. راز تهیه شربت خرفه خانگی؛ خوشمزه و انرژیبخش
یکی از نوشیدنیهای سنتی و بسیار مفید، شربت خرفه است که در فصل گرما طرفداران زیادی دارد. این شربت علاوه بر طعم دلپذیر، خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این بخش از تک فانبلاگ با ما همراه باشید تا طرز تهیه شربت خرفه به دو روش را به شما آموزش دهیم.
روش اول: شربت خرفه به صورت ساده
در این روش، شربت خرفه را به صورت ساده و فقط با تخم خرفه تهیه میکنیم.
مواد لازم جهت تهیه شربت خرفه به صورت ساده
برای تهیه این شربت خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
تخم خرفه۱ قاشق چایخوریآببه مقدار لازمشکربه مقدار لازمآب لیمو ترش۲ قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)۱ قاشق غذاخورییخبه مقدار لازمبرگ نعنا (برای تزیین)به تعداد لازم
مراحل تهیه شربت خرفه به صورت ساده
مراحل تهیه شربت خرفه به صورت ساده به شرح زیر است:
مرحله اول: خیساندن تخم خرفه
تخم خرفه را در یک ظرف مناسب ریخته و روی آن آب بریزید. اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت خیس بخورد تا ژلهای شود.
مرحله دوم: تهیه شربت
در یک پارچ، آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس اجازه دهید شربت کاملا خنک شود.
مرحله سوم: مخلوط کردن مواد
تخم خرفه خیس خورده، آب لیمو ترش و گلاب را به شربت خنک اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
مرحله چهارم: سرو شربت خرفه
شربت را در لیوانهای دلخواه ریخته و یخ را به آن اضافه کنید. برای تزیین میتوانید از برگ نعنا استفاده کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید:
روش دوم: شربت خرفه با تخم شربتی و خاکشیر
در این روش، شربت را با استفاده از تخم خرفه، تخم شربتی و خاکشیر تهیه میکنیم.
مواد لازم جهت تهیه شربت خرفه با تخم شربتی و خاکشیر
برای تهیه این شربت خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شکربه مقدار لازمآببه مقدار لازمتخم شربتی۱ قاشق چایخوریتخم خرفه۱ قاشق چایخوریخاکشیر۱ قاشق چایخوریگلاب۲ قاشق غذاخوریلیمو ترش۲ عددریحانبه مقدار لازم (برای تزیین)
مراحل تهیه شربت خرفه، تخم شربتی و خاکشیر
مراحل تهیه این شربت خوشمزه با تخم شربتی و خاکشیر به شرح زیر است:
مرحله اول: آمادهسازی تخم شربتی و خرفه
تخم شربتی و تخم خرفه را برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا ژلهای شوند. این کار باعث میشود دانهها نرم و خمیری شوند و شربت شما غلیظتر شود.
مرحله دوم: آماده کردن خاکشیر
خاکشیر را در آبکش ریخته و چند بار بشویید تا کاملا تمیز شود. سپس آن را در آبکش نگه دارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله سوم: تهیه شیره شربت
آب و شکر را در یک ظرف مناسب مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید شیره کمی خنک شود.
بیشتر بخوانید:
مرحله چهارم: اضافه کردن گلاب و لیموترش
آب یکی از لیموترشها را گرفته و به همراه گلاب به شیره خنک اضافه کرده و خوب هم بزنید.
مرحله پنجم: ترکیب همه مواد
تخم شربتی و تخم خرفه خیسانده شده و خاکشیر شسته شده را به شیره اضافه کرده و به خوبی هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. ظرف را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا شربت کاملا خنک شود.
مرحله ششم: سرو شربت خرفه
شربت خنک را در لیوانهای دلخواه ریخته و با برشهای ورقهای لیموترش و برگ ریحان تزیین کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید:
چند نکته طلایی در طرز تهیه شربت خرفه
در ادامه به چند نکته طلایی اشاره میکنیم که شما میتوانید در هر دو روش از آنها استفاده کنید.
برای شیرینتر شدن شربت، میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید و برای ترشتر شدن آن، میتوانید آب لیموترش بیشتری به شربت اضافه کنید.میتوانید از سایر طعمدهندهها مانند زعفران برای طعمدار کردن شربت استفاده کنید.برای اینکه تخم خرفه و تخم شربتی بهتر ژلهای شود حتما از آب ولرم استفاده کنید.افزودن گلاب به شربت اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید از گلاب استفاده نکنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه شربت خرفه به دو روش را به شما آموزش دادیم. این شربت، یک نوشیدنی خنک و طراوتبخش است که میتواند در تابستان به رفع تشنگی و تامین نیازهای تغذیهای بدن کمک کند.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.