نگاهی به آسمان: وضعیت آب و هوا امروز و پیش بینی فردا!
استان های ایران به دلیل وضعیت جغرافیایی خود، شامل تنوع بسیاری از فعالیت های جوی و اقلیمی هستند که می تواند شامل رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید باشد. وقوع این پدیده ها می تواند به عنوان یک اتفاق معمولی در بسیاری از نقاط کشور محسوب شود. این امر موجب می شود که در برخی استان ها مدیریت بحران و پیش بینی وضعیت هوا و اطلاع رسانی به مردم بسیار حیاتی و اهمیت داشته باشد.
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات، صادق ضیاییان، از وقوع رگبار و رعد و برق در برخی استان ها و وزش باد شدید در نقاط مختلف کشور خبر داد. او همچنین اطلاعاتی در مورد وضعیت هوایی در دوره های آینده ارائه کرد و از وقوع بارش باران، رگبار و رعد و برق در مناطق مختلف کشور سخن گفت. این اطلاعات می تواند به مردم کمک کند تا برنامه های خود را برای مواجهه با شرایط هوایی آینده برنامه ریزی کنند و از آسیب های ناشی از این پدیده ها جلوگیری کنند.
ایسنا نوشت: رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از وقوع رگبار و رعد و برق در برخی استانها و وزش باد شدید در نقاط مختلف کشور خبر داد.
صادق ضیاییان افزود: یکشنبه (۳ تیر) در مناطقی از نوار شمالی کشور در بعضی ساعات افزایش ابر، رگبارو رعدوبرق و وزش باد رخ میدهد. در شمال آذربایجان غربی و خراسان رضوی رگبارو رعد و برق و وزش باد شدید انتظار می.رود.
وی اضافه کرد: دوشنبه (۴ تیر) با گذر موج تراز میانی از غرب کشور ، در مناطقی از شمال غرب، نیمه غربی سواحل دریای خزر، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز و در دامنههای زاگرس مرکزی شامل کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم و غرب اصفهان ابرناکی و رگبار باران رخ میدهد.
ضیاییان ادامه داد: بارش طی این روز در شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل، ارتفاعات البرز در مازندران، شرق تهران و قزوین شدت خواهد داشت.
وی افزود: تا آخر هفته گذر امواج کم دامنه تراز میانی از نوار شمالی کشور پیشبینی میشود. بر این اساس سه شنبه (۵ تیر) در شمال غرب دامنههای جنوبی و شمالی البرز، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی رگبار پراکنده و وزش باد رخ میدهد.
ضیاییان ادامه داد: چهارشنبه (۶ تیر) بهتدریج با نفوذ جرایانات شمالی به سواحل دریای خزر، بارش در نیمه شرقی سواحل دریای خزر و ارتفاعات البرز مرکزی و شرقی تقویت میشود. در شمال غرب و خراسان شمالی نیز رگبار پراکنده رخ میدهد.
وی اضافه کرد: پنجشنبه (۷ تیر) در شمال آذربایجان غربی، نیمه شرقی آذربایجان شرقی، اردبیل و نیمه غربی سواحل دریای خزر ابرناکی و رگبارو رعد و برق وزش باد و کاهش نسبی دما پیشبینی میشود.
ضیاییان ادامه داد: طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق، بخشهایی از مرکز و استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز مرکزی در برخی ساعات وزش باد شدید و گردوخاک پیشبینی میشود.
وی افزود: طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه دریای خزر مواج می باشد.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۴ تیر) کمی ابری، بهتدریج افزایش ابر، با احتمال رگبار و رعدوبرق و وزش باد و گاهی افزایش باد با حداقل و حداکثر دمای ۲۴ و ۳۵ درجه سانتیگراد و پس فردا (۵ تیر ) صاف تا قسمتی ابری، وزش باد و گاهی وزش باد شدید، احتمال گرد و خاک با کمترین و بیشترین دمای ۲۵ و ۳۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا شهرکرد با کمینه ۱۱ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۵۰ و ۴۶ دمای درجه سانتیگراد خنکترین و گرمترین مرکز استانها پیشبینی میشود.
راضیه میرزاحیدری