راهحلهایی برای جلوگیری از سیاه شدن سیبزمینی
سیبزمینی یکی از مواد غذایی اصلی و پرطرفدار است که به صورت مختلف مصرف میشود. اما یکی از مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شویم، تغییر رنگ سیاهی آن پس از برش یا خرد کردن است. این تغییر رنگ ناشی از عملکرد آنزیم پلی فنول اکسیداز و پوسیدگی نشاسته در معرض هوا و اکسیژن است. برای جلوگیری از این مشکل میتوانیم از روشهای ساده مانند خیساندن سیبزمینی در آب سرد، استفاده از آبلیمو یا سرکه، آبنمک و حفظ سیبزمینی در کیسه واکیوم استفاده کنیم. همچنین اگر عجله نداشته باشیم و سیبزمینیها را بلافاصله پس از خرد کردن پز کنیم، میتوانیم از ایجاد رنگ سیاه جلوگیری کنیم و لذت خوردن از این ماده غذایی محبوب را ببریم.
همشهری آنلاین نوشت: اگر بخواهید غذایی ارزان، ساده، فوری درست کنید حتما سیبزمینی، پایه و یکی از اصلیترین مواد مورد استفاده در آن است. معمولا سیبزمینی بهصورت پوره، آبپز، سرخشده و تنوری بهصورت مجزا یا در ترکیب با سایر مواد غذایی مصرف و غذاهای محبوب و پرطرفداری با آن تهیه میشود.
اما یکی از دردسرهای استفاده از این ماده غذایی این است که بلافاصله بعد از پوست گرفتن سیاه میشود؛ اگر شما از این موضوع میشوید خوب است بدانید با رعایت چند روش ساده میتوانید رنگ طبیعی سیبزمینی را حفظ کنید و از خوردنش لذت ببرید.
چرا سیاه میشود؟
سیبزمینی حاوی مقدار زیادی نشاسته و همچنین آنزیمی به نام «پلی فنول اکسیداز» است که پس از قرارگیری در معرض هوا با اکسیژن ترکیب شده و سیاه میشود.
چه باید کرد؟
۱. از آب کمک بگیرید: در این روش شما باید سیبزمینیهای خردشده را در یک ظرف پرشده با آب سرد قرار دهید. قرار گرفتن سیبزمینی داخل آب سرد از فرایند اکسیداسیون جلوگیری میکند و میتوانید بهمدت یک روز آنها را داخل آب سرد در یخچال نگهداری کنید.
۲. آبلیمو را دستکم نگیرید: برای جلوگیری از سیاهشدن سیبزمینیهای خردشده، میتوانید از آبلیمو یا سرکه استفاده کنید. این روش باعث تغییر pH سیبزمینیها و جلوگیری از اکسیداسیون میشود.
۳. آبنمک را امتحان کنید: در یک ظرف بزرگ آب سرد و یک قاشق چایخوری نمک بریزید. سپس سیبزمینیهای خردشده را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا نمک در آب حل شود و سیبزمینیها، داخل آب فرو روند. آبنمک باعث تازهترماندن سیبزمینیها میشود.
۴. در کیسه نگه دارید: سیبزمینیهای برش دادهشده را در یک کیسه وکیوم بریزید و سپس هوای داخل کیسه را با فشار خارج کنید. این کار باعث میشود که سیبزمینیها با اکسیژن در تماس نباشند و اکسیداسیون رخ ندهد.
۵. عجله نکنید: سیبزمینیها را بلافاصله بعد از خردکردن بپزید تا سیاه نشود. اگر وقت ندارید سیبزمینی را قبل از پختن پوست بگیرید و خرد کنید، میتوانید از روشهای دیگری برای جلوگیری از سیاهشدن آنها استفاده کنید.
راضیه میرزاحیدری