تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

این دانه جادویی استخوان‌های شما را تقویت می‌کند

دانه کنجد یکی از مواد غذایی مفید و پرخاصیت است که در ایران و سایر مناطق جهان استفاده می‌شود. این دانه غنی از لیگان و خواص آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به حفظ سلامتی بدن کمک کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش دهد. همچنین، دانه کنجد منبع معدن‌های مهمی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر است که به حفظ استخوان‌های قوی و سالم کمک می‌کند. مقدار بالای روی و ویتامین E در دانه کنجد هم به سلامت پوست و مو کمک می‌کند و می‌تواند از آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند. فیبر موجود در دانه کنجد هم می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند و از یبوست و حفظ میکروبیوم روده سالم جلوگیری کند. همچنین، جویدن دانه کنجد می‌تواند به سلامت دهان و دندان کمک کند و به تقویت دندان‌ها کمک کند.

در ایران نیز «حلوا ارده» از جمله مهمترین خوراکی‌های شیرین و مفیدی است که با کنجد درست می‌شود، در نانوایی‌ها و شیرینی‌پزی‌ها نیز از کنجد به دلیل فواید آن استفاده می‌شود.

به گزارش همشهری به نقل از تایمز اف ایندیا، در این مطلب به پنج فایده کمتر شناخته شده دانه کنجد اشاره می‌کنیم.

غنی از خواص آنتی اکسیدانی

دانه‌های کنجد دارای مقدار زیادی «لیگنان» است. لینگان‌ها با فواید سلامتی مختلفی از جمله کاهش خطر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت مرتبط هستند. به گفته متخصصان، افزودن مواد غذایی غنی از لیگنان می‌تواند به حفظ تعادل هورمونی کمک کند و ممکن است علائم یائسگی را کاهش دهد. (لینگان‌ها ترکیبات مرتبط با فیبر موجود در بسیاری از خانواده‌های گیاهی و غذاهای رایج، از جمله غلات، مغزها، دانه‌ها، سبزیجات و نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه هستند، لینگان‌ها در اصل در زمره گروهی از ترکیبات گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی قرار می‌گیرند).

سلامت استخوان

دانه‌های کنجد منبع عالی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و فسفر هستند که برای حفظ استخوان‌های قوی و سالم بسیار مهم هستند. مصرف روزانه دانه کنجد ممکن است به بهبود تراکم استخوان و پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان کمک کند.

سلامت پوست و مو

مقدار بالای روی (Zinc) و ویتامین E موجود در دانه کنجد می تواند به سلامت پوست و مو کمک کند. «روی» برای تولید کلاژن و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست ضروری است، در حالی که ویتامین E یک آنتی اکسیدان است که می‌تواند از پوست در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کند.

سلامت دستگاه گوارش

دانه کنجد سرشار از فیبر غذایی است که برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. فیبر موجود در دانه کنجد ممکن است از حرکات منظم روده حمایت کرده و به پیشگیری از یبوست کمک کند. علاوه بر آن، کنجد می‌تواند به حفظ میکروبیوم روده سالم نیز کمک کند، که برای سلامت کلی دستگاه گوارش ضروری است.

سلامت دهان و دندان

جویدن دانه‌های کنجد می‌تواند به سلامت دهان و دندان کمک کند. دانه‌های کنجد از قدیم به طور سنتی به عنوان یک روش طبیعی برای شستشو و تمیز کردن دندان‌ها، کمک به حذف پلاک و تقویت لثه استفاده می‌شده‌اند. محتوای بالای کلسیم کنجد همچنین می‌تواند به تقویت دندان‌ها کمک کند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!