تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

پنجره‌های هستی خود را با این ۳ روش کنترل کنید

پرخوری عصبی یک الگوی نامناسب از مصرف غذا است که در شرایط استرس زا به کار می‌رود. این وضعیت به سرعت ممکن است به یک الگوی مصرف غذای نامناسب و بی‌رویه منجر شود. برای درمان پرخوری عصبی، اقدامات متنوعی وجود دارد. از جمله این اقدامات می‌توان به درمان دارویی با دارو‌های ضد افسردگی، به جای خوردن غذا برای تسکین استرس، اشاره کرد. همچنین، روان‌درمانی به عنوان یکی از روش‌های درمانی کارآمد برای کنترل پرخوری عصبی مطرح است. مراجعه به یک متخصص تغذیه نیز می‌تواند به شما کمک کند تا عادات غذایی سالمتری را شروع کنید. همه این روش‌ها ممکن است در ترک پرخوری عصبی موثر باشند و درمان موفقیت‌آمیز نیازمند ترکیبی از این روش‌ها و همکاری بین گروه‌های مختلف درمانی، از جمله پزشک، تغذیه‌شناس و روان‌شناس است.

پرخوری عصبی، الگوی نامناسبی از غذا خوردن است که طی آن، افراد از غذا برای مقابله با موقعیت‌های استرس‌زا استفاده می‌کنند.

مهم‌ترین اقدام برای ترک پرخوری عصبی، شناخت محرک‌ها و موقعیت‌هایی است که فرد را تشویق به پرخوری می‌کنند. روش‌های درمانی زیر نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد:

دارو درمانی: از میان دارو‌های ضد افسردگی، فلوکستین (پروزاک) تنها داروی ضد افسردگی تأییدشده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان پرخوری عصبی است. این مهارکننده سروتونین ممکن است به درمان افسردگی و اضطراب نیز کمک کند. فلوکستین تنها داروی شیمیایی معتبر برای درمان پرخوری عصبی در بزرگسالان است.

روان درمانی: این نوع مشاوره که گفتار درمانی نیز نامیده می‌شود، می‌تواند شامل درمان شناختی رفتاری، درمان مبتنی بر خانواده و روان‌درمانی بین‌فردی باشد. این روش به شما کمک می‌کند تا از طریق افکار و رفتار‌های مضری که سبب پرخوری عصبی در شما می‌شوند، دوری کنید. گفتار درمانی گروهی نیز ممکن است مفید باشد.

مراجعه به متخصص تغذیه: این گزینه می‌تواند به شما کمک کند تا عادات غذایی سالم را یاد بگیرید و از برنامه‌های غذایی مغذی پیروی کرده و دیدگاه بهتری نسبت به تغذیه پیدا کنید.

در برخی شرایط، درمان شامل بستری‌شدن در بیمارستان نیز می‌شود؛ به ویژه اگر بدن بیمار دچار کم‌آبی شدید، عدم تعادل الکترولیت‌ها و آسیب در اندام‌ها شده باشد.

درمان موفقیت‌آمیز معمولاً شامل ترکیبی از درمان‌های فوق، همراه با رویکردی مشترک بین پزشک، متخصص سلامت روان و خودِ بیمار است.

منبع: خبرآنلاین

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!