۵ ماده غذایی برای بهبود عملکرد مغز
5 غذای کلیدی وجود دارد که با عملکرد بهتر مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.
هر یک از این مواد سرشار از ترکیباتی است که برای جوانی مغز نیز مفید است:
1. غلات کامل
غلات کامل پایه و اساس یک الگوی تغذیه سالم هستند. این گروه غذایی به کاهش خطر بیماری قلبی، مدیریت دیابت، کاهش وزن و محافظت از مغز کمک می کند.
2. سبزیجات برگ دار
سبزیجات برگی مانند کلم پیچ و اسفناج حاوی ویتامین K هستند. یک مطالعه در سال 2022 نشان می دهد که مصرف کافی ویتامین K عملکرد شناختی را بهبود می بخشد و از پیری زودرس مغز جلوگیری می کند.
3. انواع توت ها
طبق تحقیقات، مصرف منظم توت ها می تواند التهاب را کاهش دهد و ارتباط بین سلول های مغز را تقویت و تسهیل کند.
4. آجیل
آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، بادام سرشار از ویتامین E است که رادیکال های آزاد مضر اطراف سلول های مغز را غیرفعال می کند. گردو همچنین حاوی چربی های ضد التهاب امگا 3 است. خوردن پسته همچنین پروتئین کاملی را برای بدن تامین می کند، مشابه پروتئین موجود در غذاهای حیوانی.
5. روغن زیتون
یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که افراد مسنتری که به طور منظم روغن زیتون مصرف میکنند کمتر به بیماری آلزایمر و سایر اختلالات روانی مبتلا میشوند و نسبت به سن خود ذهن جوانتری دارند.
منبع: سرگرمی روز