آیا میدانید چگونه میتوانید با هسته آلبالو غافلگیرکنندهای در آشپزخانه خود داشته باشید؟
هسته آلبالو، یک دور ریخته شده معمولا به عنوان ضایعات در نظر گرفته میشود، اما واقعا میتواند منبع خوبی از گنجینههای کوچک باشد. در واقع، هسته آلبالو یک منبع ثروتمند از گزینههای مصرف متنوع است.
از مهمترین این کاربردها میتوان به تهیه روغن هسته آلبالو به عنوان یک روغن طبیعی و مغذی برای سلامتی پوست، مو و بدن اشاره کرد. همچنین میتوان از هسته آلبالو برای تهیه دمنوش، مصارف آشپزی، کاربردهای دارویی، صنایع دستی، تهیه لیکور، اسکراب صورت، تهیه صابون، تهیه شمع، کود گیاهی و غذای پرندگان استفاده کرد.
قبل از استفاده از هسته آلبالو، به نکات ایمنی توجه کنید و قبل از استفاده از هر یک از کاربردهای آن، از هستهها به طور کامل تمیز و خشک کنید.
با استفاده از این تنوع کاربردها، میتوانید از هستههای آلبالو بهترین استفاده را برده و از خواص و فواید بینظیر آنها بهرهمند شوید.
هسته آلبالو، گویی الماسهای کوچکی در دل میوههای آلبالو پنهان شدهاند که اغلب به عنوان ضایعات دور ریخته میشوند. در این مقاله از تک فانبلاگ سفری به دنیای شگفتانگیز با هسته آلبالو خواهیم داشت و خواهیم دید که چگونه میتوان از این گنجینههای کوچک، در مصارف مختلف استفاده کرد.
۱۱ کاربرد شگفتانگیز هسته آلبالو!
ار کاربردهای شگفتانگیز هسته آلبالو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- روغن هسته آلبالو
روغن هسته آلبالو، یک روغن طبیعی و مغذی با خواص متعدد برای سلامتی پوست، مو و بدن است. این روغن را میتوانید به عنوان مرطوبکننده، ضد آفتاب طبیعی، ماسک مو و… استفاده کنید. روغن هسته آلبالو را در یخچال نگهداری کنید و از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه دارید. در صورت مشاهده هرگونه تغییر رنگ یا بوی نامطبوع، از مصرف روغن خودداری کنید.
۲- تهیه دمنوش
با خشک کردن و دم کردن هسته آلبالو، میتوانید از دمنوشی گیاهی با خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی بهرهمند شوید.
۳- مصارف آشپزی
پودر هسته آلبالو را میتوان به عنوان طعم دهنده طبیعی در انواع غذاها، دسرها و نوشیدنیها استفاده کرد. به عنوان مثال، میتوانید از آن در کیکها، کلوچهها، اسموتیها و… استفاده کنید.
۴- کاربردهای دارویی
از هسته آلبالو در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلف مانند آرتریت، یبوست، مشکلات گوارشی و… استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: روش اصولی هسته گیری آلبالو
۵- صنایع دستی
هسته آلبالو را میتوان برای ساخت انواع زیورآلات، دکوری و… استفاده کرد.
۶- تهیه لیکور
از هسته آلبالو میتوان برای تهیه لیکور خانگی با طعمی منحصربهفرد استفاده کرد. این لیکور میتواند به عنوان یک نوشیدنی گوارا یا به عنوان طعم دهنده در کوکتلها و دسرها استفاده شود.
۷- تهیه اسکراب صورت
پودر هسته آلبالو را میتوان با سایر مواد طبیعی مانند شکر قهوهای و روغن نارگیل مخلوط کرد تا یک اسکراب صورت طبیعی و لایهبردار تهیه کرد. این اسکراب به از بین بردن سلولهای مرده پوست و روشن شدن پوست کمک میکند.
۸- تهیه صابون
با کمک روغن هسته آلبالو میتوان صابونهای دست ساز و طبیعی درست کرد. این صابونها به دلیل خواص مرطوب کنندگی و ضد التهابی، برای پوستهای حساس نیز مناسب هستند.
بیشتر بخوانید: چطور تلخی هسته انبه رو بگیریم و مصرف کنیم؟
۹- تهیه شمع
از روغن هسته آلبالو میتوان برای تهیه شمعهای طبیعی و معطر استفاده کرد. این شمعها علاوه بر زیبایی، رایحه دلنشینی نیز به محیط میدهند. برای تهیه شمع، از روغن هسته آلبالو به همراه موم زنبور عسل یا سایر مومهای طبیعی استفاده کنید.
۱۰- کود گیاهی
هستههای آلبالو را میتوان به کمپوست تبدیل کرد و از آن به عنوان کود گیاهی برای باغچه و گلدانها استفاده کرد. این کود به دلیل داشتن مواد مغذی، به رشد بهتر گیاهان کمک میکند. برای تهیه کود گیاهی، هستههای آلبالو را به طور کامل خرد یا آسیاب کنید.
۱۱- غذای پرندگان
هستههای آلبالو را میتوان به عنوان غذای پرندگان استفاده کرد. پرندگان از خوردن هسته آلبالو لذت میبرند و این ماده غذایی، منبع خوبی از انرژی و مواد مغذی برای آنها است. قبل از دادن هسته آلبالو به پرندگان، حتماً آنها را بشکنید تا پرندگان بتوانند به مغز آنها دسترسی داشته باشند.
نکات تکمیلی در رابطه با مصرف هسته آلبالو
قبل از استفاده از هسته آلبالو به ۴ نکته ایمنی زیر توجه کنید:
قبل از مصرف هر گونه فرآورده تهیه شده از هسته آلبالو، با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر باردار هستید، شیرده هستید یا به هر گونه بیماری زمینهای مبتلا هستید.از هسته آلبالو به صورت خام یا له شده استفاده نکنید، زیرا ممکن است حاوی مقادیر کمی سیانید باشد که سمی است.در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی پس از مصرف فرآوردههای هسته آلبالو، مصرف را متوقف کرده و با پزشک خود مشورت کنید.قبل از استفاده از هسته آلبالو برای هر یک از این کاربردها، حتماً هستهها را به طور کامل تمیز و خشک کنید.
با کمی خلاقیت و ابتکار، میتوانید از هستههای آلبالو به روشهای متنوع ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فاناستفاده کنید و از فواید و خواص بینظیر آنها بهرهمند شوید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.