راز طولانی مدت تازگی لیمو ترش: زمانی که از یخچال و فریزر استفاده میکنید
لیمو ترش با طعم ترش و گس خود، چاشنی بینظیری برای انواع غذاها، نوشیدنیها و دسرها است. اما حفظ طراوت و شادابی این میوه در منزل، چالش بسیاری از افراد است. در این مقاله از تک فانبلاگ، به طور کامل به بررسی روشهای نگهداری لیمو ترش در یخچال و فریزر میپردازیم تا بتوانید از این میوه مغذی برای مدت طولانیتری استفاده کنید.
روش اول: نگهداری لیمو ترش در یخچال
نگهداری لیموترش در یخچال یکی از رایجترین و سادهترین راهها است. برای داشتن لیموهای با طراوت و شاداب در یخچال کافی است به ۷ نکته زیر توجه کنید.
۱- انتخاب لیمو ترش مناسب
برای نگهداری در یخچال، لیمو ترشهای سالم، سفت و بدون لکه را انتخاب کنید. از خرید لیموهای چروکیده، نرم یا دارای لکه خودداری کنید.
۲- شستشو
قبل از نگهداری، لیموها را با آب خنک به طور کامل بشویید تا گرد و غبار و هرگونه آلودگی احتمالی از سطح آنها پاک شود.
۳- خشک کردن
لیموها را با دستمال تمیز به طور کامل خشک کنید. رطوبت باقیمانده روی پوست لیمو میتواند منجر به فساد سریعتر آن شود.
۴- نگهداری در کیسه فریزر
لیموهای خشک شده را داخل کیسههای فریزر قرار دهید. از پر کردن بیش از حد کیسهها خودداری کنید تا فضای کافی برای گردش هوا وجود داشته باشد.
۵- جذب اتیلن
برای ماندگاری بیشتر، میتوانید یک سیب یا چند حبه سیر را داخل کیسه فریزر لیموها قرار دهید. این مواد جاذب اتیلن هستند و از فاسد شدن زودرس لیموها جلوگیری میکنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر پوست لیمو ترش به روش خانگی
۶- قرارگیری در طبقه وسط یخچال
بهترین مکان برای نگهداری لیموترش در یخچال، قفسههای وسط است. از قرار دادن لیموها در کنار میوههایی مانند سیب و پرتقال که گاز اتیلن آزاد میکنند، خودداری کنید.
۷- مدت زمان نگهداری
لیموترش را میتوان تا ۲ تا ۳ هفته در یخچال نگهداری کرد.
روش دوم: نگهداری لیمو ترش در فریزر
لیمو را به روشهای متنوعی میتوانید در فریزر نگهداری کنید. در ادامه به ارائه این روشها خواهیم پرداخت.
۱- انجماد آب لیمو
اگر به آبلیمو به طور مرتب نیاز دارید، میتوانید آب لیموترش را فریز کنید. برای این کار، آب لیمو را در قالبهای یخ یا بطریهای کوچک مخصوص فریزر بریزید و در فریزر قرار دهید.
۲- انجماد پوست لیمو
پوست لیموترش نیز کاربردهای فراوانی دارد. برای فریز کردن پوست لیمو، ابتدا آنها را رنده یا به صورت خلالی خرد کنید. سپس پوست لیمو را روی سینی فر بچینید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فریزر قرار دهید تا کمی سفت شوند. بعد از سفت شدن، پوست لیمو را در کیسههای فریزر بریزید و در فریزر نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیمو ترش به روش خانگی
۳- انجماد لیمو ترش کامل
برای انجماد لیمو ترش کامل، ابتدا آنها را خوب بشویید و خشک کنید. سپس لیموها را به صورت جداگانه در کیسههای فریزر قرار دهید و در فریزر نگهداری کنید.
۴- مدت زمان نگهداری
لیموترش فریز شده را میتوان تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.
نکات مهم برای فریز کردن لیمو ترش
برای فریز کردن لیمو ترش به ۳ نکته مهم زیر توجه کنید:
از یخ زدایی و انجماد مجدد لیموترش خودداری کنید، زیرا این کار باعث افت کیفیت و طعم آن میشود.لیموترش یخ زده را میتوانید به طور مستقیم در انواع غذاها و نوشیدنیها استفاده کنید.برای آبگیری لیموترش یخ زده، آن را به مدت چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا کمی نرم شود و سپس آبگیری کنید.
با استفاده از روشهای ساده ذکر شده در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، میتوانید از لیموترش تازه و با طراوت برای مدت طولانیتری در آشپزی، دسرها و نوشیدنیهای خود استفاده کنید و از خواص و فواید بینظیر آن بهرهمند شوید. امیدواریم که ارائه راهکارهای فوق برایتان مفید واقع شده باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.