تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مادرانی که بیشترین سطح اضطراب را تجربه می کنند؟

در مطالعات و پژوهش‌های انجام شده بر روی رابطه مادران با فرزندانشان، نتایجی به دست آمده که نشان می‌دهد سن مادر هنگام زایمان تأثیر زیادی بر این رابطه دارد. مطالعات نشان داده‌اند که مادرانی که در سنین بالاتر فرزند می‌بینند، اغلب نگران هستند که ممکن است کمتر از زمان کافی با فرزندانشان بگذرانند و حتی انرژی کافی برای بازی کردن با آن‌ها را نداشته باشند. از سوی دیگر، مطالعات نشان داده‌اند که سن مادر هنگام زایمان نیز می‌تواند بر سبک تربیتی و رابطه مادر و کودک تأثیرگذار باشد. برخی از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که به طور کلی، مادرانی که در سنین بالا فرزندانشان را تولید کرده‌اند، ممکن است احساس اضطراب و ناتوانی در برخورد با فرزندان خود داشته باشند. این امر می‌تواند منجر به اختلافات در روند رشد و تربیت کودکان شود و در نتیجه به مشکلات روابطی بین والدین و فرزندان منجر شود. اما برخی دیگر از پژوهش‌ها معتقدند که سن مادر هنگام زایمان نمی‌تواند تنها عامل تعیین کننده‌ای برای کیفیت رابطه والدین و فرزندان باشد و عوامل دیگر نیز ممکن است در این تأثیرات نقش داشته باشند. در نهایت، با توجه به نتایج مختلف این پژوهش‌ها، می‌توان گفت که برای داشتن یک رابطه سالم و موثر با فرزندان، نهایتاً به ارتباط و تعامل بین والدین و فرزندان بر می‌خورد و عوامل مختلفی نقش مهمی در این روند دارند.

پارسینه نوشت: یافته‌های پژوهش‌ها نشان می‌دهند که پدران و مادرانی که در سنین بالاتر صاحب فرزند شده باشند، نگران این هستند که مدت کم‌تری را با فرزندانشان خواهند گذراند. برخی از آن‌ها حتی انرژی کافی برای بازی با کودک و وقت گذراندن با او ندارند. 

ضمیمه خانواده امروز روزنامه اطلاعات نوشت: مطالعات زیادی درباره کیفیت رابطه والدین با فرزندان در دوران کودکی، انجام شده‌اند که اکثر آن‌هابر تأثیر سن مادر هنگام زایمان بر این رابطه متمرکزند.

به گفته مجله «باروری انسانی» از دانشگاه آکسفورد، برخی از این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که هرچه سن مادر هنگام بچه دار شدن بالاتر باشد، تعامل میان او و فرزندش مثبت‌تر خواهد بود و از سوی دیگر، مادران بسیار جوان (زیر 19 سال) تعامل خوبی با فرزندشان نمی‌توانند داشته باشند. پژوهشی که در اتریش و در یک جامعه آماری شامل بیش از 4 هزار مادر که هنگام زایمان بین 17 تا 48 ساله بودند انجام شده، نشان می‌دهد که هرچه سن مادر هنگام زایمان بیشتر باشد برای کودک 7 تا 11 ساله خود کمتر از تنبیه‌های کلامی و جسمی استفاده می‌کند.

از سوی دیگر، دسته‌ای از پژوهش‌ها بیانگر اثر منفی سن مادر بر کیفیت رابطه او با فرزندش هستند. پژوهش‌های کیفی درباره کیفیت رابطه مادر و کودک در خانواده‌هایی که در آن‌ها سن مادر هنگام تولد فرزند بالاتر از 35 بوده، نشان می‌دهند که مادران در این سن احساس می‌کنند که اختلاف سنی زیادشان با کودک اثر منفی بر توانایی‌های مادریشان دارد و در نتیجه، رابطه آن‌ها با کودک به خوبی پیش نخواهد رفت.

این دسته از مادران، در دوران کودکی فرزندشان مضطرب، بیش از حد حمایتگر و سختگیر هستند. یک نکته مهم این است که بر اساس گزارش‌ها، فرزندان این مادران بیش از سایر کودکان به مرگ والدینشان فکر می‌کنند.

یافته‌های این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که پدران و مادرانی که در سنین بالاتر صاحب فرزند شده باشند، نگران این هستند که مدت کم‌تری را با فرزندانشان خواهند گذراند. برخی از آن‌ها حتی انرژی کافی برای بازی با کودک و وقت گذراندن با او ندارند.

 بعضی از آن‌ها هم نسبت به توانایی های خود در سرپرستی از کودک تردید داشتند و می‌گفتند که به خاطر شرایط سنی‌شان، خیلی خسته و کند هستند. در مجموع نمی‌توان انکار کرد که هرچه سن مادر بالاتر باشد، اضطراب او نسبت به فرزندش بیشتر است و همین اضطراب بر کیفیت مادری اثر می‌گذارد.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!