راز تهیه خورش لوبیای سبز با طعمی شگفتانگیز
خورش لوبیا سبز یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که به صورت نگینی خوراکی از خورشتهای سنتی ایرانی است. این خورش معمولاً با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تهیه میشود و دارای طعمی خوشمزه و فراوان است. مراحل تهیه این خورش شامل تهیه مواد اولیه، تفت دادن پیاز و سیر، اضافه کردن گوشت، پخت گوشت و اضافه کردن رب گوجه فرنگی، تهیه و تفت دادن لوبیا سبز و اضافه کردن آبلیمو و ادویهها به خورش میشود. سرو کردن این خورش به همراه برنج توصیه میشود. همچنین میتوان با اضافه کردن گوشت مرغ به جای گوشت قرمز، طعم و رنگ خورش را متنوعتر کرد. از نکات مهم در تهیه این خورش استفاده از سبزیجات تازه، اضافه کردن لیمو عمانی و زعفران دمکرده است. این موارد باعث میشوند تا طعم و رنگ خورش بهبود یابد و مزهای خاص و خوشمزه به آن داده شود.
خورش لوبیا سبز یکی از انواع خورشهای خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روشهای متفاوتی طبخ میشود.
به گزارش چی شی، این خورش را میتوانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ تهیه کنید، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش لوبیا سبز در ادامه با ما همراه باشید.
برای تهیه خورش لوبیا سبز، اول پیاز رو ریز خرد کن و با کمی روغن تفت بده تا سبک بشه. بعد سیر رو رنده کن و اضافه کن. گوشت خورشتی رو خرد کن و اضافه کن و چند دقیقه تفت بده. آب جوش اضافه کن و بذار گوشت بپزه. لوبیا سبز رو بشور، خرد کن و با کمی روغن تفت بده. بعد از پخت گوشت، لوبیا، آبلیمو، نمک و فلفل رو اضافه کن و بذار خورش جا بیفته. در نهایت با برنج سرو کن.
مرحله ۱: آمادهسازی پیاز و سیر
برای تهیه خورش لوبیا سبز ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا پیاز سبک شود سپس سیرها را رنده کرده و اضافه میکنیم. پس از اینکه سیر و پیاز شفاف شدند کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله ۲: اضافه کردن گوشت به مخلوط پیاز و سیر
تفت دادن را ادامه میدهیم تا مواد با هم یکدست شوند سپس گوشت خورشتی را به صورت قورمهای خرد میکنیم و پس از شستشو به قابلمه اضافه میکنیم. گوشت را هم چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ ان تغییر کند.
مرحله ۳: افزودن آب و پختن گوشت
پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد ۶ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب ان را میبندیم. حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم و اجازه میدهیم که گوشت با حرارت ملایم بپزد. پس از اینکه گوشت نیمپز شد رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم.
مرحله ۴: آمادهسازی و تفت دادن لوبیا سبز
در این مرحله لوبیا سبز را میشوییم و آبکشی میکنیم تا آب اضافی ان خارج شود، سپس به صورت تکههای ۱ الی ۲ سانتی متری برش میزنیم و کنار میگذاریم. در ادامه لوبیا سبزها را با مقدار کمی روغن تفت میدهیم تا فقط کمی سرخ شوند.
مرحله ۵: اضافه کردن لوبیا سبز به خورش
اگر لوبیا سبز بیش از حد تفت داده شود سفت و خشک میشود فقط باید در حدی تفت داده شود که حالت خود را هنگام پخت در خورش حفظ کند. پس از اینکه گوشت خورشت به طور کامل پخت لوبیا سبز را به همراه آبلیمو و مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم.
مرحله ۶: سرو کردن خورش لوبیا سبز
این خورش معمولا به صورت کم آب سرو میشود به همین جهت توصیه میشود اجازه دهید خورش به خوبی روغن بیندازد سپس آنرا از روی حرارت بردارید و در خورش خوری بکشید و در پایان به همراه برنج سرو کنید.
نکات پخت خورش لوبیا سبز
در صورتی که تمایل دارید این خورش خوشمزه را با گوشت مرغ را درست کنید، کافیست گوشت مرغ را حذف کنید و به مقدار دلخواه گوشت مرغ اضافه کنید. گوشت مرغ را به صورت دو صورت تکهای (مانند خورشت مرغ) یا به صورت خورشتی (مانند خورش قورمه سبزی) میتوانید به این خورش خوشمزه اضافه کنید.
خورش لوبیا سبز با لپه
برای درست کردن این خورش خوشمزه با لپه، کافیست ۱۵۰ گرم لپه را از شب قبل بخیسانیم، سپس پس از اینکه گوشت خورشتی را سرخ کردیم، لپه را آبکشی و به قابلمه اضافه کنیم. ادامه مراحل را مانند دستور بالا دنبال میکنیم.
استفاده از سبزیجات تازه
همیشه سعی کن از سبزیجات تازه و با کیفیت استفاده کنی. لوبیا سبز تازه و شسته شده طعم بهتری به خورش میده و خورش رو خوشمزهتر میکنه. سبزیجات تازه باعث میشن خورش شما طراوت و عطر بیشتری داشته باشه و مزهای متفاوت و لذتبخش رو به شما ارائه بده.
استفاده از لیمو عمانی
اضافه کردن لیمو عمانی به خورش طعم ترش و خاصی میده. قبل از اضافه کردن، لیمو عمانی رو سوراخ کن و در آب گرم خیس کن تا تلخی اون گرفته بشه. این کار باعث میشه تا لیمو عمانی به خوبی طعم خودش رو به خورش بده و خورش طعم دلپذیرتری داشته باشه. لیمو عمانی با اضافه کردن طعم ترش و ملایم به خورش، مزهی غذا رو متفاوت و خاص میکنه.
استفاده از زعفران دمکرده
برای عطر و طعم بیشتر، میتونی مقداری زعفران دمکرده به خورش اضافه کنی. این کار به خورش رنگ و بوی خاصی میده که فوقالعاده اشتهابرانگیزه. بهتره زعفران رو با کمی آب جوش مخلوط کنی و بذاری چند دقیقه بمونه تا خوب رنگ بده. وقتی زعفران دمکرده رو به خورش اضافه میکنی، طعم و بوی اون به طور کامل در غذا پخش میشه و خورش رو خوشمزهتر میکنه.
کم کردن حرارت
اجازه بده خورش با حرارت ملایم و به آهستگی بپزه. این کار باعث میشه مواد بهتر با هم ترکیب بشن. وقتی خورش رو با حرارت ملایم میپزی، مزهها به خوبی در خورش جذب میشن و غذا طعم کاملتر و بهتری پیدا میکنه. این روش پخت کمک میکنه تا خورش به خوبی جا بیفته و طعمهای مختلف به خوبی با هم ترکیب بشوند.