رمزهای پشت ناخنهای سالم و زیبا
ناخنهای شما میتوانند نشانههایی از وضعیت سلامت شما باشند. اگر تغییراتی در ظاهر، بافت یا شکل ناخنهایتان مشاهده میکنید، احتمالا کمبود مواد مغذی در بدن دارید. ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی اساسی برای رشد، تشکیل و قوت سلولهای ناخن هستند.
آهن یکی از اهمیتهای مواد مغذی برای ناخنهای سالم است. کمبود آهن میتواند به شیارهای عمودی یا شکل مقعر ناخنها منجر شود. روی یا زینک هم برای رشد ناخنها ضروری است، و کممصرفی آن میتواند لکههای سفید روی ناخنها ایجاد کند.
بیوتین یک ویتامین مهم است که برای رشد سلولی و متابولیسم اسیدهای آمینه ضروری است. میزان توصیهشده بیوتین برای بزرگسالان ۳۰ میکروگرم در روز است. بهتر است از غذاهای حاوی این مواد مغذی مثل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، سویا، نخود و آجیل بهره ببرید تا ناخنهای سالم و زیبا داشته باشید.
همانطور که «رنگ رخسار خبر میدهد از سرّ درون»، ناخنها نیز میتوانند حرفهای زیادی در مورد وضعیت سلامت شما بگویند. تغییر در ظاهر، بافت یا شکل ناخنها نشاندهنده کمبود مواد مغذی است.
به گزارش عصر ایران، ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی به رشد، تشکیل و قوّت سلولهای ناخن کمک میکنند. سه مورد از مهمترین مواد مغذی برای داشتن ناخنهای سالم و زیبا عبارتند از:
۱.آهن
از آنجا که اکسیژن برای سلامت ناخنها مورد نیاز است، کمبود آهن یا کمخونی میتواند منجر به ایجاد شیارهای عمودی در سطح ناخن شود یا ناخن های شما را مقعر و قاشقی شکل کند. بدن آهن موجود در غذاهای حیوانی مانند گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ را بهتر از غذاهای گیاهی مانند سبزیجات تیره، بادام زمینی، دانهها، لوبیا و سایر غذاهای غنی شده جذب میکند.
۲.روی
روی یا زینک برای رشد ناخنها ضروری است. مصرف ناکافی روی در آسیب دیدن صفحه ناخن مؤثر است و باعث ظاهرشدن لکههای سفید روی ناخنها میشود. پروتئینهای حیوانی، مانند گوشت گاو، مرغ، ماهی و تخم مرغ، یک راه عالی برای دریافت زینک کافی از طریق رژیم غذایی هستند. برخی از غذاهای گیاهی مانند سویا، نخود، آجیل بهویژه بادام و بادام هندی نیز حاوی این ماده معدنی هستند.
۳. بیوتین
بیوتین یکی از اعضای خانواده ویتامین ب است که با نامهای ویتامین ۷B یا ویتامین H هم شناخته میشود. این ویتامین به رشد سلولی سالم و متابولیسم اسیدهای آمینه سازنده پروتئین (که برای رشد ناخن ضروری هستند)، کمک میکند. میزان مصرف بیوتین توصیهشده برای بزرگسالان ۳۰ میکروگرم در روز است.