سرکرم شوید: طرز تهیه شله مشهدی نذری برای 100 سرنشین
شله مشهدی، یکی از غذاهای نذری رایج در ایران است که به دلیل طعم و عطر دلچسب خود، در ماه محرم و سایر مناسبتهای مذهبی به طور گسترده طبخ و توزیع میشود. در این مقاله از تک فانبلاگ طرز تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر را به صورت مرحله به مرحله و با تمام نکات مهم آن به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر
مواد لازم جهت تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر به شرح زیر است:
برنج۲۵ کیلوگرمگوشت گوسفندی یا گوساله۱۰ کیلوگرملوبیا چیتی۵ کیلوگرمماش۲.۵ کیلوگرمنخود۲.۵ کیلوگرمبلغور۷.۵ کیلوگرمپیاز۱-۲ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمزعفرانبه مقدار لازمدارچین۲ قاشق غذاخوریزیره۱ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱.۵ لیترخشکبار (پسته، بادام و گردو) برای تزیینبه مقدار دلخواه
مراحل تهیه شله مشهدی نذری برای ۱۰۰ نفر
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این شله ۵-۶ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۱۱۰-۱۰۰ نفر است.درجه سختی تهیه این شربت در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی حبوبات
لوبیا چیتی، ماش و نخود را از شب قبل به طور جداگانه خیس کرده و آبکش کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت
گوشت را به تکههای متوسط خرد کنید و بشویید.
در یک قابلمه بزرگ، آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
گوشت را به آب در حال جوش اضافه کنید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا نرم شود.
پس از پخت، گوشت را از قابلمه خارج کرده و بگذارید خنک شود.
مرحله سوم: پخت حبوبات
در قابلمههای جداگانه، لوبیا چیتی، ماش و نخود را با آب به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزید تا نرم شوند.
پس از پخت، آب حبوبات را بریزید و آنها را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شله قلمکار نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله چهارم: آماده سازی برنج
برنج را شسته و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب و نمک بریزید و روی حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آب خیس خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.
پس از اینکه برنج نیم پز شد، آن را آبکش کنید.
مرحله پنجم: آماده سازی پیاز
پیازها را نگینی خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
مرحله ششم: تفت دادن مواد
گوشت پخته شده را ریش ریش کنید و به همراه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
به تفت دادن ادامه دهید تا مزهها به خورد هم بروند.
مرحله هفتم: پخت شله
در یک دیگ بزرگ، برنج آبکش شده، حبوبات پخته شده و مخلوط گوشت و پیاز را با هم مخلوط کنید.
به اندازه کافی آب به مواد اضافه کنید تا سطح آنها را بپوشاند.
حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۴ تا ۵ ساعت با هم زدن مداوم بپزید تا شله جا بیفتد و غلیظ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلیم نذری برای ۱۰۰ نفر
مرحله هشتم: دم کشیدن شله
در ۳۰ دقیقه آخر پخت، زعفران دم کرده را به شله اضافه کنید.
حرارت را خاموش کنید و درب دیگ را برای ۳۰ دقیقه دیگر بگذارید تا شله دم بکشد.
مرحله نهم: سرو شله
شله مشهدی را در دیسهای بزرگ بکشید و روی آن را با گوشت ریش ریش شده و خشکبار تزیین کنید.
میتوانید از سالاد یا ماست به عنوان همراه این غذا استفاده کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه شله مشهدی نذری
۶ نکته مهمی که در تهیه شله مشهدی باید بدانید:
در صورت تمایل میتوانید از بلغور درشت به جای بلغور ریز استفاده کنید.بهتر است حبوبات را جداگانه بپزید تا زمان پخت شله مشهدی کوتاهتر شود.فراموش نکنید که در حین پخت شله به طور مرتب آن را هم بزنید تا ته دیگ نگیرد. میتوانید از یک همزن بزرگ برای هم زدن مداوم شله در حین پخت استفاده کنید.به دلیل حجم زیاد مواد اولیه، در صورت امکان از چند دیگ بزرگ به طور همزمان برای سرعت بخشیدن به پخت و پز استفاده کنید.برای توزیع آسان تر شله مشهدی نذری، می توانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و با کیفیت استفاده کنید.از شعله پخش کن برای حرارت یکنواخت دیگهای بزرگ استفاده کنید.
با رعایت نکات مهم ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی تک فانمیتوانید به راحتی شله مشهدی نذری را برای ۱۰۰ نفر تهیه کنید. امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.