تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

۸ روش برای افزایش ویتامین دی در بدن خود

ویتامین D یک ماده مغذی مهم برای سلامتی است که از طریق غذا، تابش نور خورشید و مکمل‌های ویتامین D می‌توان آن را دریافت کرد. اهمیت شناخت علائم کمبود ویتامین D بسیار مهم است، زیرا مشکلات مختلفی می‌توانند ناشی از کمبود این ویتامین باشند.

علائمی که می‌توانند به کمبود ویتامین D اشاره داشته باشند عبارت‌اند از: بیماری و عفونت مداوم، خستگی مفرط و ضعف، درد کمر و استخوان، افسردگی، نقص در توانایی ترمیم زخم، پوسیدگی استخوان، ریزش مو و درد عضلات. توجه به این نشانه‌ها و مشاوره با پزشک می‌تواند کمک کننده در تشخیص و درمان کمبود ویتامین D باشد. افزایش مصرف غذاهای حاوی ویتامین D و تابش نور خورشید برای تامین نیاز بدن به این ویتامین نیز توصیه می‌شود.

ویتامین دی به طور طبیعی در بعضی غذا‌ها وجود دارد، به بعضی غذا‌ها اضافه می‌شود و به صورت مکمل نیز در دسترس است. همچنین تابیدن اشعه فرابنفش (UV) نور خورشید به پوست باعث ساخت ویتامین دی در بدن می‌شود.

به گزارش بهداشت‌نیوز، میزان ویتامین دی در خون حدود یک میلیارد نفر در سراسر دنیا پایین است، بنابراین شناخت علائمی که کمبود آن را نشان می‌دهد اهمیت دارد.

۱- بیماری و عفونت مداوم

یکی از مهم‌ترین وظایف ویتامین دی قوی نگه داشتن سیستم ایمنی است تا بدن بتواند با ویروس و باکتری که باعث بیماری می‌شود مبارزه کند. این ویتامین مستقیم با سلول‌هایی که مسئولیت مبارزه با عفونت را برعهده دارند در تعامل است. اگر اغلب بیمار هستید، به ویژه دچار سرماخوردگی یا آنفلوآنزا می‌شوید، کمبود ویتامین دی می‌تواند یکی از دلایل باشد.

۲- خستگی مفرط و ضعف

احساس خستگی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و کمبود ویتامین دی یکی از این دلایل است. متاسفانه، این وضعیت به عنوان علت احتمالی اغلب نادیده گرفته می‌شود. تحقیقات موردی نشان می‌دهد پایین بودن ویتامین دی در خون به خستگی مفرط منجر می‌شود که روی کیفیت زندگی تاثیر منفی زیادی دارد.

۳- درد کمر و استخوان

ویتامین دی به طرق مختلف به حفظ سلامت استخوان کمک می‌کند؛ به عنوان مثال، توانایی جذب کلسیم توسط بدن را بالا می‌برد. درد استخوان و کمر می‌تواند از نشانه‌های کمبود ویتامین دی باشد. از مطالعات جدید چنین برمی‌آید که بین کمبود ویتامین دی و کمردرد مزمن ارتباط وجود دارد. براساس یک تحقیق کنترل شده، احساس تجربه درد در استخوان پا، دنده‌ها یا مفاصل در افراد دچار کمبود ویتامین دی دوبرابر بیشتر از کسانی بود که میزان ویتامین دی در خون آن‌ها طبیعی بود.

۴- افسردگی

افسردگی هم می‌تواند نشانه کمبود ویتامین دی باشد. براساس یک ارزیابی، ۶۵ درصد از تحقیقات حاکی از ارتباط میان کمبود ویتامین دی و افسردگی است. بعضی تحقیقات کنترل شده حاکی از این بود که تجویز ویتامین دی به افراد دچار کمبود به بهتر شدن افسردگی، شامل افسردگی فصلی که در ماه‌های سرد اتفاق می‌افتد، کمک می‌کند.

۵- نقص در توانایی ترمیم زخم

اگر جای زخم بعد از جراحی یا بروز آسیب به کندی درمان می‌شود، ممکن است فرد دچار کمبود ویتامین دی باشد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد ویتامین دی باعث افزایش تولید ترکیباتی می‌شود که برای تشکیل پوست جدید به عنوان بخشی از فرایند التیام زخم حیاتی است.

۶- پوسیدگی استخوان

ویتامین دی در جذب کلسیم و استحکام استخوان نقش حیاتی دارد. بسیاری از افراد مسن که دچار پوسیدگی استخوان هستند فکر می‌کنند باید کلسیم بیشتر مصرف کنند. در حالی که ممکن است دچار کمبود ویتامین دی هم باشند. پایین بودن تراکم مواد معدنی استخوان نشان می‌دهد استخوان کلسیم و دیگر مواد معدنی را از دست داده است. این موضوع باعث می‌شود افراد مسن، به ویژه بانوان، بیشتر در معرض خطر شکستگی استخوان قرار بگیرند.

۷- ریزش مو

ریزش مو اغلب به استرس نسبت داده می‌شود که مطمئنا علت شایعی است. با این حال، اگر ریزش مو شدید باشد، ممکن است در نتیجه بیماری یا کمبود ماده مغذی رخ دهد. ریزش مو در زنان با پایین بودن میزان ویتامین دی در خون در ارتباط است، البته تا امروز تحقیقات کمی در این زمینه انجام شده است.

۸- درد عضلات

در بیشتر موارد، به سختی می‌توان علت درد عضلات را به درستی تشخیص داد. برخی شواهد نشان می‌دهد کمبود ویتامین دی می‌تواند علت احتمالی درد عضلانی در کودکان و بزرگسالان باشد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!