تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

“کشف 10 حقایق جذاب درباره آبمیوه‌ها که شما احتمالا نمی‌دانستید!” – مجله اکالا

آبمیوه‌های آماده، ترکیبات طبیعی متنوعی دارند که برای سلامتی بدن مفید هستند. آبمیوه‌های غلیظ معمولاً از میوه‌های تازه استفاده می‌کنند و پس از فرآیندهایی مانند پاستوریزه کردن، از طریق تولید شربت و آبمیوه‌ها به مصرف عمومی می‌رسند. آبمیوه‌های پالپ‌دار همچنین می‌توانند فیبر مفیدی را برای بدن فراهم کنند. اما برای استفاده بهتر از خواص میوه‌ها، توصیه می‌شود میوه‌های تازه را به عنوان یک منبع غنی از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها مصرف کنید. از آبمیوه‌ها با محتوای کالری بالا و میوه‌های غلیظ که می‌توانند موجب چاقی و مشکلات گوارشی شوند، باید اجتناب کنید. مراقب باشید که آبمیوه‌های گازدار که به صورت مصنوعی تهیه شده‌اند، از کلسیم جذب شده توسط بدن را کاهش می‌دهند. بهترین راه برای انتخاب آبمیوه، از برندهای معروف و با کیفیت تضمین شده است. در نهایت، خوردن میوه تازه به صورت مستقیم می‌تواند از مزایای آبمیوه‌های آماده بهره‌مند کنید و از خواص آنها بهتر بهره‌برید.

مصرف آبمیوه روز به‌ روز در حال افزایش است. شرکت‌های بزرگ و کوچک آبمیوه هم که بیلبوردهای تبلیغاتی شهر را قرق کرده‌اند. اما تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که درون پاکت‌های خوش رنگ و روی آبمیوه واقعا چه محتوایی وجود دارد؟ یا این که آبمیوه‌ها واقعا طبیعی هستند یا افزودنی و نگهدارنده دارند؟ چرا مدت نگهداری‌شان آن قدر طولانی است؟ اگر دنبال جواب سوال‌هایتان می‌گردید، این مطلب از تک فانبلاگ را حتما بخوانید. 

۱- آبمیوه و نکتار

بسیاری از مردم تفاوت این دو محصول را نمی‌دانند و هر دو را به یک چشم نگاه می‌کنند! در حالی که‌ آبمیوه و نکتار دو محصول کاملا مجزا هستند. آبمیوه همین‌ طور که از اسمش پیداست، ترکیب طبیعی دارد و ۱۰۰ درصد از آب میوه تشکیل شده است. البته این آب میوه تقریبا همیشه به صورت کنسانتره استفاده می‌شود.

اما نکتار ترکیبی است از آب میوه به همراه آب، اسیدهای خوراکی، طعم‌دهنده‌ها وافزودنی‌های دیگر. درست به همین دلیل هم هست که قیمت نکتارها کمی پایین‌تر از آبمیوه‌هاست. نکتارها طبق قانون استاندارد ایران حداقل باید ۲۰ درصد آبمیوه داشته باشند.

در نهایت شما تفاوت مزه چندانی بین آبمیوه و نکتار احساس نمی‌کنید؛ چرا که در کارخانه‌های آبمیوه ترکیبات نکتار را طوری تنظیم می‌کنند که تا حد ممکن طعم طبیعی داشته باشد.

۲- میوه‌ تازه بی میوه تازه!

بر خلاف تصور اکثر مردم در کارخانه‌ها از میوه‌های تازه استفاده نمی‌شود. به چند دلیل:

میوه‌ها فصلی هستند و در همه فصل‌ها در دسترس نیستند.تجهیزات آبگیری میوه‌ها پیچیده هستند و هر میوه به یک نوع دستگاه نیاز دارد.هر میوه ویژگی‌های شیمیایی متفاوتی دارد که با بقیه متفاوت است. به همین دلیل است که آبمیوه‌های غلیظ در حجم‌های بالا خریداری شده و برای تولید آبمیوه مورد استفاده قرار می‌گیرند.آبمیوه‌های غلیظ به طور کلی کنسانتره نامیده می‌شوند، کنسانتره‌ها در واقع اساس تمام آبمیوه‌هایی هستند که شما در قفسه سوپرمارکت‌ها می‌بینید.

۳- نوشیدنی میوه

نوشیدنی یا شربت‌های میوه مثل شربت پرتقال یا شربت آناناس محصول دیگری از کارخانه‌های تولید آبمیوه هستند. نوشیدنی‌ها همان طور که از اسم‌شان پیداست محتوای آبمیوه طبیعی پایینی دارند.

آبمیوه طبیعی در نوشیدنی‌های میوه حدود ۷ تا ۸ درصد است. این محصولات تنها طعم و عطر میوه‌ها را با خودشان دارند که در اثر افزودنی‌های خوراکی و طعم‌دهنده‌ها ایجاد می‌شود. شربت‌های غلیظ هم ترکیب مشابهی دارند که هنگام مصرف با آب رقیق می‌شوند.

بیشتر بخوانید: انواع آبمیوه ضد عفونت

۴- آبمیوه‌های گازدار

آبمیوه‌های گازدار در واقع نوشابه‌های گازدار هستند و معمولا نوشیدنی‌هایی که به صورت مصنوعی گازدار می‌شوند، از لحاظ علم تغذیه نوشیدنی‌های خوبی به حساب نمی‌آیند. این آبمیوه‌ها می‌توانند در جذب برخی از املاح مانند کلسیم اختلال ایجاد کنند و در نهایت باعث آسیب‌های گوارشی شوند.

۵- آبمیوه پالپ‌دار

داشتن پالپ همیشه به معنای برتری آبمیوه نیست. باید در نظر داشت که تکه‌های میوه موجود در این آبمیوه‌ها در چه شرایطی نگهداری می‌شوند و آن آبمیوه از چه نوع است. ممکن است یک شربت‌ میوه‌ای حاوی پالپ باشد که تنها با ۵ تا ۷ درصد از آن آبمیوه طبیعی باشد.

با این که اضافه کردن پالپ باعث افزایش فیبر می‌شود اما خواص این آبمیوه هرگز مانند آبمیوه‌ طبیعی نخواهد بود. بنابراین باید مجموع آبمیوه‌ و پالپ را با هم در نظر گرفت. به طور حتم اگر آبمیوه طبیعی با پالپ یا تکه‌های میوه مخلوط شود خاصیتش بیشتر از یک شربت معمولی پالپ‌دار خواهد بود.

۶- شایعه نگهدارنده در آبمیوه

وجود نگهدارنده در آبمیوه شایعه‌ای بیش نیست! آبمیوه‌ها به طور کلی ترکیب اسیدی دارند و بنابراین دیرتر خراب می‌شوند. هر چه مواد غذایی شما اسیدی‌تر باشند، مثل آبمیوه‌ها و ترشیجات، دیرتر مورد هجوم کپک‌ها و باکتری‌ها قرار می‌گیرند.

به علاوه آبمیوه‌هایی که امروزه در فروشگاه‌ها می‌بینید، پیش از بسته‌بندی پاستوریزه شده‌اند. این پاستوریزه کردن عمر نگهداری آبمیوه یا نکتار را بیشتر هم می‌کند. بنابراین اصلا لزومی به استفاده از نگهدارنده‌ها وجود ندارد. اما نکته مهم اینجاست که بعد از باز کردن در آبمیوه آن‌ را در یخچال نگهداری کنید.

۷- دستگاه آبمیوه‌گیری را راه بیندازید!

با همه فوایدی که میوه‌ها دارند اگر باز هم اهل مصرف میوه نیستید، لااقل آبمیوه را خودتان در خانه تهیه کنید. استفاده از آبمیوه‌های تازه و طبیعی برای همه به خصوص کودکان بسیار مفیدتر از آبمیوه‌های آماده است. همان‌ طور که پیش از این گفته شد نکتارها از ترکیباتی نظیر آب و قند تهیه می‌شود و مواد مغذی زیادی دارند.

آبمیوه‌های صنعتی هم تا حد زیادی خواص و ویتامین‌هایشان را از دست داده‌اند. یک بسته آبمیوه آماده حاوی تقریبا ۲۲۸ کالری و یک بطری نوشابه ۱۵۹ کالری انرژی است. بنابراین آبمیوه‌های آماده علاوه بر این که فاقد بسیاری از فواید میوه‌های کامل هستند، دارای کالری زیاد بوده و باعث چاقی در افراد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره تغذیه مناسب برای کودکان

۸- آبمیوه به جای نوشابه

با تمام کم و کاستی‌هایی که آبمیوه‌های صنعتی دارند، بهتر از نوشابه‌ها هستند. نوشابه‌های گازدار نه تنها مواد مغذی ندارند، بلکه برای بدن مشکلات زیادی ایجاد می‌کنند. در حالی که آبمیوه‌ها برای بدن مضر نیستند. اگر جلوی یخچال سوپرمارکت مردد ایستاده‌اید و می‌خواهید برای ناهار یا شام‌تان یک نوشیدنی انتخاب کنید، لااقل سراغ آبمیوه‌ها بروید.

میوه‌ها و آبمیوه‌ها در رژیم غذایی انسان ضروری می‌باشند در حالی که نوشابه‌ها از لحاظ ارزش تغذیه‌ای مفید نیستند، زیرا مواد تشکیل دهنده آن مانند رنگ‌ها و اسیدها، مصنوعی بوده و همچنین اسیدیته بالای آن باعث کاهش جذب کلسیم در غذا می‌شود و در نتیجه موجب بروز پوکی استخوان می‌گردد.

۹- از برندهای معروف خرید کنید

تمام ویژگی‌هایی که از آبمیوه‌ها گفتیم مربوط به محصول درجه یک می‌شدند. اگر کارخانه‌ها کیفیت محصول را رعایت نکنند، ترکیبات درون پاکت به کل تغییر کرده و می‌تواند مضرات زیادی برای سلامتی داشته باشد. برندهای معروف به دلیل حجم بالای بازار و مشتری که دارند، دقت بیشتری روی کیفیت محصولشان دارند، بنابراین بیشتر می‌توان به اطلاعاتی که روی بسته بندی درج کرده‌اند، اعتماد کرد.

البته به یاد داشته باشید که نوشیدن آب میوه بعد از شام و آخر شب اصلاً توصیه نمی‌شود زیرا قند بالای آب میوه‌ها باعث چاقی می‌شود. از مصرف آب میوه‌هایی خانگی مثل پرتقال و گوجه فرنگی پیش از وعده‌های غذایی خودداری کنید.

۱۰- شک نکنید! میوه تازه بهتر است!

بیشتر ما خوردن آبمیوه را به خوردن میوه ترجیح می‌دهیم. اما دلایل زیادی هست که می‌گوید آبمیوه‌ را انتخاب کنید. میوه‌های تازه سرشار از ویتامین‌های گوناگون هستند که نیاز بدن‌تان به ویتامین را تامین می‌کنند.

به علاوه محتوای آبی بالایی که دارند، نیاز بدن به آب را مرتفع می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها هم که معجزات طبیعت محسوب می‌شوند، در میوه‌ها به وفور یافت می‌شوند. تمام رنگ‌های موجود در میوه‌ها به خصوص رنگ‌های نارنجی و قرمز و زرد آنتی‌اکسیدان‌های قوی به حساب می‌آیند.

این مواد باعث جوانی و شادابی پوست و مو و ناخن شده و از سرطان جلوگیری می‌کنند. همه این خواص را میوه‌های تازه دارند. در حالی که آبمیوه‌ها محصولاتی بدون فیبر هستند. ویتامین‌هایشان در اثر فرآیندهایی مثل حرارت دیدن، نگهداری طولانی و پاستوریزه کردن تا حد خیلی زیادی از بین رفته است. 

در این مطلب از مجله دانستنی تک فانبه اطلاعات جامعی در رابطه با آبمیوه‌ها اشاره کردیم. این نکات می‌توانند به انتخاب بهتر شما هنگام خرید نوشیدنی کمک کنند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!