8 نشانه خطرناک که نباید آنها را نادیده بگیرید!
اعتماد یکی از مهمترین عوامل در هر نوع رابطهای است ولی باید توجه داشت که این اعتماد از قابلیت اعتمادپذیری فرد نیز بستگی دارد. در اینجا 8 نشانهای که ممکن است نشان دهنده عدم قابل اعتماد بودن فرد باشد بررسی شد. اولین نشانه آن است که شخص دارای انسجام و انسجام رفتاری نیست و بین واژگان و رفتارش تناقض وجود دارد. در صورتی که شخص از ارتباط چشمی خودداری کند، ممکن است قابل اعتماد نباشد. همچنین افرادی که به سرعت انگشت اتهام را به دیگران میگیرند و هیچگاه عذرخواهی نمیکنند، نیز ممکن است اعتماد در آنها وجود نداشته باشد. این اشخاص ممکن است عهدشکنی کرده و به شدت غیبت میکنند. همچنین عدم حس همدلی و عدم شفافیت نیز میتواند نشانههایی از عدم قابل اعتماد بودن فرد باشد. به طور کلی، این نشانهها میتوانند به ما کمک کنند تا افرادی که ممکن است قابل اعتماد نباشند را تشخیص دهیم و بهترین تصمیم را در ارتباط با آنها بگیریم.
تک فان-اعتماد بخشی ضروری در هر نوع رابطهای است اما اعتمادپذیری چیزی نیست که در نگاه اول کشف شود. اعتماد از طریق اعمال، واژگان و از همه مهمتر رفتار به دست میآید. اما یک نکته قابل تأمل این است که همه افرادی که سر راه ما قرار میگیرند آنقدرها که ممکن است فکر کنیم قابل اعتماد نیستند. در این مقاله میخواهیم 8نشانه را با شما در میان بگذاریم که اگر در کسی دیدید، بهتر است محتاطتر رفتار کنید. با تک فان همراه باشید.
1.به ندرت انسجام و یکپارچگی دارند
به گزارش تک فان، انسجام فضیلتی است که اغلب آدمهای قابل اعتماد از آن بهرهمند هستند. انسجام رفتاری کمک میکند تا دو ستون اعتماد شامل پیشبینیپذیری و قابلیت اعتماد ساخته شوند. نکته اینجاست که افرادی که قابل اعتماد نیستند، این یکپارچگی و انسجام رفتاری را ندارند. بین واژگان و رفتارشان تناقض مشاهده میشود یا رفتارشان بسته به موقعیت یا آدمهایی که با آنها در تعامل هستند، به شدت تغییر میکند. این عدم انسجام و پیوستگی نشان میدهد که آنها ممکن است آنقدرها که از ظاهرشان به چشم میخورد، اصیل نباشند و شاید نشانهای از فریبکاریشان باشد. اگر رفتار و واژگان افراد با هم همسو نیست یا رفتارشان با باد تغییر میکند، حتما جلوی اسمشان یک علامت در ذهنتان بزنید و محتاطتر با آنها رفتار کنید.
2.از ارتباط چشمی پرهیز میکنند
ارتباط چشمی بخشی ضروری در هر نوع رابطهای است. ارتباط چشمی نشان میدهد شخصی که با او در ارتباط هستید، دلمشغول حرفهای شماست، حضور قلب و ذهن دارد و از همه مهمتر با شما صادق است. اغلب افرادی که چیزی را پنهان میکنند یا نمیخواهند حقیقتی را فاش کنند، از تماس چشمی خودداری میکنند. آنها ممکن است پایین را نگاه کنند، نگاهشان را بدزدند یا به نظر برسد که اصلا حواسشان نیست.
3.آنها سریع انگشت اتهام را به سمت دیگران میگیرند
پذیرش اشتباهات دیگران خود نشانهای از بزرگواری است. این امر نشان میدهد که فرد صادق، مسئولیتپذیر و فروتن است -ویژگیهایی که آدمهای صادق از آن بهرهمند هستند. درعوض، آدمهایی که به سرعت دیگران را متهم میکنند، ممکن است قابل اعتماد نباشند. آنها اغلب مسئولیت را به گردن دیگران میاندازند و دیگران را مقصر میدانند، حتی اگر اشتباه از خودشان باشد. پس اگر متوجه شدهاید که فردی مدام انگشت اتهام را به سمت دیگران میگیرد و از پذیرش مسئولیتهایش سر باز میزند، ممکن است نشانه ظریفی از غیرقابل اعتماد بودن او باشد.
4.اغلب عهدشکنی میکنند
قولهای ما قراردادهای کلامی اعتماد و اعتبارمان هستند. وقتی شخصی قولی میدهد درواقع به طور شفاهی اعلام میکند که «میتوانی روی من حساب کنی.» اما وقتی اشخاصی مدام عهدشکنی میکنند، اتفاقی فراتر از ناامید کردن ما رخ میدهد. این نشانه واضحی است از اینکه آنها نمیتوانند قابل اعتماد باشند. چه قولهای معمولی و چه تعهدات جدی، اگر شخصی مدام شما را ناامید میکند، وقتش رسیده که درباره میزان صداقت و قابلیت اعتماد او فکر کنید. اگر کسی تاریخچهای طولانی از عهدهای شکسته در قبال شما دارد، باید بدانید که این امر نمیتواند صرفا حواسپرتی باشد. این امر نشانهای واضح از غیرقابل اعتماد بودن این شخص است.
5.به شدت غیبت میکنند
غیبت فقط نامطلوب نیست، رفتاری است که به جد میتواند اعتماد را زیر سوال ببرد. میدانید که اگر شخصی آنقدر در حضور شما راحت است که پشت سر دیگران حرف بزند، هیچ بعید نیست که پشت سر شما هم در نزد دیگران حرف بزند و شما نمیدانید که چه چیزهایی درباره شما به دیگران خواهد گفت. یک ضربالمثل قدیمی میگوید: «اگر نمیتوانی حرف خوبی بزنی، بهتر است اصلا حرف نزنی.» غیبتکنندگان افراطی عکس این رفتار را دارند. آنها با انتشار شایعه و غیبت یا به اشتراکگذاری رازهای افراد، نه تنها به شهرت آنها لطمه میزنند، بلکه درواقع فقدان احترام و یکپارچگی شخصیتی خودشان را نشان میدهند.
6.هرگز معذرتخواهی نمیکنند
همه ما اشتباه میکنیم و این ناشی از انسان بودنمان است. اما توانایی پذیرش خطا و بیان صادقانه عذرخواهی بازی را تغییر میدهد. بیان عذرخواهی شما را ضعیف نمیکند. نشان میدهد که برای رابطهتان بیشتر از نفس و غرورتان اهمیت قائل هستید. اما بعضیها کلا با عذرخواهی مشکل دارند. هرگز معذرتخواهی نمیکنند، حتی وقتی که مشخص است اشتباه از آنها بوده است. به نظرشان میرسد که پذیرش خطا و عذرخواهی تصویر آنها را لکهدار میکند. این خودداری از معذرتخواهی میتواند نشانه ظریفی از غیرقابل اعتماد بودن باشد.
7.به شدت تودار هستند
شفافیت یکی از مولفههای ضروری اعتماد است. شفافیت یعنی گشوده، صادق و مشتاق بودن برای به اشتراکگذاری اطلاعات ضروری. اما افراد غیرقابل اعتماد اغلب بیش از اندازه خاموش و تو دار هستند. آنها اطلاعاتی که نیاز است دیگران نیز در جریان آن قرار بگیرند را بایگانی میکنند، از پاسخ مستقیم طفره میروند و به نظر میرسد که بیش از اندازه محافظهکار هستند. همه حق دارند که از خلوتشان صیانت کنند اما سطحی غیرمعمول از رازداری میتواند یک پرچم قرمز هشداردهنده باشد.
8.فاقد احساس همدلی هستند
همدلی توانایی فهم و به اشتراکگذاری احساسات با دیگران است. این ویژگی پیوند، درک و اعتماد را ایجاد میکند. اما اشخاصی که فاقد احساس همدلی هستند اغلب نمیتوانند روابط اصیل و قابل اعتماد بسازند. ممکن است به احساسات دیگران بیاحترامی کنند، علاقه کمی به تجربههای دیگران نشان دهند یا نتوانند وقتی دیگران نیاز دارند به آنها کمک برسانند. فقدان حس همدلی چیزی بیشتر از یک نقص شخصیتی است. این وضعیت نشانهای واضح است از اینکه شخص ممکن است قابل اعتماد نباشد. بهرحال اعتماد از طریق فهم و احترام دوطرفه ساخته میشود و نبود همدلی دستیابی به اعتماد را دشوار میکند.
عاطفه رضوان نیا