طعم تلخ و شیرین در یک ترشی: تجربه متفاوت ترشی هلو با تمر
ترشی هلو با تمر هندی یکی از ترشیهای میوهای است که طعم خوشمزهای دارد و به علت ترکیب این دو میوه، طعم خاصی دارد. ترشیها انواع مختلفی دارند و معمولا در کنار وعدههای غذایی مصرف میشوند. اغلب ترشیها در فصل پاییز تهیه میشوند، اما برخی انواع نیز در طول سال قابل دسترس هستند. ترشیهای میوهای خوشمزه و ملس هستند و میتوانند به عنوان یک چاشنی یا خوراکی جانبی استفاده شوند. ترشی هلو با تمر هندی یکی از انواع ترشیهای میوهای است که مواد لازم برای تهیه آن شامل هلو، تمر هندی، نمک و سرکه میباشد. روش تهیه آن نیز بسیار آسان است، کافی است تمر هندی را حل کرده و به همراه نمک و سرکه روی هلوها ریخته و به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کرد. نکاتی که باید مدنظر قرار داد شامل اضافه کردن نمک با احتیاط، استفاده از آب جوش برای تمر هندی، و محافظت از ترشی در برابر هوا و کپک میباشد.
فرارو نوشت: ترشی هلو با تمر هندی یکی از انواع ترشیهای میوهای است که به دلیل ترکیب این میوه با تمر هندی طعم بسیار خاص و خوشمزهای دارد.
ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. ترشیهای میوهای یکی ازا نواع ترشیهای ملس و بسیار خوشمزه هستند که طرفداران زیادی دارند و شما میتوانید هم در کنار غذا و هم به عنوان یک چاشنی ترش و ملس از آن استفاده کنید. ترشی هلو با تمر هندی یکی از همین انواع ترشیهای میوهای است که طعم بهشتی و بینظیری دارد و میتوانید آن را با روشی بسیار آسان و بیدردسر در منزل درست کنید. پس برای درست کردن یک شیشه ترشی هلو خوشمزه در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
هلو سفت: ۵ عدد
تمر هندی: ۱ بسته
نمک: به میزان لازم
سرکه: نصف لیوان
طرز تهیه
برای درست کردن این ترشی خوشمزه ابتدا تمر هندی را داخل یک کاسه بریزید و ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و با قاشق خوب تمر هندی را هم بزنید تا کاملا با آب جوش حل شود. حالا ظرف را به مدت نیم ساعت کنار بگذارید بماند، سپس تمر هندی را از صافی رد کنید. آب صاف تمر هندی را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا کم کم شروع به جوشیدن کند. وقتی تمر هندی جوش آمد، سرکه و نمک را اضافه کنید و ۲ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد هلو را پوست کنید و به صورت درسته داخل شیشههای خشک و تمیز قرار بدهید. مخلوط تمر هندی و سرکه را روی هلوها بریزید تا جایی که شیشه پر شود، سپس درب شیشه را ببندید و شیشه ترشی را به مدت ۱ هفته داخل یخچال بگذارید. بعد از این مدت زمان، ترشی هلو خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
۱ ـ در اضافه کردن نمک به این ترشی دقت کنید، چون تمر هندی دارای مقداری نمک است و ممکن است ترشی شما بیش از حد شور شود، پس حتما اندازه شوری ترشی را قبل از اضافه کردن نمک تست کنید.
۲ ـ ترشیهای میوهای معمولا نیازی به اضافه کردن سیر یا سبزیجات معطر ندارند.
۳ ـ برای درست کردن این ترشی میتوانید هلو را به صورت درسته با هسته و یا به صورت خرد کرده داخل شیشه بریزید و این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. اما هلو به صورت درسته کمتر داخل ترشی له میشود.
۴ ـ آبی که تمر هندی را با آن خیس میکنید، باید حتما جوشیده باشد، در غیر این صورت ترشی میوه شما کپک میزند؛ همچنین ترشی را داخل ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۵ ـ برای تهیه ترشی میوه بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید؛ زیرا سرکه قرمز رنگ میوهها را تغییر میدهد.
راضیه میرزاحیدری