تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

10 چالش تاریک در پیوند زناشویی

حتما تا به حال شنیده‌اید که می‌گویند دوران خوب زندگی مشترک، نامزدی است و پس از آن، با شروع زندگی در زیر یک سقف، ارتباط زناشویی در مدت کوتاهی، ملال انگیز و مملو از چالش‌ها و مشکلات خواهد بود. اما هستند زوج‌هایی که می‌توانند همچنان زندگی زناشویی موفق و رضایت‌بخشی داشته باشند. تفاوت اینها در چیست؟ در این مقاله از اُکالا بلاگ، به مهمترین فاکتورهایی می‌پردازیم که باعث بروز چالش‌ها و مشکلات در زندگی زناشویی می‌شوند.

راه من و راه همسر

فقط یک راه وجود دارد! زن و شوهر از آغاز زندگی مشترک، یک تیم هستند، که باهم تلاش می‌کنند تا با هم پیروز میدان‌های مختلف زندگی باشند. در این بازی، برد و باختی وجود ندارد. نتیجه برد-برد یا باخت-باخت است! اگر همسرتان ببازد شما هم می بازید و اگر او ببرد شما برنده‌اید. این هم‌تیمی بودن است که زندگی مشترک را پیش می‌برد. اگر از همسرتان فاصله بگیرید و مستقل از او عمل و زندگی کنید، دیگر مشترک بودن زندگی چه معنایی دارد؟

در مشترک بودن زندگی، همه چیز بین شما تقسیم می‌شود. از شرایط عاطفی و احساسی گرفته، تا شرایط مادی و اقتصادی. لازم است که خودتان را از همسرتان جدا نبینید، و برای کمک به او به اندازه کمک به خودتان اهمیت قائل شوید.

غرق شدن در دنیای مجازی

کمتر از ۴ نسل است که تلویزیون، گوشی‌های همراه، لپ تاپ، بازی‌های ویدئویی و از این دست، در زندگی همه ما نقش پررنگی پیدا کرده‌اند. اما گاهی فراموش می‌کنیم که این ابزار برای بالا بردن کیفیت زندگی ما ابداع شده‌اند، نه برای غرق کردن ما و دور کردنمان از زندگی واقعی. وقتی ساعات زیادی را به فضاهای مجازی اختصاص می‌دهید، فرصت بودن کنار همسرتان را از دست خواهید داد و به او احساس ناخوشایند بی ارزشی، می‌دهید. علاوه بر این دچار خستگی ذهنی و عدم تمرکز می‌شوید که باعث ناتوانی شما در توجه به همسرتان و دیدن و شنیدن نیازهای او خواهد بود.

تنبلی و خانه نشینی

لازم است بدانید که زندگی زناشویی به داخل خانه محدود نمی‌شود. هر انسان سالمی نیاز دارد که در اجتماع باشد، با دوستانش معاشرت کند، به طبیعت برود و تفریحاتی خارج از خانه داشته باشد. بودن در چهاردیواری خانه، باعث کرختی و تضعیف روحیه می‌شود. اگر از آن دسته افرادی هستید که حوصله بیرون رفتن ندارید و می‌خواهید تمام اوقات فراغت خود را در خانه باشید، تبری به دست گرفته‌اید و به ریشه زندگی مشترک زده‌اید.

همسر شما نیاز دارد که با او همراه باشید و حتی خود برای انتخاب تفریحات خارج از خانه، پیش‌قدم شوید. این کار خانه را از یک محل تکراری خالی از شور در می‌‌آورد و آرامش و رضایت را به خانه باز می‌گرداند.

اعتیاد به کار

اعتیاد به کار این پیام را به همسرتان خواهد داد که کارم از تو مهمتر است! شاید بگویید که به کار معتاد نیستید، فقط ساعات بیشتری کار می‌کنید و این اضافه کاری برای بهبود وضع اقتصادی خانواده است، باز هم باید بگویم که اشتباه می‌کنید. وضع اقتصادی بهتر، بدون حضور شما چه کمکی به خانواده‌تان می‌کند؟! آیا دریغ کردن همراهی و هم‌صحبتی از همسرتان، هم ارزش خرید یک تلویزیون جدید، یا فرش جدید است؟!

کار کردن زیاد، به خودی خود ارزشمند نیست و باید هدفی پشت آن باشد. بخاطر داشته باشید که واقعا برای چه، کار می‌کنید و اگر بر خلاف خواسته‌تان این کار به همسرتان آسیب می‌زند، به جای کار بیشتر، با حضور خود در کنار او، زندگی‌ زناشویی را پربار کنید.

بیشتر بخوانید: با همسر “معتاد به کار” چه کنیم؟ راهکارهای پیشنهادی

عدم توجه به ظاهر فردی

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که رسیدگی به وضع ظاهری تا پیش از ازدواج مهم است، و حالا که همسرم مرا انتخاب کرده و دوست می‌دارد، دیگر نیازی نیست که به وضع ظاهری خود اهمیت دهم. این تفکر اشتباه و حاصل ناآگاهی از ضروریات زندگی مشترک است. همانطور که دوست دارید اخلاق و منش همسرتان، مثل روزهای اول نامزدی باشد، و همان شور و اشتیاق را نشان دهد، نگه داشتن وضع ظاهری به شکل همان روزهای اول، مهم است.

منظور این نیست که جلوی روند افزایش سن و تغییرات چهره خود را بگیرید. بلکه لازم است مرتب بودن و آراستگی خود را مثل روز اول حفظ کنید. این کار برای همسرتان به این معنی خواهد بود که هنوز هم برای او ارزش قائلید و می‌‌خواهید همیشه مورد توجه او باشید.

سردی و بی توجهی

واضح‌تر و مبرهن‌تر از این مورد چیزی نیست. رفتار سرد و بی‌توجهی، واکنش‌های سرد و بی‌توجه را به همراه دارد. یک چرخه معیوب که در روزها و شب‌های زندگی مشترک در گردش است. قاعدتا انتظار ندارید فردی که سردی و بی‌توجهی می‌بیند، شاد و سرزنده و علاقه‌مند به زندگی باقی بماند، به ویژه وقتی این رفتار از سوی مهمترین فرد زندگی یعنی همسر باشد. اگر مشکلی هست باید که آن را حل کنید و با بی‌توجهی و رفتار سرد، همسرتان را به ناامیدی و دلسردی دچار نکنید.

بی احترامی، تحقیر و سرزنش

این سه مورد کارهایی هستند که اگر می‌خواهید زندگی مشترکتان خیلی زود به جدایی عاطفی بی‌انجامد، می‌توانید انجام دهید. هیچ کسی از بی‌احترامی، تحقیر و سرزنش شدن لذت نمی‌برد. این کارها حس صمیمیت و حمایت بین روج را ویران خواهد کرد. اگر همسرتان کاری انجام داده که از نظر شما اشتباه است، بهتر است از او جویای دلیلش بشوید، و قبل از هر واکنشی، به او اطمینان دهید که در هر شرایطی با او و در کنار او خواهید بود، و اگر هم در موردی به او انتقاد دارید، این انتقاد از روی دوست داشتن و تلاش برای بهتر شدن شرایط خود همسرتان و زندگی مشترکتان است.

در تحقیر کردن و سرزنش و بی‌احترامی، نه تنها عشقی وجود ندارد، بلکه بستر ایجاد تنفر و بیزاری است.

ارتباط بد با خانواده همسر

ممکن است که شما انتقادهایی به خانواده همسرتان داشته باشید، با آنها یا یکی از آنها به چالش بخورید و نتوانید ارتباط خوبی با آنها داشته باشید. اما اگر آنها اعضای خانواده خودتان بودند، احتمالا این چالش‌ها به وجود نمی‌آمد. چرا که وجود عشق و عاطفه در روابط خانوادگی، مانع از بروز بسیاری از ناراحتی‌ها خواهد بود. پس باید همواره بخاطر داشته باشید، که اگرچه این عشق برای شما وجود ندارد، اما در دل همسرتان هست، و چه بخواهید چه نخواهید، همسرتان نسبت به خانواده خود حس همدلی و مهربانی دارد.

اگر می خواهید به او حس همراهی و بودن در یک تیم را بدهید لازم است که احترام به کسانی که همسرتان، دوستشان دارد را از یاد نبرید.

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی برای داشتن رابطه دوستانه با مادرشوهر!

عدم مسئولیت پذیری

مسئولیت‌پذیری یکی از ستون‌های مهم هر ارتباطی است که فرد باید آن را داشته باشد. نمی‌شود که فشار بار زندگی فقط بر دوش یک نفر باشد. یکی کار کند، دیگری تفریح، یکی به فکر زندگی باشد، دیگری بیخیال، یکی همیشه مقصر باشد و دیگری مظلوم! مسئولیت‌های مختلف در زندگی مشترک لازم است بین زوج تقسیم شود و هر کسی سهم خود را بردارد.

این به معنی عین هم بودن مسئولیت‌ها نیست، بلکه به معنی منصفانه بودن میزان مسئولیت‌هاست. مثلا اگر همسر شما کار بیشتری در خارج از منزل دارد، به همین نسبت شما مسئولیت بیشتری در کار خانه قبول کنید. اگر او وقت بیشتری برای بازی و سرگرم کردن فرزندان می‌گذارد، شما مسئولیت بیشتری در اداره امورات دیگر فرزندان داشته باشید.

سکوت و رو به رو نشدن با مشکلات

در نهایت هر زندگی مشترکی چالش‌ها و مسائلی خواهد داشت. به قول معروف هیچ ازدواجی خالی از مشکل نیست. اما عهد زناشویی دقیقا به معنایی همراهی و همدلی برای عبور از مشکلات است. شما و همسرتان قرار است در مواجهه با مشکلات همراه هم باشید نه روبروی هم. پس اول از همه باید یاد بگیرید که مشکلات بین خودتان را حل کرده و از کنار آنها با بی‌توجهی عبور نکنید.

سکوت در برابر مشکلات، باعث انباشته شدن احساسات ناخوشایند، و بروز آنها به صورت انفجاری خواهد بود. اجازه ندهید مشکلتان باعث اختلاف‌های بزرگ شود. با حل کردن به موقع آنها، احساس نزدیکی و صمیمیت بیشتری با همسرتان احساس خواهید کرد.

بخاطر داشته باشید که نمی‌توان برای همه افراد، نسخه یکسانی پیچید. چالش‌های زندگی مشترک به چند مورد ختم نمی‌شود و راه حل آنها نیز محدود نیست. بسته به شرایط، فرهنگ و شخصیت لازم است که مشکل را چندین بار بازبینی کنید و انواع راه حل‌های ممکن را در نظر گرفته و با آگاهی و در عین حال مهربانی و عطوفت، راهی را انتخاب کنید که برای زندگی مشترک شما، پرفایده باشد. اگر شما هم موردی را به عنوان دشمنی برای زندگی زناشویی در ذهن دارید، افکار و یا تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

من سورین صیادی هستم، از بچگی تقریبا تمام وقت آزادم رو صرف دیدن فیلم و سریال (و گاهاً انیمه) کردم! علاقه‌ام بیشتر سمت اکشن، جنایی و هیجان‌انگیز میره، اما ژانرهای دیگه رو هم دنبال می‌کنم. خیلی خوشحالم که می‌تونم راجع به این لذت زندگی با بقیه حرف بزنم و فیلم و سریال‌های مورد علاقه‌ام رو باهاتون به اشتراک بذارم!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!