راه های جذاب برای نگه داری تازه محصولات فصلی در تابستان
تابستان، فصل فراوانی میوهها و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه است. اما چطور میتوانیم این میوه و سبزیجات را برای مدت طولانی، سالم و تازه نگه داریم؟ در این قسمت از تک فانبلاگ، چند روش برای تازه نگه داشتن میوه و سبزی در تابستان را معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
ترفندهای تازه نگه داشتن میوه و سبزی در تابستان
در ادامه، چند روش برای تازه نگه داشتن میوه و سبزی در تابستان را شرح میدهیم.
روشهای تازه نگهداشتن سبزی در تابستان
کاهو و کلم را بعد از شستشو و خشک کردن کامل، داخل ظرفی قرار دهید و روی آن را با دستمال کاغذی بپوشانید. دستمال کاغذی رطوبت اضافی را جذب میکند و از ایجاد محیط مرطوب که باعث پوسیدگی سبزیجات میشود جلوگیری میکند.برای طراوت بیشتر کاهو میتوانید مقداری نمک روی برگهای آن بپاشید. نمک رطوبت اضافی برگها را جذب میکند و به حفظ شادابی آنها کمک میکند.سبزیجات سالاد مانند کاهو و کلم را درون فویل قرار دهید و بعد درون یخچال بگذارید. این روش ساده، ماندگاری آنها را از ۴ تا ۷ هفته افزایش میدهد.نگهداری سبزیجات در آب، طول عمر آنها را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. این روش برای سبزیجاتی مانند جعفری، گشنیز، شوید، نعناع و ریحان بسیار موثر است. برای انجام این کار، ساقه این سبزیجات را به صورت عمودی در یک لیوان آب قرار دهید. به این ترتیب، ساقهها آب را جذب کرده و طراوت برگها برای مدت طولانیتر حفظ میشود.برای حفظ طراوت هویج، ابتدا سر آن را جدا کنید. سپس، هویجها را درون یک ظرف قرار داده و در کشوی مخصوص میوه و سبزیجات یخچال بگذارید.برای حفظ طراوت و تازگی ذرت برای مدت طولانی، برگهای آن را جدا نکنید. برگهای ذرت به حفظ تازگی دانهها کمک میکنند. ذرتهای کامل را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید و هوای اضافی داخل کیسه را تا حد امکان خارج کنید و سپس آن را در یخچال بگذارید.
بیشتر بخوانید: سبزیجاتی که بهتر است خام مصرف شوند
روشهای تازه نگهداشتن میوه در تابستان
توت فرنگی، تمشک، بلوبری و انواع توتها را قبل از قرار دادن در یخچال، با مخلوط آب و سرکه بشویید. این کار به از بین بردن میکروبها کمک میکند و از رشد سریع کپک و فساد زودهنگام توتها جلوگیری میکند.هندوانه و طالبی را حتما در یخچال نگهداری کنید. با قرار دادن این میوهها در یخچال میتوانید ماندگاری آنها را تا ۱۰ روز افزایش دهید.آووکادو را تا زمانی که میخواهید از آن استفاده کنید، در یخچال نگه دارید. این کار از رسیدن سریع آن جلوگیری میکند.سیبها را داخل دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید و در یخچال بگذارید تا برای مدت بیشتری تازه بمانند. اگر یک سیب خراب دیدید، حتما آن را دور بیندازید تا سیبهای دیگر را نیز خراب نکند.گیلاس را بدون شستن در کیسههای پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. شستن گیلاس قبل از نگهداری در یخچال، باعث فاسد شدن سریعتر آنها میشود.یکی از مهمترین نکات برای تازه نگه داشتن میوه و سبزی، جدا نگه داشتن آنها از یکدیگر است. برخی از میوهها مانند موز، هلو و آووکادو در حین رسیدن، گاز اتیلن از خود آزاد میکنند. این گاز میتواند سرعت رسیدن سایر میوهها و سبزیجات اطراف را به طور قابل توجهی افزایش دهد و باعث فاسد شدن زودتر آنها شود.شلیل، هلو، زردآلو، انبه و … را تا زمانی که سفت هستند، در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. پس از نرم شدن، آنها را به یخچال منتقل کنید تا از فاسد شدن سریعشان جلوگیری شود.میوههایی مانند مرکبات، انگور و انواع توت حساس هستند و باید از ابتدا در یخچال نگهداری شوند. گرمای محیط باعث فاسد شدن سریع آنها میشود.
بیشتر بخوانید: ۱۰ ترفند و راز تازه نگه داشتن سبزی خوردن برای طولانی مدت
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، چند روش برای تازه نگه داشتن میوه و سبزی در تابستان را شرح دادیم. با به کارگیری راهکارهای سادهای که در این مطلب ارائه شد، میتوانید تازگی و طراوت میوهها و سبزیهای خود را برای مدت طولانیتری حفظ کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.