آفتی ناپدید: افزایش عفونتهای قارچی در فصل گرما!
در تحقیقات اخیر، جینجینگ هوانگ و تیمش اظهار کردهاند که با گرم شدن جهان، خطراتی از جمله ایجاد ایجاد مقاومت در برابر داروها و بیشازحد ویروسی شدن قارچها افزایش مییابد. آنها معتقدند که این امر میتواند باعث تغییرات مهم در فیزیولوژی قارچها شود و باعث ایجاد پاتوژنهای جدید گردد. همچنین، در تحقیقات گذشته نشان داده شده است که قارچها ممکن است تطابق با محیطهای گرمتر را پیدا کنند و بدین ترتیب مقاومت آنها در مقابل داروها افزایش یابد. با توجه به این نکات، شناسایی قارچهایی با ویژگیهای جدید که قبلاً در انسانها شناخته نشدهاند، امری حیاتی میباشد. بنابراین، برای مقابله با این چالشها نیاز به تحقیقات بیشتر و توسعه گزینههای قارچکش بیشتری داریم تا بتوانیم در برابر عفونتهای قارچی جدید و خطرناک مقاومت نشان دهیم.
جینجینگ هوانگ، محقق دانشگاه پزشکی نانجینگ و همکارانش هشدار میدهند که با گرم شدن جهان ما، قارچها به موضوعی بهشدت نگرانکننده بدل میشوند.
به گزارش خبرآنلاین، آنها در مقاله جدید خود مینویسند: “به نظر میرسد خطر و اهمیت پاتوژنهای قارچی دستکم گرفته میشود.”
پاتوژن ارگانیسمی است که باعث بیماری میشود؛ انواع مختلفی از پاتوژنها وجود دارند، اما ما بر روی چهار نوع رایج تمرکز میکنیم که عبارتند از ویروسها، باکتریها، قارچها و انگلها.
جهش وابسته به دما میتواند باعث ایجاد مقاومت پان دارو و بیشازحد ویروسی شدن قارچها شود. گرم شدن کره زمین میتواند تکامل پاتوژنهای قارچی جدید را تقویت کند.
عفونتهای قارچی در حال حاضر باعث مرگ حدود ۳.۷۵ میلیون نفر در سال میشود، علیرغم اینکه اکثر گونهها دمای بسیار پایینتر از دمای موجود در بدن ما را ترجیح میدهند. اما تحقیقات قبلی نشان میدهد که وادار کردن قارچها به سازگاری با محیطهای گرمتر میتواند فیزیولوژی آنها را کاملاً تغییر دهد.
دانشمندان اخیراً اولین قارچ را شناسایی کردند که احتمالاً بهعنوان یک عامل بیماریزا به دلیل تغییرات آب و هوایی ظاهرشده است: Candida auris. همانطور که تصور میشود قارچهای دیگر مانند C. auris نسبت به گرما مقاومتر میشوند، گونههای بیشتری برای بدن پستانداران پناهگاه وسوسهانگیز محافظتی پیدا میکنند که در آن میتوانند شکوفا شوند؛ بنابراین بررسی سوابق عفونتهای قارچی از ۹۶ بیمارستان در چین بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹، منجر به شناسایی قارچهایی شد که قبلاً هرگز در انسانها شناخته نشده بودند.
سویه NJ ۱۰۳ در یک مرد ۶۱ ساله دچار سرکوب سیستم ایمنی یافت شد که علیرغم درمانهای ضد قارچی فلوکونازول و کاسپوفانگین به دلیل نارسایی اندامهای متعدد جان باخت. سویه TZ ۵۷۹ در یک مرد ۸۵ ساله که پس از درمان با فلوکونازول براثر نارسایی تنفسی فوت کرد، یافت شد.
با گرم شدن دمای کره زمین، این تغییرات مورفولوژیکی میتواند خطر مواجهه با قارچهای خطرناک در آینده را افزایش دهد. گزینههای قارچکش بیشتری بهفوریت موردنیاز است.