سریع ترکیبی خاموش از تهیه مربای خربزه اما لذت بخش و شیرین تابستانی
مربای خربزه یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین مرباها در فصل تابستان است. این مربا را میتوان به آسانی در خانه تهیه کرد. برای تهیه آن، ابتدا خربزه را به خوبی بشویید و پوست آن را با چاقو بگیرید. سپس هستههای خربزه را جدا کرده و گوشت آن را به قطعات مکعبی یا خلالی برش دهید. برای تهیه شربت، آب و شکر را با هم مخلوط کرده و به جوش بیاورید. سپس برشهای خربزه را به شربت اضافه کرده و بگذارید خربزهها بپزند. در انتها، اگر دوست داشتید آبلیمو، گلاب و یا زعفران هم اضافه کنید. مربا را برای جلوگیری از کپک زدن در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این مربا میتواند به عنوان صبحانه یا عصرانه مصرف شود و بافت نرم و لطیفی دارد.
مربای خربزه یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین مرباها در فصل تابستان است که به آسانی میتوان آن را در خانه تهیه کرد. در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه مربای خربزه را به صورت مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکات مهم آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه مربای خربزه
مواد لازم جهت تهیه مربای خربزه به شرح زیر است:
خربزه رسیده۱ عدد بزرگ (حدود ۲ کیلوگرم)شکر۱ کیلوگرمآب۲ پیمانهآبلیمو۱ قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)۱ قاشق غذاخوریزعفران (اختیاری)به مقدار دلخواه
مراحل تهیه مربای خربزه
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این مربا ۵۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۱-۲ کیلو مربا به شما میدهد.درجه سختی تهیه این مربا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی خربزه
خربزه را به خوبی بشویید و پوست آن را با چاقو بگیرید.
هستههای خربزه را جدا کنید و گوشت آن را به قطعات مکعبی یا خلالی به قطر حدود ۱ تا ۲ سانتیمتر برش بزنید.
مرحله دوم: تهیه شربت
در یک قابلمه بزرگ، آب و شکر را با هم مخلوط کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود.
بعد از حل شدن شکر، حرارت را کمی بالا ببرید و شربت را به جوش برسانید.
مرحله سوم: اضافه کردن خربزه به شربت
برشهای خربزه را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا خربزهها به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در شربت بپزند.
در طول پخت، مربا را به طور مرتب هم بزنید تا خربزهها له نشوند و مربا ته نگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای طالبی
مرحله چهارم: اضافه کردن آبلیمو و گلاب
۱۰ دقیقه قبل از خاموش کردن شعله، آبلیمو و گلاب (در صورت تمایل) را به مربای خربزه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن زعفران (اختیاری)
اگر میخواهید مربای خربزه شما زعفرانی باشد، در ۵ دقیقه پایانی پخت، زعفران ساییده شده را به مربا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
مرحله ششم: غلیظ شدن مربا
بعد از ۴۰ تا ۵۰ دقیقه پخت، مربا باید به غلظت دلخواه شما برسد.
شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا مربا خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست هندوانه
مرحله هفتم: نگهداری از مربا
بعد از خنک شدن کامل آن، برای جلوگیری از کپک زدن مربا را در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید.
درب شیشهها را محکم ببندید و مربا را در یخچال یا جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه مربای خربزه
به ۴ نکته مهم زیر در تهیه مربا خربزه دقت کنید:
برای تهیه مربای خربزه، از خربزه رسیده استفاده کنید. خربزههای نارس یا کال، مربای خوشمزهای نخواهند داشت.اگر خربزه شما خیلی شیرین است، میتوانید مقدار شکر را کمی کم کنید.برای شفاف شدن مربای خربزه، میتوانید از ۱/۲ قاشق چایخوری جوهر لیمو در ۵ دقیقه پایانی پخت استفاده کنید.مربای خربزه را میتوانید تا ۶ ماه در یخچال نگهداری کنید.
این مربای خوشطعم و عطر، بافتی نرم و لطیف دارد و میتواند به عنوان صبحانه، عصرانه یا در کنار چای سرو شود. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز مانند روش ساده و کامل فوق این مربای جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.