت و سیبها نیمه پز شوند. پس از این مرحله آلبالوهای بدون هسته را به خورش اضافه کرده و آن را به آرامی بپزید. در پایان، رب گوجه فرنگی و ادویههای دیگر را به آن اضافه کنید و به آرامی بپزید. این خورش میتواند با برنج یا نان سرو شود و میتوانید برای تزیین از جعفری یا گشنیز استفاده کنید. با رعایت نکاتی مثل استفاده از گوشت چرب و شیرین نمودن آلبالوها، میتوانید طعم و طیب خورش خود را افزایش دهید.
خورش سیب و آلبالو، یکی از خورشهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعم ترش و شیرین منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از تک فانبلاگ، طرز تهیه خورش سیب و آلبالو به همراه ۶ نکته مهمی که در زمان پخت باید بدانید، ارائه میشود.
طرز تهیه خورش سیب و آلبالو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۳-۴ نفر است.درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مواد لازم جهت تهیه خورش سیب و آلبالو
گوشت گوسفندی یا گوساله ۵۰۰ گرم (به صورت خورشتی خرد شده)پیاز۱ عددسیب۲ عددآلبالو ۲ پیمانهرب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوریمحلول زعفرانبه مقدار دلخواهزردچوبه ۱ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاه به مقدار لازمشکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)روغن به مقدار لازم
مرحله اول: آماده سازی پیاز
پیاز را نگینی خرد کنید. در یک قابلمه مناسب، روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید.
پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
مرحله دوم: افزودن گوشت و ادویهها
گوشت را به قطعات کوچک و یکسان خرد کنید.
گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر و عطر و طعم آن آزاد شود.
زردچوبه و محلول زعفران را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها نیز آزاد شود.
مرحله سوم: آماده سازی و افزودن سیب و آب
سیبها را پوست بگیرید و به صورت خلالی یا مکعبی خرد کنید. سیبهای خرد شده را به گوشت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
کمی آب به خورش اضافه کنید تا سیبها کمی بپزند.
سیبهای ترش و سفت برای این خورش مناسبتر هستند. سیبهای درشتتر را میتوانید به صورت خلالی و سیبهای کوچکتر را به صورت مکعبی خرد کنید.
۲۵-۳۵ دقیقه زمان دهید تا گوشت و سیب نیم پز شود.
مرحله چهارم: افزودن آلبالوها و پخت خورش
آلبالوها را بشویید و پس از خشک شدن هسته آنها را جدا سازید.
آلبالوهای بدون هسته را به خورش اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد.
۲۵-۳۵ دقیقه دیگر زمان لازم است تا خورش جا بیفتد و سیب ها و آلبالوها کاملا پخته شوند.
توجه داشته باشید که باید آلبالوها را در نیمه پخت خورش اضافه کنید تا له نشوند.
خورش را به آرامی و با حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد و طعم مواد به خورد هم برود.
مرحله پنجم: تنظیم چاشنی و سرو خورش
در اواخر پخت، رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. نمک و فلفل سیاه را به مقدار دلخواه اضافه کنید.
اگر خورش غلیظتر میخواهید، میتوانید ۱ قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.
در صورتی که طعم ترش آلبالو برایتان زیاد است، میتوانید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری شکر به خورش اضافه کنید.
میزان شکر را به ذائقه خودتان تنظیم کنید. میتوانید از جعفری یا گشنیز ساطوری شده برای تزیین خورش استفاده کنید.
خورش سیب و آلبالو را به همراه برنج یا نان سرو کنید.
۶ نکته خوشمزه تر شدن خورش سیب و آلبالو
برای طعم بهتر خورش، از گوشت با چربی متوسط استفاده کنید. گوشت چرب طعمی بهتر به خورش میدهد و باعث می شود خورش جا افتاده تر شود.اگر سیبها خیلی ترش هستند، می توانید قبل از اضافه کردن به خورش، آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب نمک خیس کنید.میتوانید از انواع مختلف آلبالو، مانند آلبالوی وحشی یا آلبالوی گیلاسی، در این خورش استفاده کنید. اگر آلبالوهای تازه در دسترس ندارید، میتوانید از آلبالوی فریز شده یا کنسروی استفاده کنید.این خورش را میتوانید با مرغ یا بوقلمون نیز تهیه کنید.میتوانید از ادویه های دیگری مانند هل، دارچین و زیره نیز به مقدار کم استفاده کنید.میتوانید از کشمش پلویی نیز در این خورش استفاده کنید. کشمش را در ۱۰ دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه مندان به آشپزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.