تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

عدس پلویی که مزه‌ آن فوق‌العاده است و شما را مجذوب می‌کند!

فراروـ  پلو‌های مخلوط واقعا بی‌نظیر هستند. کمتر کسی پیدا می‌شود که لوبیا پلو، عدس پلو، باقالی پلو، شیرینی پلو و… را دوست نداشته باشد. پلو‌های مخلوط جدای از خوشمزگی خیلی هم متنوع هستند و تقریبا با هر موادی که در دسترس دارید، می‌توانید دست به ابتکار بزنید و یک بشقاب پلوی مخلوط خوشمزه درست کنید. عدس پلو یکی از غذا‌های اصیل و محبوب ایرانی است که از گذشته تا به امروز در سفره غذای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد. عدس پلو را همراه با گوشت قلقلی، گوشت تکه‌ای، مرغ، کشمش و خرما تهیه می‌کنند که هرکدام به اندازه خودش خوشمزه و خاص است. عدس پلوی درباری یکی از انواع روش‌های پخت عدس پلو است که از ترکیب پلو و عدس با کوفته قلقلی، کشمش و گردو به صورت لایه لایه طبخ می‌شود و بسیار مجلسی و خوشمزه است. اگر دوست دارید این عدس پلوی خوشمزه و خاص را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

عدس: ۱۰۰ گرم
برنج: ۲ پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
پیاز: ۲ عدد
کشمش پلویی: ۱ فنجان
مغز گردو: نصف فنجان
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این عدس پلوی خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت ۴ ساعت خیس کنید و عدس را با آب و کمی نمک بپزید. در مرحله بعد پیاز‌ها را رنده کنید و آب اضافه پیاز را بگیرید. حالا گوشت چرخ کرده را همراه با نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر به گوشت پیاز رنده شده اضافه کنید و مواد را با دست ورز بدهید و کوفته قلقلی درست کنید. کوفته‌ها را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس داخل ماهی تابه همراه با کمی روغن سرخ کنید.

کشمش پلویی را که از نیم ساعت قبل خیس داده‌اید، آبکش کنید و با کمی روغن داخل ماهی تابه حدود ۱ دقیقه با حرارت کم تفت بدهید، سپس مغز گردو را اضافه کنید و ۱ قاشق زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. در مرحله بعد برنج را آبکش کنید و عدس پخته را با برنج آبکش شده مخلوط کنید. کف یک قابلمه نچسب، ته‌دیگ مورد نظرتان را (ترجیحا سیب زمینی) بگذارید و مقداری عدس پلو داخل قابلمه بریزید. حالا مخلوط کشمش و گردو را روی برنج بریزید و با قاشق صاف کنید. بقیه عدس پلو را با زعفران دم کرده غلیظ مخلوط کنید و روی لایه کشمش و گردو بریزید و در آخر کوفته قلقلی‌ها را روی سطح برنج بچیند و دمکنی بگذارید و عدس پلو را دم کنید. ۴۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید و عدس پلو را داخل ظرف سرو برگردانید و نوش جان. لطفا مراقب انگشت‌های‌تان باشید!

نکات مهم
۱ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.

۲ـ کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. کشمش‌ها انواع گوناگونی دارند که برای تهیه کشمش پلوی مخلوط باید از کشمش قرمز پلویی استفاده کنید.

۳ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!