دو روش ساخت کتلت بادمجان لذیذ؛ با و بدون استفاده از گوشت
کتلت بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که به دلیل طعم فوق العاده و آسانی در تهیه، در بسیاری از خانوادهها مورد علاقه قرار دارد. برای تهیه کتلت بادمجان بدون گوشت، از موادی مانند بادمجان، سیب زمینی، پیاز، سیر، جعفری، نمک، فلفل، زردچوبه و روغن استفاده میشود. مواد را طبق مراحل داده شده آماده کرده و مخلوط کنید تا یک ترکیب یکنواخت حاصل شود. سپس از مخلوط به اندازه مناسب کتلتها را شکل دهید و سرخ کنید. بعد از سرخ کردن، کتلتها را روی دستمال جاذب روغن بگذارید و سپس سرو کنید. برای تهیه کتلت بادمجان با گوشت نیز مراحل مشابهی را دنبال کنید با این تفاوت که به جای سیب زمینی از گوشت چرخ کرده استفاده میشود. به این صورت از گوشت، بادمجان، سیب زمینی، پیاز و سایر ادویهها یک کتلت خوشمزه و لذیذ تهیه کنید. با رعایت نکات و فوت و فنهای اشاره شده، میتوانید طعم و لذت این غذا را به حد ایدهآل برسانید و از آن لذت ببرید.
کتلت بادمجان یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که به دلیل طرز تهیه آسان و طعم فوق العاده، در بسیاری از خانوادهها طبخ میشود. در این مقاله از تک فانبلاگ دو روش برای تهیه کتلت بادمجان به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه کتلت بادمجان بدون گوشت
مواد لازم جهت تهیه کتلت بادمجان بدون گوشت به شرح زیر است:
بادمجان۲ عددسیب زمینی۲ عددپیاز۱ عددسیر۲ حبهجعفری ساطوری شده۱/۲ پیمانهنمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مراحل تهیه کتلت بادمجان بدون گوشت
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این کتلت ۴۰-۳۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این کتلت در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی بادمجان
بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود.
بادمجانها را از آب و نمک خارج کنید و با دستمال آشپزخانه خشک کنید. سپس در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز، سیر و سیب زمینی
پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سیر را رنده کنید و به پیاز داغ اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
در همین مرحله سیب زمینیها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
مرحله سوم: ترکیب کردن همه مواد
سیب زمینیهای خام، بادمجانهای سرخ شده، پیاز داغ، سیر، جعفری، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه بزرگ به خوبی با هم مخلوط کنید تا ترکیب یک دست و یکنواختی حاصل شود.
مرحله چهارم: سرخ کردن کتلتها
از مخلوط کتلت به اندازه یک گردو بردارید و با دست به آن شکل دهید.
در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید تا روغن داغ شود.
سپس کتلتها را در روغن داغ گذارید و زمان دهید تا هر طرف آنها طلایی و برشته شود.
مرحله پنجم: تزیین و سرو کتلت
پس از سرخ کردن، آنها را روی دستمال جاذب روغن گذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
سپس کتلتها را در ظرف سرو بچینید و به همراه نان، ماست و یا ترشی سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساندویچ بادمجان کبابی
مواد لازم برای تهیه کتلت بادمجان با گوشت
مواد لازم برای تهیه کتلت بادمجان با گوشت به شرح زیر است:
بادمجان درشت۲ عددگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمسیب زمینی متوسط۱ عددپیاز متوسط۱ عددسیر۱ حبهتخم مرغ۱ عددجعفری ساطوری شده۱/۲ پیمانهنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازمروغنبه میزان لازم
مراحل تهیه کتلت بادمجان با گوشت
مراحل تهیه کتلت بادمجان با گوشت به شرح زیر است:
مرحله اول: آماده سازی بادمجان
بادمجانها را مانند روش قبل بشویید و به صورت نگینی خرد کنید، در صورت تلخ بودن حتماً تلخی آنها را با آب و نمک بگیرید. بادمجانهای قلمی برای کتلت مناسب هستند.
مرحله دوم: آماده سازی سیب زمینی
سیب زمینی را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. برای این کار میتوانید از صافی کوچکی کمک بگیرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو بادمجان سرخ شده
مرحله سوم: ترکیب همه مواد کتلت
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید.
بادمجانها را از آب و نمک خارج و با دستمال آشپزخانه به خوبی خشک کنید.
سپس بادمجانهای خرد شده، گوشت چرخ کرده آماده شده، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ، جعفری، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
مرحله چهارم: سرخ کردن و سرو کتلت
مخلوط کتلت را به اندازه یکسان و دلخواه بردارید و با دست به آن شکل دهید. برای یک دست شدن اندازه های کتلت می توانید از قالب های مخصوص کتلت کمک بگیرید.
در یک تابه روغن داغ کنید و کتلتها را در روغن بگذارید و به طور یکسان سرخ کنید.
پس از سرخ کردن روغن اضافیشان را بگیرید و در ظرف سرو بچینید.
نکات و فوت و فنهای تهیه کتلت بادمجان
در اینجا، به چند نکته ساده اشاره میکنیم که در تهیه کتلت بادمجان با گوشت و بدون گوشت، میتواند طعم این غذای محبوب را به طور قابل توجهی ارتقا دهد:
میتوانید از ادویههای دیگری مانند پودر زیره، پودر گشنیز و یا پودر زنجبیل نیز در این غذا استفاده کنید. برای طعم دهی بیشتر به کتلت، میتوانید از زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.برای داشتن کتلتهای رژیمی به جای سرخ کردن، کتلت ها را در فر بپزید. برای این کار، کتلت ها را در سینی فر بچینید و روی آنها مقداری روغن اسپری کنید. سپس به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.بادمجانها را میتوانید با کمک رنده یا خرد کن، پوره و له کنید..میتوانید از نان تست یا باگت آسیاب شده به جای بخشی از سیب زمینی در کتلت استفاده کنید.برای متفاوتتر شدن طعم کتلت میتوانید از پنیر رنده شده یا سبزیجات دیگری مانند پیازچه و فلفل دلمهای نیز در آن استفاده کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمیتوانید کتلت بادمجانی خوشمزه و ترد تهیه کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید. این غذا را میتوانید به عنوان ناهار، شام و یا حتی میان وعده سرو کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.