نوید دلمه کلم با مرغ: غذای شیرین و ترش برای امروز شما!
دلمه کلم با مرغ یک غذای محبوب و خوشمزه است که میتواند به عنوان یک پیش غذا یا وعده غذایی اصلی سرو شود. ترکیب طعم و عطر کلم، مرغ، و سبزیجات، طعمی بینظیر و دلچسب را بوجود میآورد. برای تهیه این دلمه ابتدا کلم را بپزید و برگهای آن را در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند. سپس مواد میانی را آماده کنید و در تابه تفت دهید. این مواد شامل پیاز، سیر، مرغ چرخ کرده، برنج، لپه، کشمش، گردو، سبزی معطر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه میباشد. بعد از اضافه کردن مواد میانی به برگهای کلم، آنها را پیچیده و در قابلمه برای پخت قرار دهید. پس از پخت، دلمهها را از قابلمه خارج کرده و سرو کنید. میتوانید آنها را با ماست چکیده، سس گوجه فرنگی، زرشک و خلال بادام تزیین کنید. با رعایت نکات و مراحل تهیه، میتوانید دلمه کلم با مرغ خوشمزه و حرفهای را تهیه کنید.
دلمه کلم با مرغ، غذایی مجلسی و خوشمزه است که میتواند به عنوان پیش غذا یا وعده غذایی اصلی سرو شود. این غذا با ترکیب طعم و عطر کلم، مرغ و سبزیجات، طعمی بی نظیر و دلچسب را به ارمغان میآورد. در این مقاله از تک فانبلاگ، طرز تهیه دلمه کلم با مرغ را به صورت مرحله به مرحله و با نکات مهم آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه دلمه کلم با مرغ
مواد لازم جهت تهیه دلمه کلم با مرغ به شرح زیر است:
کلم برگ سفید متوسط۱ عددآب۴ لیوانسینه مرغ چرخ کرده۳۰۰ گرمپیاز متوسط۲ عددسیر۲ حبهبرنج۲ پیمانهلپه۱/۲ پیمانهکشمش۱/۲ پیمانهگردو خرد شده۱/۲ پیمانهسبزی معطر (جعفری، شوید، ترخون)۱/۴ پیمانهرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینمکبه مقدار دلخواهفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخوریزردچوبه۱/۲ قاشق چایخوریروغن مایعبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه دلمه کلم با مرغ
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این دلمه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی کلم
کلم را به آرامی بشویید و برگهای آن را جدا کنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک را به جوش آورید و برگ های کلم را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه در آب جوش بپزید تا نرم شوند.
برگهای کلم را از آب جوش خارج کرده و در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند.
ساقه ضخیم برگهای کلم را با چاقو جدا کنید.
مرحله دوم: آماده سازی مواد میانی
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن مایع تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیر را نیز بشویید و پوست بگیرید و با کمک رنده، رنده کرده و به پیازها اضافه کنید.
به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرغ چرخ کرده را به ترکیب درون تابه اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ پخته و تغییر رنگ دهد.
حال برنج و لپه را که از قبل خیس کردهاید، به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا کمی سرخ شوند. (خیس کردن حبوبات پیش از پخت موجب پخت بهتر و گرفتن نفخ آنها میشود)
کشمش، گردو، سبزی معطر، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه قارچ با مرغ
مرحله سوم: پیچیدن دلمه
برای پیچیدن راحتتر دلمه، از برگهای بزرگتر و بدون قسمت ساقه ضخیم استفاده کنید.
یک تا دو قاشق غذاخوری از مواد میانی آماده شده را روی قسمت پهن برگ کلم قرار دهید.
ابتدا لبههای کناری برگ کلم را به سمت داخل تا کنید تا مواد میانی را بپوشانند. سپس، از سمت پایین برگ شروع به پیچیدن دلمه به صورت رولی کنید.
دلمه را خیلی سفت نپیچید، زیرا ممکن است برگ کلم در حین پخت پاره شود. در صورت نیاز، از خلالدندان برای محکم نگه داشتن لبههای دلمه استفاده کنید.
به همین ترتیب، تمام برگهای کلم و مواد میانی را برای تهیه دلمه استفاده کنید.
اگر برگهای کلم پاره شدند، نگران نباشید. میتوانید از تکههای کوچک برگ کلم برای پوشاندن ته قابلمه و روی دلمهها استفاده کنید تا در حین پخت از باز شدن مواد میانی جلوگیری شود.
مرحله چهارم: پخت دلمه
در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن مایع بریزید. برگهای ضخیمتر یا تکههای کوچک شده برگها را در ته قابلمه بچینید. سپس دلمهها را روی آنها در کنار هم بچینید.
آب را به همراه رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و روی دلمهها بریزید.
برای اینکه دلمهها در حین پخت وا نشوند، میتوانید یک بشقاب چینی یا سرامیکی روی دلمهها قرار دهید تا در اثر فشار آب، فرم خود را حفظ کنند.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و در قابلمه را بگذارید.
اجازه دهید دلمهها به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزند تا کاملاً پخته شوند و برنج و لپه داخل آن نرم شوند.
در حین پخت، گاهی اوقات قابلمه را کمی تکان دهید تا دلمههای ته قابلمه نسوزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه بادمجان قالبی
مرحله پنجم: سرو دلمه
پس از پخت، قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید دلمهها کمی خنک شوند.
با احتیاط دلمه ها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف مورد نظر بچینید.
میتوانید دلمهها را با چاشنیهای دلخواه مانند ماست چکیده، سس گوجه فرنگی، زرشک و خلال بادام تزیین و سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه دلمه برگ کلم با مرغ
به ۴ نکته مهم زیر در تهیه دلمه برگ کلم با مرغ توجه کنید:
برای طعم بهتر دلمه، میتوانید از ران مرغ چرخ کرده به جای سینه مرغ استفاده کنید.اگر وقت کافی ندارید، میتوانید از برنج پخته شده در مواد میانی استفاده کنید.میتوانید به مواد میانی دلمه، ادویه جات دلخواه خود مانند دارچین، زنجبیل و زیره نیز اضافه کنید.دلمه کلم باقیمانده را می توانید تا سه روز در یخچال نگهداری کنید. قبل از سرو مجدد، آن را کمی گرم کنید.
با دنبال کردن مراحل و نکات ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمیتوانید به راحتی دلمه کلم با مرغ خوشمزه و حرفهای تهیه و نوش جان کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.