تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

چرا در فصل گرم از مصرف غذاهای سبکتر بهره ببریم؟

در فصل تابستان با افزایش دما و تعریق بیشتر، بدن نیاز بیشتری به آب، املاح و ویتامین‌ها دارد. اگر این نیازات تامین نشود، فرد ممکن است دچار ضعف و کاهش توجه شود. بنابراین، توصیه می‌شود که افراد در این فصل از مواد غذاییی که غنی از آب، املاح و ویتامین‌ها هستند، استفاده کنند. از لبنیات و گوشت‌های کم چرب نیز باید استفاده شود. همچنین، مصرف میوه و سبزی‌های تازه توصیه می‌شود و بهتر است از میوه و سبزی‌های خشک و غذاهای فرآوری شده کمتر استفاده شود. مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلات در این فصل باید محدود شود و به جای آن، از آجیل خام استفاده شود. همچنین، باید از مصرف افراطی غذاهای پرانرژی و پرچرب خودداری کرد. این توصیه‌ها از سوی منصور رضایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ارائه شده است.

 منصور رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در گرما تعریق افزایش یافته و احساس نیاز به آب بیشتر می‌شود. اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد دچار ضعف، سستی، بی‌حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می‌شود.

به گزارش مهر، این متخصص رژیم درمانی، با اشاره به اینکه در هوای گرم نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین‌ها بیشتر می‌شود یادآور شد: با گرم‌تر شدن هوا افراد باید از لبنیات و گوشت‌های کم چرب استفاده کنند.

رضایی با بیان اینکه میوه و سبزی تازه فصل غنی از آب، املاح، ویتامین‌ها و فیبر هستند، مصرف آنها را برای رفع نیاز بدن توصیه کرد.

به گفته وی، مصرف کمپوت، آب میوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی‌های خشک نمی‌تواند این نیاز را رفع کند و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده شود.

این متخصص علوم تغذیه افزود: در کنار مصرف میوه‌ها، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه‌ها، مغزها، حبوبات و آجیل‌ها) و پروتیین‌های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات باعث افزایش توان جسمی افراد می‌شود.

وی تاکید کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذاهای پرانرژی و پرچرب استفاده شود و مصرف غذاهای فرآوری شده که نمک پنهان دارد باید به حداقل برسد.

عضو هیأت علمی دانشگاه تاکید کرد: مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیشتر از آجیل خام بیشتر استفاده کرد.

رضایی، سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی را باعث کاهش ارزش غذایی آنها برشمرد و توصیه کرد که در مصرف این نوع اغذیه و غذاهای آماده، مصنوعی و فست فودها زیاده روی نشود.

به گفته وی، نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی‌های طبیعی (عسل، کشمش، مویز) و میوه‌های شیرین (مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس) زیاده‌روی کرد.

این متخصص تغذیه افزود: در تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به دلیل داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین نیز با حداکثر تنوع و حداقل مقدار مصرف شوند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!