آش تابستانی را با بستن چشم تجربه کنید!
آش یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در فرهنگ ایرانی است که در فصلهای سرد سال بیشتر مورد توجه قرار میگیرد. آش همچنین یک غذای کامل و مغذی است و با ترکیبی از مواد مختلف از جمله بلغور گندم، برنج، لوبیا، گوجه فرنگی، سبزی و ادویههای مختلف تهیه میشود.
در هنگام پخت آش، ابتدا بلغور گندم و برنج را خیس کرده و لوبیاها را پخته و آماده میکنیم. سپس پیاز را تفت داده و به همراه سبزیها و آبغوره و سایر مواد به آش اضافه میکنیم تا به مرحله نهایی پخت برسد.
آش با طعم و آرومایی که ارائه میدهد، یک انتخاب عالی برای یک وعده غذایی سالم و خوشمزه است. همچنین زینتبخشهای مختلف مانند نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ، میتوانند به زیبایی و طعم غذا افزوده شوند.
بنابراین، آش یکی از بهترین گزینهها برای نوشیدن در دورههای سرد سال است و نهتنها برای سلامتی بدن مفید است بلکه لذت بخش و خوشمزه نیز میباشد.
برترینها نوشت: «آش فقط تو سرما میچسبه!»، اصلا هم اینجور نیست! تصور کنید زیر باد کولر در آرامش نشستید و کاسه کاسه آش خوشمزه میخورید و با عزیزانتان حرف میزنید.
یکی از کاملترین غذاها که خیلی محجور واقع میشود آش است! آش نازنین که سوای خواص فراوانش مدلهای مختلفی دارد که شاید بعضی از آنها را حتی اسمشان را هم نشنیده باشید!
در قدم اول مواد لازم این آش خوشمزه که به آش تابستانی یا آش تبریزی معروف است را یادداشت کنید و بعد سریع حاضرش کنید! چون حیف است چنین طعمی را مزه نکنید و از دست بدهید! زمان طلاست! پختن آش هم در چنین زمانی فوق العاده است!
ماده غذاییمقداربلغور گندم
نصف لیوان
برنج نیمدانه
نصف لیوان
آبغوره
یک سوم لیوان
گوجه فرنگی پوره شده
یک کیلو
لوبیا چشم بلبلی
دو سوم لیوان
لوبیا چیتی
نصف لیوان
آب
به میزان لازم
سبزی آش
۲۵۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه
به میزان لازم
اسم آش که میآید دل آدم قیلی ویلی میرود! نگویید نه که باورم نمیشود! همهی آشها جذابند اما این آش دیگر شورش را از جذابیت درآورده است!
بلغور گندم و برنج نیمدانه را از چند ساعت قبل خیس کنید. لوبیا چشم بلبلی و لوبیا چیتی را هم اگر از قبل پخته باشید که چه بهتر، اگر نه بگذارید همراه بلغور و برنج بپزند.
پیاز را کمی در روغن تفت بدهید. بعد از اینکه رنگ پیاز عوض شد و تصمیم گرفت سرخ شود به آن برنج نیمدانه و بلغور گندم و زردچوبه را اضافه کنید. توی قابلمه آب بریزید و مواد را خوب هم بزنید و اجازه بدهید با در بسته بپزند. به این مرحله ۳ ساعت زمان بدهید. شعلهی گاز را هم زیاد بالا نبرید.
خوشمزگی آش به این است که آهسته آهسته دل شما را ببرد و خوب جا بیفتد! بعد از اینکه برنج و بلغور پخته شد نوبت اضافه کردن حبوباتی که از قبل پختهاید میرسد. پوره گوجه را هم با نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و یک ساعت دیگر هم وقت بگذارید تا گوجه خوب رنگ باز کند و طعمها در هم ادغام شوند.
نیم ساعت که گذشت وقت خودنمایی عضو اصلی آش است که سبزی میباشد! سبزی و آبغوره را با هم به مواد اضافه کنید و نیم ساعت بعد آش شما با قلقل خوشبو و خوشرنگ خود به شما میگوید آماده سرو است!
برای تزیین آش دست شما باز است. از نعناع داغ تا پیاز داغ و سیرداغ میتواند زینت بخش روی آش شما باشد! نوش جان.
راضیه میرزاحیدری