پیش بینی فال حافظ برای امروز – دوشنبه 4 تیر ماه 1403
اغلب مردم ما در ایران به فال حافظ متوسل میشوند تا مشکلات و سوالات خود را حل کنند و پیش آینده خود را پیشبینی کنند. حافظ که یکی از بزرگترین شاعران و استادان شعر فارسی است، اشعاری که با ترکیبی از زبان زیبا و اندیشههای عمیق از زندگی و عشق به وجود آورده، همواره در زندگی مردم ایران نقش مهمی داشته است.
در این فال مخصوص روز دوشنبه 4 تیر ماه 1403، حافظ انتقادهایی را به صورت شعری ارائه میدهد. او به تواناییها و شکیباییهای ما در مواجهه با مشکلات و چالشهای زندگی اشاره میکند و ما را به دوری از افراط در امور دعوت میکند.
تفسیر عرفانی و تعبیر غزل این شعر نیز به معنای عمیق و تفکر آمیز آن اشاره دارد. این شعر میتواند موجب تامل در زندگی و تصمیمگیریهای مواجهه با چالشهای زندگی شود و به ما کمک کند که بهترین تصمیمات را بگیریم تا به سعادت و خوشبختی دست پیدا کنیم.
همیشه در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی ماندهاست. در ادامه فال حافظ مخصوص روز دوشنبه 4 تیر ماه 1403 از نظر خوانندگان محترم میگذرد.
فال گرفتن از آثار ادبی، از باورهای کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان میبردند بهرهای از کلام حق دارند رجوع میشد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.
نقدها را بود آیا که عیاری گیرند
تا همه صومعه داران پی کاری گیرند
مصلحت دید من آن است که یاران همه کار
بگذارند و خم طره یاری گیرند
خوش گرفتند حریفان سر زلف ساقی
گر فلکشان بگذارد که قراری گیرند
قوت بازوی پرهیز به خوبان مفروش
که در این خیل حصاری به سواری گیرند
یا رب این بچه ترکان چه دلیرند به خون
که به تیر مژه هر لحظه شکاری گیرند
رقص بر شعرتر و ناله نی خوش باشد
خاصه رقصی که در آن دست نگاری گیرند
حافظ ابنای زمان را غم مسکینان نیست
زین میان گر بتوان به که کناری گیرند
شرح لغت: عیار:سنجش ارزش نامعلوم به وسیله مقایسه کردن با ارزش معلوم و تعیین بهای واقعی آن، آزمایش وبه دست آوردن ارزش واقعی چیزی/ صومعه داران: خانقاه داران، صوفیان عابد سطحی و قشری/مصلحت دید: صلاح دید، صواب دید/خم طرّهیار: حلقه و منحنی چین و شکن زلف محبوب که بر روی پیشانی ریخته.
تفسیر عرفانی:
۱- ویژگیهای شما عبارت اند از: عاشق ثروت و مقام، دور اندیش، پر فکر، مرفه، موفق، قوی، با استعداد، کم کار، هوشیار، زیرک، مصمم، رفیق دوست، عاقل و دانا و دلربا.
۲- حضرت حافظ در بیتهای چهارم، پنجم و هفتم میفرماید:
با نیروی سرپنجه پرهیزگاری در برابر زیبا رویان، خودنمایی نکن که سواران عرصه زیبایی و جمال، قلعههای محکم دلها را به یک سوار تسخیر میکند.
* پروردگارا، این زیبا رویان جوان در ریختن خون عاشقان بسیار گستاخند. چنان که با ناوک مژگان در هر نگاه، صید دلی میکنند.
*ای حافظ زادگان، روزگار از وفا و مروت بهرهای ندارند و غمخوار بیچارگان نیستند. بهتر است از صحبت این بی وفایان کناره جویند.
حال خود باید نیت خود را تفسیر نمایید.
تعبیر غزل:
قصد انجام کار جدیدی را داری که اصلا به صلاح تو نیست و بهتر است این نیت را ترک کنی، زیرا انجام هر کاری با زور ممکن نیست. به جای این تلاش بیهوده از آنچه داری نهایت استفاده را ببر و به دنبال همدل و همزبانی برای خود باش تا تو را به زندگی آرام و سعادتمندی برساند. فرصت را از دست مده که بهترین کار برای تو همین است.
راضیه میرزاحیدری