آموزش تهیه عدس پلو نذری برای جشن بزرگ؛ با رازهای موفقیت و نکات طلایی
عدس پلو یکی از غذاهای مناسبتی ساده و خوشمزه است که در ایام محرم و ماه مبارک رمضان به عنوان نذری در حجمهای زیاد پخته و بین نیازمندان پخش میشود. ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو نذری برای ۵۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو نذری برای ۵۰ نفر به شرح زیر است:
برنج۷.۵ کیلوگرمعدس۳ کیلوگرمروغن۱ کیلوگرمگوشت چرخ کرده۲.۵ کیلوگرمپیاز۲.۵ کیلوگرمکشمش پلویی۲ کیلوگرمخرما۴۰۰ عددرب گوجه فرنگی۱.۵ کیلوگرمکره (در صورت تمایل)۱ کیلوگرم
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو نذری برای ۱۰۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:
برنج۱۵ کیلوگرمعدس۶ کیلوگرمروغن۲ کیلوگرمگوشت چرخ کرده۵ کیلوگرمپیاز۵ کیلوگرمکشمش پلویی۴ کیلوگرمخرما۸۰۰ عددرب گوجه فرنگی۳ کیلوگرمکره (در صورت تمایل)۲ کیلوگرم
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو نذری برای ۱۵۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو نذری برای ۱۵۰ نفر به شرح زیر است:
برنج۲۲.۵ کیلوگرمعدس۹ کیلوگرمروغن۳ کیلوگرمگوشت چرخ کرده۷.۵ کیلوگرمپیاز۷.۵ کیلوگرمکشمش پلویی۶ کیلوگرمخرما۱۲۰۰ عددرب گوجه فرنگی۴.۵ کیلوگرمکره (در صورت تمایل)۳ کیلوگرم
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو برای ۲۰۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه عدس پلو برای ۲۰۰ نفر به شرح زیر است:
برنج۳۰ کیلوگرمعدس۱۲ کیلوگرمروغن۴ کیلوگرمگوشت چرخ کرده۱۰ کیلوگرمپیاز۱۰ کیلوگرمکشمش پلویی۸ کیلوگرمخرما۱۶۰۰ عددرب گوجه فرنگی۶ کیلوگرمکره (در صورت تمایل)۴ کیلوگرم
ادویهها و مواد دلخواه عدس پلو نذری
ادویهها و مواد دلخواه عدس پلو نذری به شرح زیر است:
خلال بادامبه میزان دلخواهخلال پستهبه میزان دلخواهخلال نارنجبه میزان دلخواهپیاز داغبه میزان دلخواهزرشک (برای تزیین)به میزان دلخواهادویههای مخصوص عدس پلوبه میزان دلخواه
با استفاده از این جداول و نسبتهای مناسب میتوانید عدس پلو نذری را برای تعداد مختلف افراد تهیه کنید. با توجه به تجربه و تنظیم سلیقه شخصی خود، میتوانید از ادویههای اختیاری نیز استفاده کنید.
مراحل تهیه عدس پلو نذری
عدس پلو برای ۲۰۰ نفر درست کردن ممکن است سخت باشد. اما ما در این بخش طرز تهیه عدس پلو نذری برای تعداد ۲۰۰ نفر را به سادگی و در سه مرحله ساده آموزش خواهیم داد.
مرحله اول: خیساندن عدس و برنج
برای شروع باید عدسهای پاک شده را بخارپز کنید. برای جلوگیری از جدا شدن پوست عدس، حتماً آن را در یک قابلمه بدون درب و همراه با مقداری نمک بریزید.
در این حین در قابلمه مناسب برای ۲۰۰ نفر آب کافی ریخته و روی حرارت قرار دهید. پس از جوشیدن آب، برنجی که از قبل خیساندهاید را بشویید تا نمک آن شسته شود و سپس به قابلمه حاوی آب در حال جوش اضافه کنید و فرصت دهید تا آب مجدد به جوش بیاید.
نکته: برای دو برابر شدن طول دانههای برنج، پس از جوشیدن آب و برنج، یک لیوان یخ به قابلمه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش رشته نذری
مرحله دوم: آبکش کردن برنج و اضافه کردن عدس
برنج را پس از آبکش کردن با عدس مخلوط کنید. اما هنگام تهیه این غذا در مقدار زیاد بهتر است عدس و برنج را در همان دیگ با هم مخلوط کنید. سپس ادویه عدس پلو را به آن اضافه کنید. عدس پلو را دم بگذارید و شعله گاز را متعادل کنید و به پلو زمان بدهید تا دم بکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زرشک پلو نذری
مرحله سوم: آماده سازی سس گوشت و سرو عدس پلو نذری
در فاصله دم کشیدن برنج سس گوشت را آماده کنید. بدین ترتیب پیازها را در ماهیتابه تفت دهید، سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه نمایید و تفت دهید. ادویه عدس پلو و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید تا سس گوشت بپزد و آماده شود.
پس از آماده شدن عدس پلو خوشمزه آن را با سس گوشت، زرشک، خلال بادام، خلال پسته و خلال نارنج و پیاز داغ تزیین نموده و در ظرفهای یکبار مصرف بریزید.
طرز تهیه پیاز داغ برای عدس پلو نذری
یکی از بهترین مخلفاتی که در کنار عدس پلو میل میشود، پیاز داغ است که طعم و بوی فوق العادهای به این غذا میدهد. با اینکه تهیه پیاز داغ بسیار آسان به نظر میرسد اما گاهی در عمل، آن طور که انتظار میرود خوش طعم و از نظر ظاهری خوش رنگ و لعاب از آب در نمیآید؛ به همین دلیل در ادامه طرز تهیه پیاز داغ برای عدس پلو نذری را برایتان شرح خواهیم داد.
در ابتدا همه پیازها را در آب در حال جوش بریزید و به آن مقداری نمک اضافه کنید.بعد از گذشت حدود ۴ تا ۵ دقیقه پیازها تغییر رنگ خواهند داد، پیازها را از آب بیرون آورده و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها کشیده شود.در این مرحله روغن را در ماهیتابه بریزید تا داغ شود، سپس پیازها را هم به ماهیتابه که روی حرارت ملایم قرار گرفته است، اضافه کنید.پس از اینکه پیازها طلایی رنگ شدند، زردچوبه را اضافه کرده و اجازه دهید یک دقیقه بگذرد.پیازها را در آبکش قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و در آبکش هم کمی آن را هم بزنید تا پیازهای پایینی نرم نشود.
بله به همین سادگی با چند ترفند ساده میتوان پیاز داغهای خوشمزهای را برای عدس پلو نذری آماده کرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر
نکات کلیدی برای پخت بهتر و خوشمزهتر شدن عدس پلو نذری
در این بخش میخواهیم به نکاتی که در پخت و همچنین خوشمزهتر شدن این غذای نذری موثر است بپردازیم.
برای جلوگیری از ایجاد تهدیگ یا سوختن برنج، از یک آبکش فلزی استفاده کنید. به این صورت که ابتدا یک لیتر آب در دیگ بریزید سپس یک چهارپایه در آن قرار دهید و یک آبکش فلزی روی آن قرار دهید. با این روش برای دم کردن برنج به روغن نیازی پیدا نخواهید کرد و همه دانههای برنج سالم خواهند ماند.اضافه کردن آب عدس به برنج موجب کدر شدن غذا میشود. از طرفی به دلیل خاصیت غذایی بالا، میتوان آن را نگهداری کرد و با آبلیمو میل نمود یا حتی در سوپ و آش مورد استفاده قرار داد.عدس در مرحله دم، بازهم پخته میشود، لذا در مرحله آب پز از پخته شدن کامل آن خودداری کنید.برای جلوگیری از ایجاد رنگ تیره دارچین در برنج، میتوان به جای پودر دارچین از چوب آن استفاده نمود.هنگام تهیه سس گوشت عدس پلو مقداری زیره و تخم گشنیز آسیاب شده به آن اضافه کنید. این دو ادویه بوی زهم گوشت را از بین میبرند و طعم خاصی به سس غذای شما میدهند.اگر میخواهید از گوشت قلقلی برای تزیین عدس پلو استفاده کنید، مقداری پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید، سپس با مقداری زردچوبه، دارچین و ادویه مخلوط کرده و بهخوبی ورز دهید، در مرحله بعد با دست گلولههای کوچکی را درست کرده و در ماهیتابه سرخ کنید.اگر از طرفداران دو آتیشه تهدیگ هستید، کف دیگ مقداری روغن بریزید. سپس به مقدار دلخواه کنجد و در مرحله بعدی روی آن را با نان لواش بپوشانید. به این ترتیب بعد از طبخ علاوه بر عدس پلوی معرکه یک تهدیگ برشته کنجدی نیز خواهید داشت.اگر گوشت چرخ کرده یا گوشت مرغ برای استفاده در عدس پلو در دسترس ندارید، میتوانید از سویا در عدس پلو نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پسته پلو مجلسی
در این مطلب از مجله آشپزی تک فانبا طرز تهیه عدس پلو نذری آشنا شدیم. شما چه روش دیگری برای بهتر شدن طعم این عدس پلو نذری پیشنهاد میدهید؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.