تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

مقابله با کلسترول بد با قدرت انگور، میوه جادویی افزایش دهنده سلامتی

در یک مطالعه جدید که در مجله «غذا، علم و تغذیه» منتشر شده است، بررسی شده است که گلابی دارای مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان کوئرستین است که می‌تواند به طور معنی‌داری کلسترول بد را کاهش دهد. کلسترول، یک لیپید ضروری برای بدن است که باید نوع آن را تشخیص دهیم. بدمنبعی از کلسترول لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) است که معروف به کلسترول بد هستند و باعث رسوب لیپید روی دیواره‌های رگ‌ها می‌شوند. از طرف دیگر، لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا یا کلسترول خوب از تشکیل پلاک روی رگ‌ها جلوگیری می‌کنند و به کبد جهت دفع کلسترول اضافی کمک می‌کنند. مصرف گلابی‌های دارای آنتی‌اکسیدان بالا، به ویژه گلابی قرمز، توصیه می‌شود زیرا میزان بیشتری از کوئرستین روی پوست آن‌ها وجود دارد که می‌تواند در کاهش سطح کلسترول بد و پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد.

تا به حال مطالعات زیادی در مورد نقش فیبر‌های گلابی به عنوان کاهنده کلسترول خون وجود داشته است، اما مطالعه جدیدی که در مجله «غذا، علم و تغذیه» منتشر شده است بیان می‌کند که گلابی حاوی ۲ میلی‌گرم آنتی‌اکسیدان «کوئرستین» است و وجود میزان بالای این آنتی‌اکسیدان می‌تواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد را کاهش دهد.

به گزارش یورونیوز، کلسترول یک لیپید ضروری برای بدن است و باید نوع خوب آن را از نوع بدش تشخیص دهیم. این لیپید آزادانه در خون گردش می‌کند و دو پروتئین مسئول انتقال آن در بدن هستند: یکی لیپوپروتئین‌های با چگالی بالا (HDL) که به آن کلسترول خوب گفته می‌شود و دیگری لیپوپروتئین‌های با چگالی کم (LDL) که معروف به کلسترول بد هستند.

لیپوپروتئین با چگالی بالا یا همان کلسترول خوب از تشکیل پلاک روی دیواره رگ‌ها جلوگیری می‌کند و کلسترول اضافی انباشته شده در اندام‌ها را به کبد می‌رساند تا بتوان آن را از بین برد. اما لیپوپروتئین با چگالی کم، کلسترول اضافی را در اندام‌های مختلف توزیع می‌کند و باعث رسوب لیپید روی دیواره‌های رگ‌ها و در نتیجه ظاهر شدن پلاک یا همان رسوبات چربی می‌شود.

به گفته متخصصان، کوئرستین می‌تواند کلسترول بد را بدون کاهش کلسترول خوب کاهش دهد. مزیت دیگر این آنتی‌آکسیدان کاهش دادن «پروتئین‌های واکنشی سی» است که در التهابات مختلف و بیماری‌های قلبی دخیل هستند.

چه نوع گلابی بخوریم؟

گلابی‌ها به دودسته تابستانه و زمستانه تقسیم می‌شوند. نوع تابستانه آن از ماه ژوئیه تا آوریل در دسترس است و آن‌هایی که در پاییز وزمستان به بازار می‌آیند در فصل سپتامبر برداشت می‌شوند و اغلب پوست سخت‌تر و ضخیم‌تری نسبت به تابستان دارند.

بیش از ۵۰۰۰ گونه از گلابی در سراسر جهان وجود دارد.

نکته مهم در مصرف گلابی‌ها آن است که متخصصان، مصرف گلابی‌های قرمزتر را در کاهش سطح کلسترول بد بیشتر توصیه می‌کنند.

تجمع بالای آنتی‌اکسیدان مفید کوئرستین به ویژه روی پوست گلابی اثربخشی آن را بیشتر می‌کند و بهتر است گلابی با پوست مصرف شود؛ بنابراین اگر چربی شکمی دارید، با خوردن روزانه یک گلابی می‌توانید سطح کلسترول بد خون خود را کاهش دهید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!