کشف کنید: عرقیات گیاهی، فرهنگ زندگی سالم
استفاده از عرقیات گیاهی در طب سنتی کاربردهای زیادی دارد و برای بهبود انواع بیماریها و همچنین رفع مشکلات مختلف مفید است. در این مقاله از تک فانبلاگ میتوانید با خواص انواع عرقیات گیاهی آشنا شوید.
خواص انواع عرقیات گیاهی که باید بدانید
عرقیات گیاهی در واقع عصاره گیاهان مختلف هستند که به بهبود عملکرد بدن و سلامتی ما کمک زیادی میکنند. در طب سنتی از عرقیات گیاهی برای بهبود عملکرد سیستم گوارش، درمان اضطراب و افسردگی، از بین بردن التهاب بدن، کاهش قند و فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین بهبود درد و رفع علائم آسم استفاده میشود. در ادامه این بخش به مهمترین خواص انواع عرقیات گیاهی اشاره شده است.
۱- عرق لیمو
این عرق طبع خنکی دارد و مصرف آن موجب تصفیه خون و بهبود سرماخوردگی میشود. عرق آبلیمو ادرار آور و معالج صفرا است و مصرف آن موجب افزایش اشتها میشود.
۲- عرق زیره سیاه
طبع عرق زیره گرم است و مصرف آن موجب کاهش نفخ میشود. این عرق از مفیدترین انواع عرقیات گیاهی برای لاغری است و مصرف آن برای دفع کرم روده و همچنین درمان دلپیچه و انگل مفید است.
۳- عرق رازیانه
طبع این عرق گرم است و مصرف آن موجب افزایش شیر مادر میشود. این عرق تقویت کننده غده اشکی چشم است و برای تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان و رفع اختلالات تنفسی نیز مفید است.
۴- عرق مورد
این عرق طبع خنکی دارد و مصرف آن موجب تقویت موی سر و از بین بردن شوره میشود.
۵- عرق اترج
طبع این عرق گرم و سرشار از ویتامین C است. مصرف این عرق به رفع اسهال و تهوع کمک میکند و برای رفع سکسکه، تقویت قلب، تصفیه خون و همچنین رفع عطش نیز مفید است.
۶- عرق اسطوخودوس
عرق اسطوخودوس طبع گرمی دارد و مصرف آن موجب بهبود سردرد، پاکسازی کبد، درمان سرفه، بهبود مشکلات گوارشی، سلامت پوست، رفع یبوست و بهبود تب کمک میکند. مصرف این عرق برای بهبود بیخوابی مفید است و به سلامت رحم در خانمها نیز کمک میکند.
بیشتر بخوانید: انواع دمنوش آرامبخش و نشاط آور
۷- عرق انیسون
این گرم طبع گرمی دارد و مصرف آن موجب بهبود عملکرد سیستم گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، کاهش سرفه و افزایش شیر مادر میشود. از دیگر فواید عرق انیسون میتوان به آرام کردن بدن و رفع اضطراب و همچنین رفع بوی بد دهان اشاره کرد.
۸- عرق آلوئه ورا
طبع این عرق گرم و خشک است و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و دفع سموم بدن کمک میکند. این عرق خاصیت ضد پیری دارد و برای بهبود کمردرد، آرام شدن بدن و همچنین تنظیم فشار خون مفید است.
۹- عرق آویشن
طبع عرق آویشن گرم است و مصرف آن به تسکین سرفه، بهبود دردهای قاعدگی، بهبود عملکرد گوارش، بهبود فعالیت مغز و درمان عفونتهای قارچی کمک میکند. استفاده از عرق برای کاهش وزن مفید است و خاصیت آنتی باکتریال دارد.
۱۰- عرق برگ گردو
طبع این عرق گرم است و مصرف آن قند خون را کاهش میدهد و به آرام شدن بدن و رفع اضطراب نیز کمک میکند.
۱۱- عرق شاداب
در لیست خواص انواع عرقیات گیاهی، عرق شاداب فواید متمایزی دارد. طبع عرق شاداب گرم است و مصرف آن به رفع ترس و وحشت و همچنین بهبود استرس و اضطراب کمک میکند.
۱۲- عرق ترنج
طبع این عرق گرم است و از آن برای بهبود اسهال مزمن، رفع سکسکه و همچنین رفع حالت تهوع استفاده میشود.
۱۳- عرق شیرین بیان
طبع این عرق معتدل است و مصرف آن موجب نرم شدن گلو و بهبود سرفه میشود. مصرف عرق شیرین بیان برای سم زدایی و پاکسازی کبد مفید است و به کاهش وزن نیز کمک میکند.
۱۴- عرق شنبلیله
طبع این عرق گرم است و مصرف آن موجب کاهش التهاب در بدن میشود و برای تقویت قوای جسمانی نیز مفید است.
۱۵- عرق هل
این عرق طبع گرمی دارد و از آن برای عطر و طعم دادن به انواع دسر استفاده میشود. عرق هل تقویت کننده معده است و برای رفع مشکلات گوارشی مفید است.
۱۶- عرق خارمریم
طبع این عرق گرم است و از پرمصرفترین عرقیات گیاهی برای بهبود کبد چرب و سم زدایی بدن است.
بیشتر بخوانید: طبع عرق بهارنارنج سرد است یا گرم؟
۱۷- عرق همیشه بهار
این عرق طبع گرمی دارد و قاعده آور است و مصرف آن به درمان التهاب معده کمک میکند.
۱۸- عرق بابونه
طبع این عرق گرم و خشک است و مصرف آن به بهبود افسردگی و رفع اضطراب کمک میکند. عرق بابونه پوست را روشن میکند و مصرف آن برای جلوگیری از مشکلات قلبی، رفع التهاب حنجره، بهبود هضم غذا و تسکین دردهای قاعدگی مفید است.
۱۹- عرق بادرنجبویه
این عرق طبع گرم و خشکی دارد و مصرف آن برای تنظیم ترشح هورمون تیروئید، بهبود علائم دیابت، بهبود اختلالات هورمونی و همچنین تنظیم فشار خون مفید است. این عرق خاصیت ضد سرطانی دارد.
۲۰- عرق بوقناق
طبع این عرق گرم است و مصرف آن موجب پاکسازی کلیه و کبد، درمان دیابت و همچنین درمان کم خونی میشود. از دیگر فواید این عرق میتوان به درمان جوش صورت، کاهش خطر حملات قلبی و بهبود عملکرد سیستم گوارشی اشاره کرد.
۲۱- عرق بولاغ اوتی
طبع عرق بولاغ اوتی گرم و خشک است و از آن برای درمان کم کاری تیروئید استفاده میشود. مصرف این عرق به درمان دیابت، رفع سرفه، جلوگیری از کمبود آهن و همچنین پاکسازی کبد و صفرا کمک میکند.
۲۲- عرق بومادران
طبع این عرق گرم و خشک است و مصرف آن به بهبود عفونتهای زنانه و درمان کیست تخمدان کمک میکند. این عرق نقش موثری در کاهش وزن دارد و برای درمان دیابت و بهبود زخم معده نیز مفید است.
۲۳- عرق بهارنارنج
طبع این عرق گرم است و مصرف آن به درمان خشکی و التهابات پوستی کودکان کمک میکند. این عرق به دفع سنگ کلیه کمک میکند و برای تسکین زخم، بهبود کیفیت خواب و همچنین بهبود آفتاب سوختگی نیز موثر است.
۲۴- عرق بید
طبع این عرق سرد است و از همین رو برای افرادی که طبع گرمی دارند مفید است. مصرف این عرق به درمان جوش و آکنههای پوستی کمک میکند و برای رفع سردرد، تسکین درد آرتروز، تسکین کمردرد و بهبود دردهای قاعدگی نیز مفید است.
۲۵- عرق بیدمشک
طبع این عرق سرد است و از آن برای بهبود هضم غذا و بهبود عملکرد کلیه استفاده میشود. مصرف این عرق از ریزش مو جلوگیری میکند و برای سلامت پوست نیز مفید است. از دیگر خواص عرق بیدمشک میتوان به خاصیت ضد سرطانی و همچنین تصفیه کننده خون اشاره کرد.
۲۶- عرق ترنجبین
این عرق طبع گرم و مرطوبی دارد و برای درمان سرفه، رفع یبوست، دفع سنگ کلیه و سلامت پوست مفید است. از دیگر خواص این عرق میتوان به رفع عطش و تب و همچنین درمان کم کاری کبد اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان و طریقه مصرف عرق بهارنارنج
۲۷- عرق خارخاسک
طبع این عرق گرم و خشک است و از آن برای درمان جوش و آکنه کمک میکند. مصرف این عرق برای بهبود سوزش و التهابات پوستی، درمان سنگ صفرا، درمان دیابت و بهبود سلامت قلب مفید است.
۲۸- عرق خارشتر
طبع این عرق گرم و خشک است و مصرف آن برای رفع التهاب و کاهش وزن مفید است. مصرف این عرق به تقویت سیستم گوارش، رفع یبوست و بواسیر، آرام شدن بدن و درمان آرتروز کمک میکند.
۲۹- عرق دارچین
طبع این عرق گرم و خشک است و مصرف آن موجب بهبود سلامت پوست، جلوگیری از بروز دیابت و همچنین افزایش فعالیت مغز میشود. این عرق برای درمان سرماخوردگی و تسکین دردهای قاعدگی نیز مفید است.
۳۰- عرق رزماری
عرق رزماری طبع گرم و خشکی دارد و مصرف آن به بهبود مشکلات گوارشی، حفظ سلامت روده و افزایش روحیه و هوشیاری کمک میکند.
۳۱- عرق زنجبیل
این عرق طبع گرمی دارد و مصرف آن برای درمان آرتروز و کاهش وزن مفید است. مصرف این عرق موجب افزایش میل جنسی و درمان حالت تهوع میشود.
۳۲- عرق زیره سبز
طبع این عرق گرم و خشک است. مصرف عرق زیره سبز موجب افزایش اشتها میشود و برای سم زدایی و رفع درد مفید است. از دیگر خواص این عرق میتوان به ضد باکتری و صد صفرا بودن آن اشاره کرد.
۳۳- عرق سنبل الطیب
این عرق گرم طبع گرمی دارد و مصرف آن برای بهبود خواب، کاهش اضطراب، تنظیم فشار خون و رفع مشکلات بیخوابی مفید است. مصرف این عرق موجب کاهش انقباضات رحم در دوران قاعدگی میشود.
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز نعنا
۳۴- عرق شاطره
این عرق طبع سرد و خنکی دارد و مصرف آن برای بهبود سلامت پوست و رفع مشکلات گوارشی مفید است. عرق شاطره خاصیت ضد التهابی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان است.
۳۵- عرق کاسنی
این عرق طبع خنکی دارد و مصرف آن به تنظیم قند خون، پاکسازی بدن، درمان کبد چرب، تسکین معده درد و همچنین تقویت سیستم ایمنی کمک میکند. مصرف عرق کاسنی به رفع استرس و اضطراب نیز کمک میکند.
۳۶- عرق گزنه
این عرق طبع گرم و خشکی دارد و برای کاهش فشار خون و کاهش سطح قند خون مفید است. مصرف این عرق موجب بهبود جای زخم و لکهای پوستی میشود و برای کاهش چین و چروک نیز مفید است.
۳۷- عرق گلاب
گلاب از بهترین انواع عرقیات برای شربت است که طبع گرم و معتدلی دارد. مصرف آن به بهبود درد، رفع مشکلات تنفسی، آرام شدن بدن، حفظ سلامت قلب و بهبود کبد چرب کمک میکند.
۳۸- عرق گل ختمی
این عرق طبع سرد و مرطوبی دارد و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان زخم و همچنین بهبود کیست تخمدان کمک میکند. این عرق برای رفع مشکلات گوارشی و رفع مشکلات مربوط به پوست و مو نیز مفید است.
۳۹- عرق گل گاوزبان
طبع این عرق گرم و مرطوب است و مصرف آن به افزایش آرامش و شادی کمک میکند. این عرق ضد سرطان است و مصرف آن به رفع ریزش مو، رفع مشکلات مربوط به پوست و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
۴۰- عرق نسترن
این عرق طبع گرم و خشکی دارد و مصرف آن برای جلوگیری از سرطان، کاهش کلسترول، تقویت سیستم گوارش و درمان افسردگی مفید است.
در این مقاله از مجله آشپزی تک فانبه ۴۰ مورد از مهمترین خواص انواع عرقیات گیاهی اشاره شد. به خاطر داشته باشید که عرقیات گیاهی درست مثل داروهای شیمیایی به درمان بیماریها و رفع مشکلات مختلف کمک میکند. به هیچ عنوان در مصرف عرقیات گیاهی زیادهروی نکنید و اگر به مشکل خاصی مبتلا هستید، حتما قبل از مصرف این عرقیات با پزشک مشورت کنید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…