12 روش حرفه ای برای تبدیل مربای آلبالو به ترکیبی شگفت انگیز از رنگ ها
مربای آلبالو یک خوراک خوشمزه و محبوب است که به دلچسبی و رنگ زیبایی مطلوب به غذاهای ما اضافه میکند. اما برای داشتن یک مربای آلبالو با رنگ قرمز یاقوتی و ظاهری وسوسه انگیز، باید توجه خاصی به مراحل تهیه آن داشته باشیم. راهکارهای خوشرنگ شدن مربای آلبالو شامل انتخاب آلبالوهای با رنگ قرمز تیره و سالم، شستشوی صحیح، هسته گیری مناسب، پخت به حرارت ملایم و با استفاده از شعله پخش کن، استفاده از لیمو ترش برای حفظ رنگ، عدم استفاده از جوش شیرین، استفاده از ظروف مناسب برای پخت، اضافه کردن زعفران و نگهداری در ظروف شیشهای در یخچال میباشد. با رعایت این موارد، میتوانید مربای آلبالوی خوشرنگ و خوشمزهای درست کنید که میهمانان شما را شگفتزده خواهد کرد.
مربای آلبالو، نه تنها طعمی دلچسب دارد، بلکه رنگ قرمز زیبایی نیز به سفرههای شما میدهد. اما گاهی اوقات، ممکن است مربای آلبالو به رنگ دلخواه شما درنیاید و کمرنگ یا تیره شود. در این مقاله از تک فانبلاگ، به بررسی رازهای خوشرنگ شدن مربای آلبالو میپردازیم تا بتوانید مربایی با رنگ قرمز یاقوتی و ظاهری وسوسه انگیز تهیه کنید.
رازهای خوشرنگ شدن مربای آلبالو
رنگ نهایی مربای آلبالو به عوامل مختلفی بستگی دارد، با رعایت نکات زیر میتوانید مربایی با رنگ قرمز یاقوتی و ظاهری دل انگیز تهیه کنید.
۱- انتخاب آلبالو
از آلبالوهای تازه، سالم و با رنگ قرمز تیره استفاده کنید. آلبالوهای “گیلاسی” یا “مشکی” به طور کلی بهترین انتخاب برای تهیه مربای خوش رنگ هستند. استفاده از آلبالوهای کم رنگ یا نارس میتواند باعث تیره شدن رنگ مربا شود.
۲- شستشوی صحیح آلبالو
شستشوی بیش از حد آلبالوها میتواند رنگ قرمز طبیعی آنها را از بین ببرد و باعث بد رنگ شدن مربا شود. آلبالوها را به دقت بشویید و ساقه و برگهای آنها را جدا کنید. از شستشوی بیش از حد آلبالوها خودداری کنید، زیرا این کار میتواند باعث رنگ پریدگی آنها شود.
۳- هسته گیری آلبالو
هسته آلبالوها را با استفاده از هسته گیر یا به صورت دستی جدا کنید. توجه داشته باشید تا حد امکان از له کردن آلبالوها جلوگیری کنید.
۴- پخت اصولی
مربا را به اندازه کافی و با حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود و به قوام دلخواه شما برسد. پخت بیش از حد مربا رنگ آن را تیره میکند. از جوشیدن سریع و زیاد آلبالوها خودداری کنید، برای پخت یکنواخت مربا، از شعله پخش کن استفاده کنید. مربا را به آرامی و با قاشق چوبی هم بزنید تا از له شدن آلبالوها جلوگیری کنید. هم زدن زیاد میتواند باعث بد رنگ شدن مربا شود.
۵- استفاده از لیمو ترش
برای حفظ رنگ قرمز مربا، میتوانید از آبلیمو یا لیمو ترش تازه در حین پخت استفاده کنید. به ازای هر ۱ کیلوگرم آلبالو، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو یا ۱/۲ لیمو ترش تازه را به مربا اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: ترفندهای طلایی برای رفع سفت شدن مربای آلبالو
۶- عدم استفاده از جوش شیرین
تا حد امکان از استفاده از جوش شیرین برای تهیه مربای آلبالو خودداری کنید. جوش شیرین گاهی اوقات برای خنثی کردن اسیدیته آلبالو و جلوگیری از شکرک زدن مربا استفاده میشود. با این حال، جوش شیرین میتواند موجب تیره شدن رنگ مربا شود.
۷- استفاده از ظروف مناسب برای پخت
برای پخت مربا از قابلمههای استیل یا لعابی استفاده کنید. از پخت مربا در ظروف مسی خودداری کنید.
۸- زعفران
برای عطر و طعم بهتر، میتوانید کمی زعفران ساییده شده به مربا اضافه کنید. زعفران به طور طبیعی رنگ مربا را کمی تیرهتر میکند. برای عطر و طعم بهتر، میتوانید یک تکه چوب دارچین (از پودر دارچین استفاده نشود) به مربا اضافه کنید.
۹- اضافه کردن آب
به مقدار کم آب به آلبالوها اضافه کنید تا فقط روی آنها را بپوشاند. از اضافه کردن آب زیاد خودداری کنید، زیرا این کار باعث رقیق شدن مربا و کمرنگشدن آن میشود.
بیشتر بخوانید: روشهای اصولی برای هستهگیری آلبالو
۱۰-کف روی مربا را جمع کنید و تست غلظت بگیرید
در حین پخت، کف روی مربا را با قاشق جمع آوری کنید. برای اطمینان از غلظت مربا، مقداری از آن را روی یک نعلبکی بریزید. اگر مربا به آرامی از روی نعلبکی سرازیر شد، غلظت آن مناسب است.
۱۱- شکر
از شکر سفید استفاده کنید. شکر سفید بهترین انتخاب برای تهیه مربای آلبالوی خوشرنگ است. قبل از اضافه کردن آلبالوها، شکر را به تنهایی در آب حل کنید و به جوش بیاورید.
۱۲- نگهداری صحیح
مربای آلبالو را در ظروف شیشهای تمیز و دربدار در یخچال نگهداری کنید. از قرار دادن مربا در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید، زیرا این کار میتواند باعث تغییر رنگ آن شود.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانتوانید مربایی با رنگ قرمز یاقوتی و ظاهری وسوسه انگیز تهیه کنید که مهمانان شما را به وجد آورد. مربا آلبالو، یکی از محبوبترین و خوشمزهترین مرباها در میان ایرانیان است. برای تهیه مربای آلبالوی خوشرنگ و خوش طعم، صبر و حوصله داشته باشید و مراحل پخت را به دقت دنبال کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.