سقوط ستارگان درخشان: تنها یک نفر باقی مانده است!
“کمالالملک” یکی از فیلمهای مهم و ماندگار سینمای ایران است که در سال ۱۳۶۳ به کارگردانی علی حاتمی ساخته شد. در این فیلم، بازیگران برجستهای چون جمشید مشایخی، عزتالله انتظامی، علی نصیریان، داوود رشیدی، محمدعلی کشاورز، پرویز پورحسینی و منوچهر حامدی به ایفای نقش پرداختند. این فیلم به حالتهای اجتماعی و تاریخی کشور اشاره میکند و حضور بازیگران عالی در آن، باعث موفقیت آن شد.
جمشید مشایخی، عزتالله انتظامی، علی نصیریان، داوود رشیدی، محمدعلی کشاورز، پرویز پورحسینی و منوچهر حامدی هر یک نقشهایی مهم و ماندگار را در این فیلم ایفا کردند. آنها با بازیهای بااستعداد خود، فیلم “کمالالملک” را به یکی از بهترین فیلمهای ایران تبدیل کردند.
از بازیگران این فیلم که الان تنها بازیگر کهنهکاری که هنوز زنده است، جمشید مشایخی میباشد. امیدواریم ایشان عمری طولانی و پربرکت داشته باشند و سلامتی برایشان از همیشه حفظ شود.
همشهری آنلاین نوشت: سی سال بعد از اولین اکران فیلم «کمالالملک» تنها یک بازیگر کهنهکار این فیلم در قد حیات است. برای او آرزوی عمر طولانی و سلامتی داریم.
امسال سیامین سالگرد نمایش فیلم «کمالالملک» به کارگردانی علی حاتمی است که در سال ۱۳۶۳ در تهران اکران نسبتا موفقی داشت، اما در شهرستانها موفقیتی به دست نیاورد و در کل هزینه تولیدش را برنگرداند. در این فیلم جمعی از بهترین بازیگران سینمای ایران حضور داشتند.
به مناسبت سیامین سال نمایش این فیلم نگاهی به سرنوشت بازیگران آن انداختهایم.
جمشید مشایخی در نقش کمالالملک
مشایخی در هنگام بازی در این فیلم ۴۹ سال داشت. او برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای بازی در فیلمهای «کمالالملک» و «گلهای داوودی» از سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در سال ۱۳۶۳ شد. مشایخی در سال ۱۳۹۸ در ۸۴ سالگی درگذشت.
عزتالله انتظامی در نقش ناصرالدینشاه
«بچه سنگلج» در ۵۹ سالگی نقش شاه قاجار را بازی کرد. انتظامی ابتدا بنا نداشت که نقش را قبول کند، چون به نظرش جای کار زیادی نداشت و قبلا هم همکارش جمشید مشایخی در «سلطان صاحبقران» مشابه این نقش را بازی کرده بود، اما بالاخره پذیرفت. او در سال ۱۳۹۷ در ۹۴ سالگی درگذشت.
علی نصیریان در نقش مظفرالدینشاه
آخرین بازمانده جمع ۵نفره بزرگان سینمای ایران که در ۴۹ سالگی جلوی دوربین علی حاتمی رفت. در دیالوگ مشهوری، مظفرالدینشاه به اتابک (محمدعلی کشاورز) که عازم حج است از راه روسیه میگوید: «از این راه به خدا نَمیرسی حاجی؛ به خانه خدا شاید.»
داوود رشیدی در نقش رضاشاه
داود رشیدی ۴۸ ساله بود که نقش رضاشاه را بازی کرد. خشونت و حشمت رضاشاه در بازی کنترلشده رشیدی نمایان شد و صدای ایرج ناظریان بر صلابت نقش افزود. رشیدی زمانی که در سال ۱۳۹۵ فوت کرد، ۸۳ سال داشت و اولین نفر از میان این ۵ نفر بود که درگذشت.
محمدعلی کشاورز در نقش اتابک
کشاورز در ۵۳ سالگی نقش اتابک اعظم را در این فیلم بازی کرد. مشخصه اتابک سالوسصفتی و خوشخدمتی به شاه است و تنفر از اهل هنر و کمالالملک. آزادگی نقاش پیر همان خصیصهای است که او را در چشم اتابک غیرقابلتحمل مینماید. کشاورز در سال ۱۳۹۵ در ۹۰ سالگی درگذشت.
پرویز پورحسینی در نقش کامران میرزا
پورحسینی در ۴۲ سالگی در نقش کامران میرزا ظاهر شد. او که متخصص باری در نقشهای کوتاه و مکمل بود، در این فیلم نقشی کوتاه داشت، اما نه کوچک. او نقش کامران میرزا را که سارق جواهرات شاه بود با استادی تمام بازی کرد. پورحسینی در سال ۱۳۹۹ در ۷۹ سالگی درگذشت.
منوچهر حامدی در نقش امامجمعه تهران
منوچهر حامدی به وقت بازی در این فیلم ۴۴ سال داشت. نقش امامجمعه جزء نقشهای فرعی بود. حامدی که بازیگری توانا بود، این نقش کوتاه را به خوبی ایفا کرد. حامدی سال ۱۳۷۴ هنگام در اثر برخورد با یک خودروی سواری در ۵۶ سالگی جان سپرد.
جهانگیر فروهر در نقش تدین
فروهر در ۶۷ سالگی نقش تدین را ایفا کرد. فروهر تقریبا همواره در نقشهای کوتاه و فرعی بازی میکرد، اما حضورش کیفیتی داشت که نمیشد نادیدهاش گرفت. در این فیلم هم بازیای کاملا متناسب با شخصیت ارائه داد. او در سال ۱۳۷۶ در ۸۱ سالگی درگذشت.
طناز السادات حسینی فر