اسفناج فوری: شامت کیش، منتظر تویی!
کیش اسفناج یک غذای خوشمزه و محبوب است که معمولاً به عنوان پیشغذا یا وعدهی سبک در وعدههای نهار یا شام سرو میشود. در این مقاله، از سایت تک فانبلاگ طرز تهیه کیش اسفناج فوری را آموزش دادهایم تا شما بتوانید به راحتی و در کمترین زمان ممکن، این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید.
برای تهیه خمیر کیش اسفناج، آرد سفید، کره سرد، نمک، و آب سرد به مقدار مشخصی نیاز دارید. همچنین برای تهیه مواد میانی کیش شامل پیاز، سیر، اسفناج، پنیر ریکوتا و پنیر پارمزان، تخم مرغ، شیر، نمک، فلفل سیاه و جوز هندی (اختیاری) و نیز نوک قاشق چایخوری به مقدار لازم است.
مراحل تهیه کیش اسفناج شامل آمادهسازی خمیر، آمادهسازی مواد میانی، آمادهسازی مایه کیش، پخت کیش و سرو کیش میباشد. با دنبال کردن این مراحل و نکات مطرح شده در مقاله، میتوانید به راحتی کیش اسفناج فوری و خوشمزه تهیه کنید. این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی مانند اسفناج، تخم مرغ و پنیر، به علاوه ارزش غذایی بسیار خوبی دارد که از آن لذت ببرید.
کیش اسفناج، غذایی خوشمزه و پرطرفدار است که به عنوان پیش غذا یا وعده غذایی سبک سرو میشود. ما در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه کیش اسفناج فوری را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید به راحتی و در کمترین زمان، این غذای خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید.
مواد لازم جهت خمیر تهیه خمیر کیش اسفناج
مواد لازم جهت خمیر تهیه خمیر کیش اسفناج به شرح زیر است:
آرد سفید۱ و نیم پیمانهکره سرد۱۰۰ گرمنمکنوک قاشق چایخوریآب سرد۴ تا ۵ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه مواد میانی کیش اسفناج فوری
مواد لازم برای تهیه مواد میانی کیش اسفناج فوری به شرح زیر است:
پیاز متوسط۱ عددسیر۲ حبهاسفناج۳۰۰ گرمپنیر ریکوتا۲۵۰ گرمپنیر پارمزان۵۰ گرمتخم مرغ۳ عددشیر۱/۲ پیمانهنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمجوز هندی رنده شده (اختیاری)نوک قاشق چایخوری
مراحل تهیه کیش اسفناج فوری
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۵-۵۵ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۳-۴ نفر است.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی خمیر
آرد، نمک و کره سرد (تکه تکه شده) را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. با نوک انگشتان خود مواد را مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید.
به تدریج آب سرد را اضافه کنید و با قاشق یا چنگال هم بزنید تا خمیر شروع به جمع شدن کند.
خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا صاف و یکدست شود. خمیر را به شکل توپ درآورده و در پلاستیک بپیچید.
به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله دوم: آماده سازی مواد میانی
پیاز را نگینی خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
سیر را رنده کرده و به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر و طعم آن آزاد شود.
اسفناج را شسته و به خوبی آب آن را بگیرید. سپس، اسفناج را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا کمی پژمرده شود. از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
مرحله سوم: آماده سازی مایه کیش
در یک کاسه، پنیر ریکوتا، پنیر پارمزان، تخم مرغ، شیر، نمک، فلفل سیاه و جوز هندی (در صورت تمایل) را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انچیلادا اسفناج پنیری
مرحله چهارم: پخت کیش
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کنید.
خمیر را از یخچال خارج کرده و روی سطح آرد پاشی شده به قطر ۳۰ سانتیمتر باز کنید.
خمیر را داخل قالب پای یا قالب تارت قرار دهید و لبههای آن را مرتب کنید. مواد میانی (اسفناج و پیاز) را روی خمیر بریزید.
مایه کیش را به طور یکنواخت روی مواد میانی بریزید.
کیش را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزید تا سطح آن طلایی و پخته شود.
برای اطمینان از پخت کامل، یک خلال دندان در مرکز کیش فرو کنید. اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، یعنی کیش پخته است.
مرحله پنجم: سرو کیش
کیش را از فر خارج کرده و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه در دمای اتاق خنک شود.
استراحت دادن به کیش باعث میشود مواد میانی آن سفت شده و برش زدن و سرو آن راحتتر شود.
کیش را از قالب خارج کرده و روی تخته برش قرار دهید. با یک چاقوی تیز آن را به دلخواه برش بزنید و همراه با سالاد یا سس دلخواه سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر
نکات و فوت و فنهای تهیه کیش اسفناج
در تهیه کیش اسفناج فوری به ۵ نکته طلایی زیر توجه داشته باشید:
برای صرفهجویی در زمان، میتوانید از خمیر پای یا تارت آمادهی موجود در فروشگاهها استفاده کنید. کافیست طبق دستورالعمل روی بستهبندی، خمیر را کمی پهن کنید و داخل قالب قرار دهید.برای افزایش طعم و مواد مغذی کیش، میتوانید مقداری قارچ، فلفل دلمهای خرد شده یا گوجه فرنگی نگینی را به همراه اسفناج تفت دهید.اگر به پنیر ریکوتا دسترسی ندارید، میتوانید از پنیر خامهای به عنوان جایگزین استفاده کنید. طعم و بافت کیش کمی متفاوت خواهد شد، اما همچنان خوشمزه خواهد بود.قبل از اینکه کیش را برای بار دوم در فر قرار دهید، میتوانید روی مایه کیش کمی زرده تخم مرغ زده شده و کنجد بپاشید. این کار باعث میشود سطح کیش طلاییتر و زیباتر شود.کیش پخته شده را میتوانید تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید. قبل از سرو مجدد، آن را به مدت ۱ الی ۲ دقیقه در مایکروویو یا تا زمانی که گرم شود، حرارت دهید.
با دنبال کردن مراحل و نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، به راحتی و در کمترین زمان میتوانید یک کیش اسفناج فوری و خوشمزه تهیه کنید. این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی مانند اسفناج، تخم مرغ و پنیر، علاوه بر طعم دلنشین، ارزش غذایی بالایی نیز دارد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.