تجربه لذت بخش چلو گوشت هویج تبریزی برای صد نفر – هدیه ای دلپذیر برای مهمانان شما
چلو گوشت هویج یکی از غذاهای سنتی و نذری محبوب در تبریز است که در ماه محرم و سایر مناسبتهای مذهبی به طور گسترده طبخ و توزیع میشود. در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله و با نکات مهم آن ارائه میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری
مواد لازم جهت تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:
گوشت گوسفندی یا گوساله۱۰ کیلوگرمهویج۱۰ کیلوگرمبرنج۲۵ کیلوگرمپیاز۲ کیلوگرمسیر۲۰ حبهروغن۲ لیترنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمزعفرانبه مقدار لازمرب گوجه فرنگی۵۰۰ گرمشکر (اختیاری)۲۰۰ گرمخشکبار (پسته، بادام و کشمش) برای تزیینبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه چلو گوشت هویج تبریزی نذری برای ۱۰۰ نفر
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این نذری ۵-۶ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۱۰۰-۱۱۰ نفر است.درجه سختی تهیه این نذری در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی گوشت
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. گوشت را به قطعات متوسط خرد کنید و بشویید.
در یک قابلمه بزرگ، لایه ای گوشت بریزید و چند پیاز (نیاز به خرد کردن پیاز نیست) روی آن قرار دهید.
لایه بعدی مقداری گوشت بریزید و چند پیاز دیگر بین آنها قرار دهید. این کار را تا پایان یافتن مواد انجام دهید.
قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید و به مقدار کافی آب جوش به قابلمه اضافه کنید تا روی گوشتها را بگیرد.
درب قابلمه را ببندید و ۱-۲ ساعت زمان دهید تا گوشتها بپزند و آب قابلمه تبخیر شود.
پس از پخت پیازها را از قابلمه خارج کنید و زمان دهید تا گوشت خنک شود.
مرحله دوم: آماده سازی هویج
هویجها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید.
در یک قابلمه بزرگ، روغن را داغ کنید. بقیه پیازها را بشویید و نگینی خرد کنید.
پیازهای خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیرها را رنده کرده و به پیازها اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
هویجهای خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
مرحله سوم: پخت چلو
برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آب خیس خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.
پس از اینکه برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.
در قابلمهای که برنج را آبکش کردهاید، مقداری روغن بریزید و ته آن را با نان یا سیب زمینی بپوشانید.
برنج آبکش شده را به همراه زعفران دم کرده به طور یکنواخت در قابلمه بریزید.
روی برنج را با دم کن بپوشانید و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو نذری برای ۲۰۰ نفر
مرحله چهارم: ترکیب گوشت و هویج
گوشت پخته شده را ریش ریش کنید.
هویجهای تفت داده شده را به همراه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت ریش ریش شده اضافه کنید.
مخلوط گوشت و هویج را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا مزهها به خورد هم بروند.
مرحله پنجم: سرو چلو گوشت هویج
چلو را در دیسهای بزرگ بکشید و روی آن را با گوشت و هویج بپوشانید.
در صورت تمایل میتوانید از خشکبار مانند پسته، بادام و کشمش برای تزیین غذا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین گوشت گرمساری نذری برای ۱۰۰ نفر
نکات و فوت و فنهای تهیه چلو گوشت هویج نذری
در تهیه چلو گوشت هویج نذری به ۷ نکته مهم زیر توجه کنید:
برای خوش عطرتر شدن چلو گوشت هویج میتوانید از زعفران دم کرده در آب برنج استفاده کنید.اگر هویجها خیلی شیرین نیستند، میتوانید در مرحله تفت دادن آنها، کمی شکر اضافه کنید تا طعم متعادلتری پیدا کنند. (این مورد اختیاری است.)برای اینکه ته دیگ چلو شما برشته و خوشمزه شود، میتوانید از روغن بیشتری در کف قابلمه استفاده کنید و برنج را به مدت کمی روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته آن طلایی شود.در صورت تمایل میتوانید از نخود فرنگی برای تزیین و طعم بهتر غذا استفاده کنید. نخود فرنگی را همزمان با پخت هویج به آن اضافه کنید.حتما از قابلمه و دیسهای بزرگ و مناسب برای پخت و سرو غذا برای ۱۰۰ نفر استفاده کنید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد اولیه برای ۱۰۰ نفر تقریبی است و ممکن است با توجه به سایز دیسها و میزان ریختن غذا کمی تغییر کند.برای رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، از دستکش و وسایل تمیز در حین پخت و پز استفاده کنید.برای توزیع آسانتر چلو گوشت هویج نذری، میتوانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و باکیفیت استفاده کنید.
امیدواریم با رعایت این نکات مهم از مجله آشپزی تک فانبتوانید به راحتی چلو گوشت هویج تبریزی نذری را برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید و با این غذای خوشمزه، عطر و طعم نذری را در مناسبتهای مختلف به یادگار بگذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.