راهنمایی آسان و لذیذ برای پخت کیک بستنی: همه مراحل به صورت جامع
کیک بستنی یک دسر تابستانی عالی و خوشمزه ترکیبی از “کیک” و “بستنی” است که طرفداران زیادی دارد و کمتر کسی پیدا میشود که از این دسر خوشمزه لذت نبرد. در این مطلب از تک فانبلاگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه کیک بستنی را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کیک بستنی
مواد لازم جهت تهیه کیک بستنی به شرح زیر است:
کیک اسفنجی شکلاتی۱ عددبستنی (با طعم و رنگ دلخواه)به مقدار لازم (حدود یک لیتر بستنی)
مواد لازم جهت تهیه کیک اسفنجی و گاناش شکلاتی روی کیک
مواد لازم جهت تهیه کیک اسفنجی و گاناش شکلاتی روی کیک به شرح زیر است:
تخم مرغ درشت ( سرد؛ دقیقا قبل از استفاده، از یخچال خارج شود)۳ عددآرد سفید۱۶۵ گرمروغن مایع۱ چهارم پیمانهشکر۱۲۵ گرمپودر کاکائو۱۵ گرمبکینگ پودر۱ قاشق چایخوریشربت بار یا عسل۱ قاشق مرباخوریخامه صبحانه۲۵۰ میلیلیتر یا یک پاکتشکلات تختهای۳۰۰ گرم
مراحل تهیه کیک بستنی در خانه
برای تهیه کیک بستنی، اول باید کیک را آماده کنید. برای این دسر هم از کیک وانیلی و هم از کیک شکلاتی میتوان استفاده کرد. کیکی که در ادامه آموزش خواهیم داد از بهترین و خوشمزهترین کیکهاست:
برای تهیه این کیک از شیر یا ماست استفاده نشده است؛ داخل فریزر حالت یخی پیدا نمیکند.در تهیه این کیک از شکلات آب شده یا کره استفاده نشده است؛ بافت کیک سفت نمیشود.
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
بکینگ پودر و آرد سفید را با هم مخلوط کرده و سه بار الک کنید و کنار بگذارید. پودر کاکائوی الک شده و روغن مایع را مخلوط کنید، با قاشق هم بزنید تا پودر کاکائو داخل روغن کاملا حل شود و دانه حل نشده کاکائو در آن باقی نماند.
مرحله دوم: آماده سازی قالب
قالب مورد نظرتان را چرب و آرد پاشی کنید و کف قالب، کاغذ روغنی بگذارید.
مرحله سوم: فرم دادن سفیده تخم مرغ
سفیده و زردههای تخم مرغ را از هم جدا کرده و سفیدهها را داخل یک ظرف تمیز، خشک و عاری از هر گونه چربی بریزید.
با همزن شروع به هم زدن سفیده تخم مرغ کنید. سعی کنید همزن رو از یک سمت حرکت دهید تا پف سفیده نخوابد.
وقتی سفیده کف کرد و بالا آمد، شکر را به صورت بارانی و کم کم اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک بدون فر خانگی
مرحله چهارم: اضافه کردن شکر
به هم زدن ادامه دهید؛ با یک دست همزن را حرکت دهید و با دست دیگر شکر را به آرامی اضافه کنید.
وقتی شکر تموم شد، سفیده کاملا فرم گرفت و سفت شد، زردههای تخم مرغ را دونه دونه اضافه کنید؛ هر کدام را حدود ۳۰ ثانیه با همزن برنید تا کاملا مخلوط شود. (در صورت دلخواه در این مرحله همراه با زردههای تخممرغ میتوانید نوک قاشق چایخوری وانیل هم اضافه کنید.)
مرحله پنجم: افزودن مخلوط کاکائو و روغن
شربت بار یا کمی عسل را به مایه اضافه کنید و کمی هم بزنید تا با مواد مخلوط شود (اختیاری).
سپس مخلوط پودر کاکائو و روغن را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود. (توجه کنید که بعد از اضافه کردن مخلوط کاکائو و روغن، این مخلوط ته نشین میشود و کمی طول میکشد تا با مواد مخلوط شود و به مایه کیک رنگ بدهد)
مرحله ششم: افزودن مخلوط آرد و بکینگ پودر
همزن برقی را کنار بگذارید و مخلوط آرد و بکینگ پودر الک شده را به مایه کیک اضافه کرده و با همزن دستی مخلوط کنید تا مایه کاملا یکدست شود. (سعی کنید مخلوط کردن آرد با مواد بیشتر از ۲۰ الی ۳۰ ثانیه طول نکشد و مواد را بیش از حد هم نزنید.)
مرحله هفتم: پخت کیک
مایه کیک آماده شده را داخل قالب چرب شده بریزید و در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده، به مدت ۴۰ دقیقه بپزید. (مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است.)
در آخر وسط کیک را تست کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک را از فر خارج کنید. اجازه دهید که کیک داخل قالب کاملا خنک شود، بعد از قالب خارج کنید و به آرامی کاغذ روغنی را از آن جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بستنی تیرامیسو با بیسکویت
مرحله هشتم: برش دادن کیک
بعد از آماده شدن کیک، روی کیک را با چاقو به شکل مستطیل برش دهید (البته در صورتی که از قالب لوف استفاده میکنید برش مستطیلی ایجاد کنید؛ اگر شکل قالبتان گرد بود، برش دایرهای ایجاد کنید؛ طوری که از کنارهها حدود یک سانت فاصله داشته باشد)
قسمت رویی را با چاقو جدا کنید، کنار بگذارید و داخل کیک را خالی کنید؛ این کار را طوری انجام دهید که ضخامت یک سانت از کیک باقی بماند.
وقتی داخل کیک کاملا خالی شد، داخل قالب کیک سلفون یا نایلون قرار دهید و کیک را داخل قالب بگذارید.
مرحله نهم: ریختن بستنی در قیف
بستنی را از فریزر خارج کنید. اجازه دهید کمی شل شود و بعد داخل قیف بریزید. در این مرحله باید کاملا سرعت عمل داشته باشید؛ چون بستنی اگر آب شود، جذب کیک میشود و کیک حالت خمیری پیدا میکند.
پس هر جا حس کردید که بستنی در حال آب شدن است، بستنی را به فریزر انتقال دهید تا کاملا ببندد و بعد دوباره از فریزر خارج کنید و بقیه کار را انجام دهید.
مرحله دهم: ترکیب کیک و بستنی
داخل فضای خالی کیک را با بستنیهای دلخواه پر کنید. میتوانید بستنی را با خرده میوه، شکلات چیپسی یا گردو خرد شده هم مخلوط کنید و یا از چند رنگ بستنی استفاده کنید.
بعد از پر کردن داخل کیک با بستنی، قسمت رویی کیک را که با چاقو جدا کرده بودید به حالت در پوش روی فضای پر شده با بستنی قرار دهید و فیکس کنید.
اضافات سلفون را روی کیک برگردانید و روی آن را کاملا بپوشانید تا خشک نشود و بعد کیک را داخل فریزر بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک یخچالی با پتی بور
طرز تهیه گاناش برای روی کیک بستنی
مراحل تهیه گاناش برای روی کیک بستنی به شرح زیر است:
شکلات خرد شده را روی حرارت بخار آب قرار دهید و به طور دائم با قاشق هم بزنید تا آب شود. (روش بن ماری)بعد خامه را به شکلات آب شده اضافه کنید و روی حرارت بن ماری به طور دائم مخلوط کنید تا در نهایت یکدست و صاف شود.مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از دما بیفتد. بعد کیک را از یخچال خارج کنید و گاناش را روی کیک بریزید.روی کیک را بسته به سلیقه با انواع میوهها، ترافل یا شکلات سفید خرد شده یا پسته خرد شده تزیین کنید.کیک را داخل فریزر بگذارید و موقع سرو از فریزر در آورید و برش دهید. به طبع بعد از خارج کردن کیک بستنی از فریزر و سرو آن باید چند دقیقه صبر کنید تا کیک بستنی کمی به دمای محیط برسد تا خوردنش لذت بخشتر باشد!
نکات کلیدی در تهیه کیک بستنی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کیک بستنی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
میتوانید میوههای تزیینی را موقع سرو روی کیک بگذارید تا داخل فریزر یخ نزند.میتوانید گاناش را حذف کنید و کیک را ساده نگه دارید؛ یا اینکه به جای قسمت رویی کیک (قسمت در پوش مانند) خردههای داخل کیک را به حالت پودری روی بستنی بریزید و یا روی بستنی را به جای کیک با انواع میوههای خرد شده پر کنید.وقتی کیک بستنی آماده شده را داخل فریزر قرار میدهید باید تا موقع سرو داخل فریزر بماند. حتما روی کیک درپوش بگذارید تا بوی فریزر را به خود نگیرد.کیک بستنی را میتوانید داخل قالب کمربندی و به شکل چیزکیک هم سرو کنید. یک لایه کیک را کف قالب قرار دهید و بستنی را روی کیک پخش کنید و بعد روی آن گاناش بریزید و تزیین کنید.برای گاناش روی کیک بستنی از شکلات شیری، تلخ و یا ترکیب این دو میتوانید استفاده کنید که کاملا سلیقهای است.
امیدواریم که این دستور از مجله آشپزی تک فانبرایتان مفید واقع شود و با تهیه این دسر خوشمزه لحظههای هیجانانگیزی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین