تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راه‌حل‌های جذاب برای جلوگیری از سیاه‌شدن سیب‌زمینی

سیب‌زمینی یکی از مواد غذایی محبوبی است که در انواع غذاها استفاده می‌شود. اما یکی از مشکلاتی که اغلب با آن مواجه می‌شویم، سیاه شدن سیب‌زمینی بلافاصله پس از خرد کردن آن است. این اتفاق به دلیل وجود آنزیم پلی فنول اکسیداز و قرار گرفتن سیب‌زمینی در معرض هوا و اکسیژن رخ می‌دهد.

برای جلوگیری از سیاه شدن سیب‌زمینی، می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. مثلاً می‌توانید سیب‌زمینی‌های خرد شده را در آب سرد قرار داد یا از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید. همچنین آب‌نمک نیز می‌تواند به عنوان یک راه حل موثر برای جلوگیری از اکسیداسیون سیب‌زمینی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

در کل، با رعایت این نکات ساده می‌توانید از سیب‌زمینی‌های تازه و بدون سیاه شدن لذت ببرید. بهتر است همواره این موارد را در نظر داشته باشید تا از آسیب‌های احتمالی به سیب‌زمینی جلوگیری کنید و از آنها بهترین استفاده را ببرید.

اما یکی از دردسرهای استفاده از این ماده غذایی این است که بلافاصله بعد از پوست گرفتن سیاه می‌شود؛ اگر شما از این موضوع می‌شوید خوب است بدانید با رعایت چند روش‌ ساده می‌توانید رنگ طبیعی سیب‌زمینی را حفظ کنید و از خوردنش لذت ببرید.

چرا سیاه می‌شود؟

به گزارش همشهری، سیب‌زمینی حاوی مقدار زیادی نشاسته و همچنین آنزیمی به‌ نام «پلی فنول اکسیداز» است که پس از قرارگیری در معرض هوا با اکسیژن ترکیب شده و سیاه می‌شود.

چه باید کرد؟

۱. از آب کمک بگیرید: در این روش شما باید سیب‌زمینی‌های خردشده را در یک ظرف پرشده با آب سرد قرار دهید. قرار گرفتن سیب‌زمینی داخل آب سرد از فرایند اکسیداسیون جلوگیری می‌کند و می‌توانید به‌مدت یک روز آنها را داخل آب سرد در یخچال نگهداری کنید.

۲. آبلیمو را دست‌کم نگیرید: برای جلوگیری از سیاه‌شدن سیب‌زمینی‌های خردشده، می‌توانید از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید. این روش باعث تغییر pH سیب‌زمینی‌ها و جلوگیری از اکسیداسیون می‌شود.

۳. آب‌نمک را امتحان کنید: در یک ظرف بزرگ آب سرد و یک قاشق چایخوری نمک بریزید. سپس سیب‌زمینی‌های خردشده را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا نمک در آب حل شود و سیب‌زمینی‌ها، داخل آب فرو روند. آب‌نمک باعث تازه‌ترماندن سیب‌زمینی‌ها می‌شود.

۴. در کیسه نگه دارید: سیب‌زمینی‌های برش داده‌شده را در یک کیسه وکیوم بریزید و سپس هوای داخل کیسه را با فشار خارج کنید. این کار باعث می‌شود که سیب‌زمینی‌ها با اکسیژن در تماس نباشند و اکسیداسیون رخ ندهد.

۵. عجله نکنید: سیب‌زمینی‌ها را بلافاصله بعد از خردکردن بپزید تا سیاه نشود. اگر وقت ندارید سیب‌زمینی را قبل از پختن پوست بگیرید و خرد کنید، می‌توانید از روش‌های دیگری برای جلوگیری از سیاه‌شدن آنها استفاده کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!