سیب زمینی سوخاری: لذت یونانی با سس تیروزالیکی
سیب زمینی سوخاری به سبک یونانی یک غذای خوشمزه و سنتی است که میتوانید به عنوان پیشغذا، میانوعده یا غذای اصلی سرو کنید. این غذا از سیب زمینیهای سرخ شده در روغن زیتون و پوشیده شده با سس تیروزالیکی تهیه میشود که از پنیر فتا، ماست، سیر، آبلیمو و ادویهجات تهیه میشود. برای طبخ این دستور به سیب زمینی، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و جعفری نیاز دارید. برای سس تیروزالیکی نیز نیاز به پنیر فتا، ماست یونانی، سیر، آبلیمو، شوید، نمک و فلفل سیاه دارید. دستور پخت این غذا شامل پوست کردن سیب زمینی، تهیه سس و پخت سیب زمینی در فر است. بعد از پخت سیب زمینی، آنها را با سس تهیهشده تهیه و سرو کنید. میتوانید این غذا را تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
دلگرم نوشت: سیب زمینی سوخاری به سبک یونانی را می توان به عنوان پیش غذا، میان وعده یا غذای اصلی سرو کرد. این غذا به طور سنتی با نان پیتا، زیتون و سالاد سرو می شود.
آشنایی با روش تهیهی سیب زمینی پخته شده به سبک یونانی
سیب زمینی سوخاری به سبک یونانی، که به عنوان تیروزالاتا (tirozalata) نیز شناخته می شود، یک غذای خوشمزه و ترد است که از سیب زمینی های قطعه قطعه شده و سرخ شده در روغن زیتون و سپس پوشیده شده با سس مخصوصی به نام تیروزالیکی (tirozaliki) تهیه می شود. این سس از پنیر فتا، ماست، سیر، آبلیمو، شوید و ادویه جات تهیه می شود و طعمی خامه ای، شور و ترش دارد. برای تهیه این سیب زمینی خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید :
500 گرم سیب زمینی1/2 فنجان روغن زیتون1 قاشق چایخوری نمک1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه1/4 فنجان جعفری تازه خرد شده
برای سس تیروزالیکی:
200 گرم پنیر فتا، خرد شده1 فنجان ماست یونانی2 حبه سیر، رنده شده1 قاشق غذاخوری آبلیمو1 قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده1/2 قاشق چایخوری نمک1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه
دستور پخت سیب زمینی سوخاری به سبک یونانی :
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
سیب زمینی ها را پوست کنده و به قطعات ضخیم 1 سانتی متری برش بزنید.
در یک کاسه بزرگ، سیب زمینی ها را با روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و جعفری مخلوط کنید.
سیب زمینی ها را روی یک سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است پخش کنید.
سیب زمینی ها را به مدت 20-25 دقیقه یا تا زمانی که طلایی و ترد شوند بپزید.
برای تهیه سس تیروزالیکی:
در یک کاسه متوسط، پنیر فتا، ماست یونانی، سیر، آبلیمو، شوید، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.
سس را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود.
سیب زمینی های سوخاری را از فر خارج کرده و با سس تیروزالیکی سرو کنید.
نکات تکمیلی:
می توانید از سیب زمینی های شیرین به جای سیب زمینی های معمولی در این دستور استفاده کنید.
برای طعم قوی تر، می توانید 1 قاشق غذاخوری رزماری تازه خرد شده به سس تیروزالیکی اضافه کنید.
سیب زمینی های سوخاری به سبک یونانی را می توانید تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
سیب زمینی سوخاری به سبک یونانی با سس تیروزالیکی
راضیه میرزاحیدری