تولید خودروهای جدید متوقف شد: ۵ خودرو از خط تولید خارج شدند
در این نوشته ایرنا اعلام کرده که شناسایی محصولات غیراستاندارد باعث توقف تولید پنج خودرو در شرکتهای بزرگ خودروساز شده است. به عنوان مثال، آخرین نمونه خودرو پژو پارس تولید نشده و خط تولید آن به امضا رسیده است. در رسیدگیهای مربوط به حوزه استاندارد، چالشهایی وجود دارد که برای افزایش بازدارندگی تدابیر خاصی انجام شده است. به عنوان نمونه، یک شرکت خودروساز به جریمه ۲ میلیارد ریالی محکوم شده است. همچنین، دستورالعملهای متعددی برای بهبود امور در حوزه استاندارد تهیه و تدوین شدهاند. با اعمال مجازاتهای شدیدتر، ساماندهی موردنیاز در این حوزه انجام میشود. ادارهکل استاندارد در تلاش برای بهبود موارد کیفیت و اهتمام است و امیدوار است که با همکاری دستگاه قضایی و دادگستری، به اجرای قوانین و استانداردهای بهتری برسند.
ایرنا نوشت: مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: شناسایی محصولات غیراستاندارد با یک بازتعریف جدید و افزایش نظارت ها سبب توقف تولید پنج خودرو در شرکتهای بزرگ خودروساز شود.
«مهدی شعبانی» شامگاه سه شنبه در نشست با مدیرکل دادگستری استان بوشهر اظهار کرد: آخرین نمونه خودرو پژو پارس است که تولید آن توقف و تعطیلی خط تولید این خودرو به امضا رسید.
وی افزود: تاکنون در رسیدگیهای مربوط به حوزه استاندارد چالش هایی بویژه در نبود بازدارندگی برای آراء صادره وجود داشته که برای افزایش این بازدارندگی برنامهریزی ویژه انجام شده است.
مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: در نبود بازدارندگی مناسب، نمونه آن جریمه ۲ میلیارد ریالی برای شرکتی خودروساز است که این رای بدون تردید کمیسیون مربوطه را به سخره میگیرد.
وی بیان کرد: همچنین دستورالعملهای متعددی باید از سال ۹۷ به بعد نوشته میشد که با توجه به انجام نشدن این موضوع ظرف ۶ ماه اخیر نسبت به تهیه و تدوین این دستورالعملها اقدام شده است.
شعبانی ادامه داد: مجازاتهای دستورالعملها بازدارنده تر و افزایش داده شده تا ساماندهی موردنیاز در این حوزه انجام گیرد.
مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان ملی استاندارد ایران یادآور شد: سازمان ملی استاندارد با این نگاه و فضا به عنوان مدعی العموم کیفیت اهتمام و تلاش جدی برای بهبود امور بکار گرفته است.
شعبانی بیان کرد: در خصوص موضوعهای تخصصی و فنی حوزه استاندارد باید کمیسیونهای بیشتری برگزار شود تا آراء صادره در این حوزه از دقت و ظرافت لازم برخوردار شود.
مدیرکل دادگستری استان بوشهر نیز گفت: پرونده های استاندارد به دلیا این که با جان مردم سر و کار دارد از حساسیت ویژه ای برخوردار است.
«مهدی مهرانگیز» افزود: با توجه به اهمیت حوزه کاری استاندارد می طلبد با حضور استادانی مجرب آموزشهای لازم و تخصصی موردنیاز قضات به آنان داده شود.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی استان بوشهر به سهم خود آماده هر گونه تعامل و همکاری با سازمان ملی استاندارد است و در این زمینه از هیچ تلاشی دریغ نمیکند.
مدیرکل استاندارد استان بوشهر نیز گفت: این اداره کل اکنون چهار پرونده قضایی را در دست بررسی دارد که به کمیسیون ماده ۴۲ منتقل شده و بزودی با برگزاری نشست کمیسیون مورد رسیدگی قرار میگیرد.
محسن مشتاقی افزود: امید است به کمک مجموعه دادگستری استان اجرای قانون تقویت و توسعه استاندارد در استان با کیفیت و سرعت بیشتری دنبال شود.
وی اظهار کرد: برای اینکه اداره کل اموال تملیکی بتواند با سرعت بیشتری کالاها را در اختیار حوزه سازندگی کشور قرار دهد صدور تاییدیه استاندارد بویژه برای خودروهای سنگین در اولویت قرار گرفته است.
مشتاقی گفت: در این زمینه برای رسیدن به وضعیت مطلوب، سرعت دهی به فرایندهای حوزه استاندارد مورد توجه جدی قرار گرفته است.
راضیه میرزاحیدری