دلمه گوجه فرنگی مجلسی با طعم و شکلی فوق العاده
دلمه گوجه فرنگی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که معمولا در مهمانیها و جشنها سرو میشود. این دلمه با استفاده از گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و گوجه فرنگی تهیه میشود. برنج و لپه ابتدا بخیسانده شده و پخته میشود، سپس پیاز و گوشت چرخ کرده به همراه ادویهها و سبزیجات به آن اضافه میشود. سپس مواد دلمه درون گوجههای خالی شده و در قابلمه پخته میشوند. در نهایت، سس دلمه با رب گوجه فرنگی و ادویههای دیگر تهیه میشود و بر روی دلمهها ریخته میشود. پس از پختن، دلمهها آماده سرو شدن هستند. این غذا با طعم خوشمزه و مطبوع خود میتواند جزو منوی شام شما در مهمانیها و خانه باشد و حتما توجه همه را به خود جلب خواهد کرد.
دلمه گوجه فرنگی، یکی از خوشمزهترین و سادهترین دلمههایی است که میتوانید برای شام در مهمانیها و دورهمیهایتان تهیه و سرو کنید. اگر طعم گوجه فرنگی پخته شده را دوست دارید به شما پیشنهاد میکنیم که از امتحان کردن این دلمه غافل نشوید. در ادامه با تک فانبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه این دلمه خوشمزه را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه دلمه گوجه فرنگی
مواد لازم جهت تهیه دلمه گوجه فرنگی به شرح زیر است:
برنج۱ پیمانهلپه۱/۲ پیمانهگوشت چرخ کرده۱۵۰ گرمپیاز۱ عددنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازمگوجه فرنگی۶-۸ عددسبزی دلمه۱ پیمانهرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریآبلیمو۱ قاشق غذاخوریآب جوش۱ پیمانه
مراحل تهیه دلمه گوجه فرنگی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این دلمه ۹۰-۱۲۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این دلمه جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این دلمه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی برنج و لپه
برنج را تمیز کنید و بشویید، آن را با مقداری آب بخیسانید. لپه را نیز به همین ترتیب تمیز کنید و بشویید.
برای بهتر پخته شدن لپه و برنج بهتر است آنها را چند ساعتی قبل از پخت غذا بخیسانید. خیساندن حبوبات تا حد زیادی نفخ آنها را میگیرد و روند پختشان را سریعتر میکند.
مرحله دوم: پخت برنج و لپه
برنج و لپه خیسانده شده را درون قابلمه مناسبی بریزید. مقداری نمک، روغن و آب به آن اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت کم گذارید و ۳۰-۴۰ دقیقهای زمان دهید تا برنج و لپه بپزند.
مرحله سوم: آماده سازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت کم قرار دهید.
پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ مو با رب انار
مرحله چهارم: افزودن گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی گوشت گرفته شود و گوشت کمی تغییر رنگ دهد.
مرحله پنجم: افزودن ادویهها
در این مرحله مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به گوشت بزنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله ششم: افزودن سبزی، برنج و لپه پخته شده
سبزیهای خرد شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا آب اضافی سبزیها گرفته شود.
در همین مرحله برنج و لپه پخته شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و همه مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید.
حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید. محتوای درون دلمههای شما آماده است.
مرحله هفتم: آماده سازی گوجه فرنگی
گوجه فرنگیها را بشویید، بهتر است از گوجههای سفت و درشت استفاده کنید.
قسمت سر گوجه را با چاقو برش زنید و با کمک قاشق محتوای درون گوجه ها را تخلیه کنید.
همه گوجه فرنگیها را به همین ترتیب آماده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه پیاز به روش سنتی
مرحله هشتم: پر کردن دلمهها
از مواد دلمه درون گوجه فرنگیهایتان بریزید و کمی با قاشق فشار دهید تا گوجه فرنگیها پر شوند.
کلاهک هر گوجه را روی خودش قرار دهید. دلمهها را در کنار هم در قابلمه مناسبی بچینید.
درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. زمان دهید تا با حرارت کم دلمهها به مدت ۱۵-۱۰ دقیقه بپزند.
مرحله نهم: آماده سازی سس دلمه
درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید. رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا رب رنگ باز کند و بوی خامیاش گرفته شود.
مقداری نمک، آبلیمو و آب جوش به رب اضافه کنید و به هم زنید. سس دلمه را به دلمههای درون قابلمه اضافه کنید.
مجدد درب قابلمه را ببندید و ۱۵-۲۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا دلمهها بپزند و آماده سرو شوند.
پس از پخت دلمهها را از قابلمه خارج کنید و در ظرف سرو بچینید. دلمههای بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده میل کردن هستند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش بسیار ساده و کامل بالا این دلمههای خوشمزه و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.