بازیهای خلاقانه و خاطرهانگیز خانه داری
ترفندهای آشپزی و خانه داری که اغلب فراموش شدهاند اما بسیار مفید هستند، میتوانند به صرفهجویی در زمان و پول کمک کنند. برای مثال، زنان قدیم از ترفندهای مختلفی استفاده میکردند تا ظروف مسی را بیشتر درخشان و تمیز نگه دارند، از جمله استفاده از سس گوجه فرنگی. همچنین اضافه کردن شیره افرا به پنکیک یا وافل میتواند طعم آنها را بهبود ببخشد.
برای از بین بردن بوی سوختگی برنج یا طعم دار کردن کلوچهها، از ترفندهای قدیمی میتوان استفاده کرد. همچنین نگهداری از موزها در یخچال یا استفاده از لباسهای کهنه به عنوان دستمال، ترفندهای دیگری هستند که میتوانند در زندگی روزمره کمک کنند.
از روغنهای گیاهی طبیعی برای طعم طبیعیتر غذاها استفاده کنید و ترفندهای مختلفی برای شستشو و نگهداری مواد غذاییتان را امتحان کنید. این ترفندها میتواند به شما کمک کند که بهتر و صرفهجو تر در آشپزخانه عمل کنید.
نمناک نوشت: زنان قدیم ترفندها و راهکارهایی در آشپزی و خانه داری داشتند که بسیار مفید و کاربردی برای صرفه جویی در پول و زمان بودند اما امروزه این ترفندها فراموش شده اند.
چند ترفند و اسرار آشپزی خانه داری مفید که فراموش کرده ایم
بعضی از بهترین راهکار های آشپزی و ترفند ها از مادر بزرگانمان به ما رسیده است که باعث می شود زمان و پول بیشتری ذخیره کنیم و بتوانیم غذای خوشمزه تر درست کنیم.
تمیز کردن ظروف مسی
جالب است بدانید که سس گوجه فرنگی باعث برق انداختن ظروف مسی می شود. کافی است مقداری از آن را در کف قابلمه و ماهیتابه مسی بزنید و چند دقیقه صبر کنید و دوباره بمالید و بعد با آب شستشو دهید.
مایع روی پنکیک
شما می توانید مقداری شیره افرا را از طریق اضافه کردن یک فنجان سس سیب و یک فنجان شهد افرا تهیه کنید. کمی آن را داغ کنید تا طعمی خوشمزه به شما بدهد و آن را روی پنکیک یا وافل بریزید.
از بین بردن بوی سوختگی برنج
بهترین راه برای از بین بردن بوی سوختگی برنج،قرار دادن یک عدد نان روی برنج یا فرو کردن یک عدد پیاز پوست کنده درون برنج است.
استفاده از روغن های گیاهی
روغن هایی مثل روغن رزماری را داخل شیشه نگه دارید تا طعم آن ها تازه باقی بماند. سپس می توانید کمی روغن زیتون هم به آن اضافه کنید. 14 روز آن را کنار بگذارید و بعد دوباره استفاده کنید. هرگز روغن زیتون را داخل فریزر نگذارید زیرا سفت می شود و طعم خودش را از دست می دهد.
طعم دار کردن کلوچه ها
برای اینکه کلوچه ها را طعم دار کنید، می توانید مقداری شکر قهوه ای به آن اضافه کنید که طعم قسمت کاراملی کلوچه را نیز خوشمزه تر می کند.
ماندگاری بیشتر موز
برای اینکه موزهایی که خریده اید خیلی زود خراب نشوند، دم موزها با یک تکه پلاستیک یا فویل ببندید و در یخچال بگذارید. اینگونه گاز اتیلن در انتهای ساقه تولید شده و موزها تازه می مانند.
جلوگیری از ریختن قطره مایعات
حتما دقت کرده اید زمانی که می خواهید مایعاتی مثل شیر را داخل فنجان قهوه بریزید، مقداری از قطرات آن پرش دارد و به بیرون می ریزد، برای این که این اتفاق نیفتد، سر ظرفی که داخل آن شیر ریخته اید را با کره چرب کنید تا دیگر قطره ها به سمت بیرون پخش نشود.
استفاده از لباس های کهنه
قطعاً به یاد دارید که مادربزرگتان از لباس های کهنه استفاده می کردند و آن ها را تبدیل به دستمال می کردند. شما هم می توانید از آن ها به عنوان دستمال یا حوله استفاده کنید.
شستن راحت توت فرنگی
برای شستن توت فرنگی نیاز به جدا نمودن دم و ساقه ی توت فرنگی است. برای جدا نمودن راحت دم و برگ توت فرنگی یک نی پلاستیکی را از انتهای توت فرنگی وارد کرده و فشار دهید تا از آن طرف توت فرنگی خارج شود و دم و برگ جدا شود.
تازه نگه داشتن میوه سیب
برای جلوگیری از قهوه ای شدن سیب ها بعد از پوست کندن، پیشنهاد می کنیم که قطعات سیب پوست کنده شده را داخل آب قرار دهید و یک قاشق غذاخوری لیموی تازه به آن اضافه کنید تا رنگش برنگردد.
جدا نمودن راحت پوست سیر
حبه های سیر را در یک شیشه ی در دار بریزید و چند دقیقه محکم شیشه را تکان دهید تا پوست سیرها جدا شود.
استفاده از کاکائو
قطعاً هر چیزی کاکائوی بیشتری داشته باشد، خوشمزه تر است. هر زمان که خواستید کیک شکلاتی درست کنید، به جای آرد روی ماهیتابه پودر کاکائو بریزید تا هم خوشمزه تر باشد و هم گوله های سفید ارد مشخص نشود.
زودتر رسیدن گوجه فرنگی
اگر خیلی وقت است که گوجه فرنگی هایتان سبز است و نمی رسد ، می توانید آن ها را کنار دیگر میوه ها قرار دهید؛ مخصوصا اگر کنار موز باشد سرعت رسیدنش افزایش پیدا می کند.
داغ کردن پیتزای سرد در تابه
برای داغ کردن باقیمانده ی پیتزا ابتدا کمی آب روی پیتزا بپاشید تا رطوبت خمیر برگردد، سپس در تابه را ببندید و روی شعله ی ملایم به مدت 1 دقیقه قرار دهید. می توانید قبل از گرم کردن کمی پنیر روی پیتزا بریزید تا خوشمزه و تازه تر شود.
استفاده از لیوان به جای کاتر
اگر برای شکل دادن خمیر ها یا برش آن ها کاتر در اختیار ندارید، می توانید از لیوان استفاده کنید و به راحتی خمیر های گرد را قالب گیری کنید.
تنوری کردن سیب زمینی ها
برای اینکه سیب زمینی های خود را بهتر تنوری کنید و طعم آن ها را بهبود ببخشید، می توانید 10 دقیقه داخل آب بجوشانید و بعد داخل اجاق گاز بگذارید تا هم زودتر تنوری شوند و هم خوش طعم تر باشند.
پوست کندن انبه
برای راحت جدا نمودن پوست انبه ابتدا انبه را به چهار قسمت تقسیم کرده و در لبه ی آن لبه ی یک لیوان را قرار دهید و لیوان را به جلو هل دهید تا پوست انبه جدا شده و انبه داخل لیوان قرار گیرد. اکنون انبه را خرد کرده و مصرف کنید.
غلیظ کردن غذا
اگر می خواهید غذایی که درست کرده اید را غلیظ تر کنید، می توانید مقداری آرد ذرت داخل آن بریزید. به عنوان مثال استفاده از آرد ذرت در غذا هایی مثل سوپ و آبگوشت، آن ها را غلیظ تر و خوشمزه تر می کند.
خارج شدن آسان نمک از نمکدان
برای خارج شدن راحت تر نمک از نمکدان، داخل نمک پاش چند دانه برنج خشک بریزید.
بریدن پنیر
برای برش زدن پنیر کارد کند را کمی گرم کنید و سپس پنیر را برش دهید یا یک نخ تمیز و ضخیم را از دو طرف بگیرید و از بالا تا پایین قالب پنیر بکشید. پنیر بـه صورت صاف بریده می شود.
آهک نگرفتن کتری و سماور
برای آهک نگرفتن کتری یا سماور چند دانه گوش ماهی را در داخل آن بیاندازید تا آهک موجود در آب را جذب کند.
تشخیص قابل استفاده بودن روغن مانده
برای تشخیص قابل استفاده بودن روغن مانده یک تکه نان داخل روغن بیندازید. در صورتی که اطراف آن ذرات تیره رنگ جمع شد، روغن غیرقابل استفاده اسـت. اگر رنگ روغن باقیمانده از سرخ شدن سیاه باشد قابل استفاده نیست.
ایجاد یک رایحه طبیعی
هنگامی که آب میوه هایی مثل پرتقال و یا لیمو را می گیرید ، پوست آن را دور نریزید بلکه قسمت داخلی پوست این میوه ها را روی سینک ظرفشویی بکشید سپس کمی آب روی آن بریزید تا بوی طبیعی و خوبی ایجاد کند
راضیه میرزاحیدری