تولید گوشت حلال بدون حیوانات در ایران: یک اقدام نوین و پایدار
حسین رستگار افزود: مصرف کالاهای حلال اهمیت ویژهای برای مسلمانان دارد و ما باید تلاش کنیم مردم سفرهشان از محصولات حلال پر باشد و همچنین حلیت محصولات تولید داخل بررسی و نظارت شود.
به گزارش فارس، وی با بیان اینکه در توصیههای دینی ما به استفاده از محصولات حلال تاکید شده است، ادامه داد: گوشت حلال از نظر رعایت شرع در ذبح حیوان و تغذیه حیوان و بکارگیری اجزای حیوان در محصولات سلامت محور بویژه سلامت و حلیت آن مد نظر قرار میگیرد. در حال حاضر هم کشورهای غیر اسلامی به گوشت حلال روی آورده اند، چون با ذبح شرعی و تولید محصولات طی فرایندهای حلال دارای کمترین موادسمی در گوشت و محصولات حیوانی خواهیم بود.
رستگار گفت: فناوریهای جدید در تولید گوشت حلال و محصولات حلال حیوانی امروز جایگاه ویژهای را بخود اختصاص داده است و با کمک متخصصان کشورمان به همین منظور توانستهاند از یک تک یاخته، گوشتی غیر حیوانی را تولید نمایند که پروتئین و ریز مغذی مشابه گوشت را دارد و درمقابل مضرات مربوط به حیوانات در تولید گوشت حیوانی را ندارد و حلال هم هست که درآینده میتواند این فراورده پروتئینی در کنار تولید گوشت کشت سلولی جایگزین گوشت حیوانی و دامی شود.
وی با بیان اینکه برای تولید یک کیلو گوشت گاوی نیاز به ۱۵ هزارلیتر آب مصرفی است، ادامه داد: گوشت گاو به علت تولید گازهای گلخانهای در بدن گاو آلودگی محیط زیستی دارد. همچنین به علت تامین علوفه پر هزینه همرا ه با فرسایش شدید زمین است؛ اما این گوشت تک یاختهای در ازمایشگاه تولید و غنی از پروتئینهای گوشتی است و مضرات گوشتهای حاصل از کشتار حیوانی را ندارد و میتواند جایگزین مناسبی در فرآوردههای حیوانی شود.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، رستگار ادامه داد: در آینده جهان با محصولات فناورانه از منظر حلال بودن روبرو خواهد بود و ما در سازمان غذا و دارو در تلاشیم با اطمینان برای مردم عرضه محصولات سلامت محور و حلال تولید و فراهم کنیم. بر اساس سیاستهای کلی سلامت، وزارت بهداشت مکلف است نظارت بر سلامت محصولات سلامت محور از جمله حلیت محصولات غذایی را پیگیری کند.