راز تهیه شربتهای نذری برای شبهای محرم
شربت نذری از جمله نذریهای رایج در ایام محرم است که افراد با توزیع این نوشیدنی خنک و پرطرفدار در بین افراد به نوعی سعی در ادای دین خود نسبت به مام محرم را دارند. در این مطلب از تک فانبلاگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع شربت نذری به همراه نکات کلیدی برای خوش طعم و خوشرنگ شدن آنها را برایتان شرح دهیم.
۱– شربت تخم شربتی نذری
شربت تخم شربتی از شربتهای تابستانی آشنا برای ما ایرانیان است که شاید آن را به عنوان نذری در مراسمهای مختلف از جمله ماه محرم استفاده کردهاید.
مواد لازم جهت تهیه شربت تخم شربتی برای ۵ نفرآب۴ لیوانتخم شربتی۴ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه میزان دلخواهشکر۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه کم یا زیاد کنید)لیمو ترش۱ عدد
مراحل تهیه تخم شربتی
مراحل تهیه تخم شربتی به شرح زیر است:
در ابتدا تخم شربتی را در یک کاسه ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید تا لعاب بیندازد و حجیم شود.به وسیله یک صافی ریز، تخمه شربتیها را چند بار به خوبی بشویید.در یک قابلمه، شکر و آب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به آرامی بجوشد و به غلظت مورد نظر برسد.
برای ادامه رسپی این شربت پرطرفدار روی لینک طرز تهیه شربت تخم شربتی کلیک کنید.
۲- شربت خاکشیر نذری
شربت خاکشیر نیز از جمله نوشیدنیهای پرطرفدار در ماه محرم است که به عنوان نذری تهیه و بین افراد پخش میشود. لازم به ذکر است که خاکشیر دو رنگ دارد: قرمز و قهوهای. توجه داشته باشید که طعم خاکشیر قرمز، تلخ است و برای نذری مورد استفاده قرار نمیگیرد.
مواد لازم جهت تهیه شربت خاکشیر برای ۵ نفر:خاکشیر۴ قاشق غذاخوریآب۴ لیوانلیمو ترش تازه۱ عددشکر یا عسلبه میزان دلخواهگلاببه میزان لازمیخبه میزان لازمآلو بخارادر صورت دلخواه
مراحل تهیه شربت خاکشیر
مراحل تهیه شربت خاکشیر به شرح زیر است:
ابتدا برای شستن خاکشیر آن را درون کاسهای مناسب ریخته و روی آن آب بریزید. پس از اضافه کردن آب به خاکشیر، دانههای آن به شکل دایرهای روی آب جمع میشوند که باید به کمک چنگال آنها را هم بزنید تا به زیر آب بروند. معمولا خاکشیر با خاک و برگهای ریز همراه است باید اجازه دهید این مواد ته نشین شوند و سپس آب کاسه را آهسته خالی کنید. نیاز است که این کار چندین بار تکرار شود تا به طور کامل این برگها و خاکها از بین بروند.
برای ادامه رسپی این نوشیدنی خنک و گوارا روی لینک طرز تهیه شربت خاکشیر کلیک کنید.
۳- شربت آلبالو نذری
آلبالو یکی از میوههای تابستانی و محبوب است که به دلیل خواص بسیار زیاد، کاربرد فراوانی دارد. این شربت نیز از جمله خوشمزهترین و خوشرنگترین شربتهایی است که در مناسبتهای مختلف از جمله ماه محرم به عنوان نذری بسیار پرطرفدار است.
مواد لازم جهت تهیه شربت آلبالو برای ۵ نفر:آلبالو۷۵۰ گرمشکر۱.۵ کیلو گرمآببه میزان لازم
مراحل تهیه شربت آلبالو
مراحل تهیه شربت آلبالو به شرح زیر است:
در ابتدا آلبالوها را شسته و هستههای آن را با استفاده از هسته گیر یا نی در آورید.اگر ترازو ندارید به ازای هر یک کاسه کاملا پر آلبالو بدون هسته باید ۱/۵ یا ۲ کاسه شکر سر صاف استفاده کنید. این میزان شکر به ترش یا شیرین بودن آلبالو نیز بستگی دارد.در داخل ظرف مناسبی یک لایه آلبالو و یک لایه شکر ریخته تا مواد اصلی تمام شود. سپس روی آنها آب جوش ریخته و پس از آن که درب قابلمه را گذاشتید، به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
برای مشاهده ادامه رسپی این شربت خوشمزه و خوشرنگ میتوانید به مقاله “طرز تهیه شربت آلبالو“ مراجعه کنید.
۴- شربت زعفران نذری
شربت زعفران نیز در ماه محرم به عنوان نذری در بین عزاداران پخش میشود و به دلیل محبوبیت بالا در این بخش قصد داریم به طرز تهیه آن بپردازیم.
مواد لازم جهت تهیه شربت زعفران برای ۴ نفر:زعفران آسیاب شده۱/۲ قاشق غذاخوریشکربه میزان دلخواهآب۴ لیوانگلاب۴ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه شربت زعفران
مراحل تهیه شربت زعفران به شرح زیر است:
در ابتدا زعفرانها را آسیاب کرده و سپس آنها را دم کنید. برای دم کردن زعفران میتوانید از دو روش دم کردن با یخ یا دم کردن با آبجوش استفاده کنید.پس از دم کردن، آب زعفران را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و سپس شکر اضافه کنید.در تمام مدتی که زعفران روی حرارت است، آن را هم بزنید تا قوام آید. پس از اینکه به غلظت دلخواه رسید از روی حرارت بردارید.
برای مشاهده ادامه مراحل شربت زعفران نذری میتوانید مقاله “طرز تهیه شربت زعفران“ را مطالعه کنید.
۵- شربت سکنجبین نذری
شربت سکنجبین، از ترکیب اصلی نعنا و سرکه درست شده است و نذری خنک و مناسبی برای ماه محرم است.
مراحل تهیه سکنجبین
مراحل تهیه سکنجبین به شرح زیر است:
برای تهیه این شربت خوشمزه مقداری شکر را با آب ترکیب کنید و محتوای ترکیب شده را درون قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت قرار دهید.منتظر بمانید تا محتوا درون قابلمه بجوشد و کمی غلیظ شود، حرارت را خاموش کرده و چند برگ نعنا تازه و شسته شده را به آن اضافه کنید.کمی صبر کنید تا عطر نعنا آزاد شود. سپس مقداری سرکه (بهتر است از سرکه خانگی استفاده کنید) به آن اضافه و در حد مخلوط شدن مواد را بهم زنید.
شربت خوشمزه شما آماده است، میتوانید با چند برابر کردن مقادیر اولیه آن را در حجم بیشتر و برای استفاده شربت نذری درست کنید.
۶- شربت بهار نارنج نذری
شربت بهار نارنج، یکی از خوش عطر و طعمترین شربتهاست. برای تهیه این شربت در مقدار بیشتر فقط کافی است مواد را چند برابر کنید، مقدار مواد اعلام شده در زیر مناسب برای یک لیوان است. در تهیه این شربت کیفیت عرق بهار نارنج شما بسیار مهم است. تازه و مرغوب بودن آن در طعم نهایی شربت بسیار تاثیرگذار است.
مواد لازم جهت تهیه شربت بهار نارنج نذری:عرق بهار نارنج ۲-۳ قاشق چای خوریشکر۲ قاشق چایخوریزعفرانبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه شربت بهار نارنج
مراحل تهیه شربت بهار نارنج به شرح زیر است:
برای تهیه این شربت خوشمزه عرق بهار نارنج و شکر را با هم ترکیب کنید و به مقدار کافی به آن آب سرد بیفزاید.برای خوشرنگتر شدن این ترکیب میتوانید مقداری زعفران دم کرده (اختیاری) به آن اضافه کنید و در نهایت چند تکه یخ درون لیوان قرار دهید.
برای درست کردن اصولی شربت بهار نارنج و نکات ریز در خوشمزهتر شدن روی لینک طرز تهیه شربت بهار نارنج کلیک کنید.
۷- شربت آبلیمو نذری
شربت آبلیمو یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین شربتهایی است که در فصلگرم تابستان در رفع عطش و تشنگی بسیار مفید است. مقدار مواد اعلام شده در زیر مناسب برای ۱ لیوان است که شما برای تهیه شربت آبلیمو نذری در تعداد بالا کافی است مقدار مواد اعلام شده را چند برابر کنید.
لیمو ترش تازه ۱ عددشکر ۲ قاشق چای خوریآب۱ لیوانیخبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه شربت آبلیمو
مراحل تهیه شربت آبلیمو به شرح زیر است:
در تهیه این شربت جذاب و ساده کافی است شکر را در لیوان ریخته و آب لیموترش تازه را به آن اضافه کنید.اگر لیموی تازه در دسترس ندارید از آبلیمو کمک بگیرید. ترکیب شکر و آبلیمو را به خوبی بهم زنید تا شکر در لیمو حل شود.سپس کمکم آب را به آن اضافه کنید و بهم زنید.در نهایت برای خنکشدن شربت چند تکه یخ درون لیوان بیندازید.
به همین راحتی شربت آبلیمو جذاب شما آماده است که میتوانید از آن به عنوان شربت نذری در ماه محرم استفاده کنید.
۸-شربت زرشک
شربت زرشک نذری یکی از نوشیدنیهای معروف و محبوب در فصل بهار و تابستان است. این شربت با استفاده از زرشکهای تازه یا خشک شده تهیه میشود و طعم ترش و شیرینی خوشایندی دارد. این شربت علاوه بر مصرف مستقیم، میتواند به عنوان نوشیدنی محبوب در میان غذاها و پذیراییها مورد استفاده قرار گیرد.
زرشک خشک۱ کیلوگرمشکر۲/۵ کیلوگرمآب۴ تا ۵ لیوان فرانسوی دستهدارگلاب یا عرق هلبه مقدار لازم
مراحل تهیه شربت زرشک نذری
مراحل تهیه شربت زرشک به شرح زیر است:
در اولین قدم زرشکها را به خوبی تمیز کنید و چوبهای آن را بگیرید.سپس زرشکها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یک ظرف پر از آب قرار دهید تا به خوبی خیس بخورند و گرد و خاکی اگر در آنها باقی مانده است خارج شود.شکر و آب را در یک قابلمه ریخته و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شکر به آرامی در آب حل شود. زمانی که شکر به خوبی در آب حل شد و شهد به نسبت غلیظی به دست آمد، نوبت به اضافه کردن زرشک میرسد.همزمان با این که شهد شربت زرشک روی گاز قرار دارد، زرشک را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.
برای ادامه رسپی این شربت خوشمزه و مخصوص روی لینک طرز تهیه شربت زرشک کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبه انواع نوع شربت پرطرفدار نذری در ماه محرم اشاره شد. برای مشاهده سایر شربتها میتوانید به مقاله “طرز تهیه انواع شربت“ مراجعه کنید. شما از چه شربتهای دیگری در ماه محرم به عنوان نذری استفاده میکنید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.