طرز تهیه دلمه کباب: یک وعده ناهار رویایی از هلند
دلمه کباب، یک غذای خوشمزه و مجلسی با ترکیبی از گوشت و سبزیجات است. این غذا به دلیل طعم لذیذ و روش تهیه آسان، طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از تک فانبلاگ ۲ طرز تهیه مرحله به مرحله دلمه کباب در فر و قابلمه را به همراه نکات مهم آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه طرز تهیه دلمه کباب (دلمه هلندی)
مواد لازم جهت تهیه طرز تهیه دلمه کباب (دلمه هلندی) به شرح زیر است:
کلم برگ۲ عدد (یک عدد کلم سفید و یک عدد کلم قرمز برای زیبایی بیشتر)گوشت چرخ کرده۴۰۰ گرمپیاز متوسط (برای پیاز داغ)۱ عددبرنج۱ پیمانهخرده نان باگت۱/۲ پیمانهتخم مرغ۱ عددنمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکابه مقدار لازمآب گوشت یا آب مرغ۲ لیوانکره۵۰ گرمروغن مایعبه مقدار لازم
مراحل تهیه دلمه کباب در قابلمه
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۷-۸ نفر است و شما میتوانید مقدار مواد اولیه را بر اساس تعداد نفرات خود تنظیم کنید.درجه سختی تهیه این دلمه کباب در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی کلم
کلمها را بشویید و برگهای آن را جدا کنید.
برگهای کلم را در آب جوش و نمک به مدت ۵-۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند.
برگهای پخته شده را از آب خارج کرده و آب اضافی آنها را بگیرید.
مرحله دوم: آمادهسازی مواد میانی
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.
برنج، خرده نان، تخممرغ، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله سوم: پیچیدن دلمهها
هر برگ کلم را روی سطح صافی پهن کنید.
از مواد میانی روی برگ کلم قرار دهید و آن را بپیچید.
انتهای برگ را با خلال دندان یا نخ محکم کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی با ژامبون
مرحله چهارم: پختن دلمهها
یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و کف آن را با کره چرب کنید.
دلمهها را به صورت ایستاده در قابلمه بچینید.
آب گوشت یا آب مرغ را روی دلمهها بریزید.
درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزید تا دلمهها کاملا پخته شوند.
مرحله پنجم: سرو
دلمهها را در ظرف سرو بچینید و با برنج، ماست و سبزیجات تازه تزئین کنید.
دلمه کباب را میتوانید به صورت سرد یا گرم سرو کنید.
برای سرو دلمه کباب، میتوانید از سسهای مختلف مانند سس ماست و نعناع یا سس گوجه فرنگی استفاده کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه دلمه کباب در قابلمه
در تهیه دلمه کباب به ۷ نکته مهم یر توجه کنید:
برای اینکه دلمهها شکل خود را حفظ کنند، میتوانید انتهای آنها را با نخ محکم کنید.میتوانید از انواع سبزیجات معطر مانند نعناع، جعفری و شوید در مواد میانی دلمه استفاده کنید.برای طعمدار کردن بیشتر دلمهها، میتوانید از کمی رب گوجه فرنگی یا رب انار استفاده کنید.اگر آب گوشت یا آب مرغ در دسترس ندارید، میتوانید از آب جوش و مکعب عصاره گوشت استفاده کنید.برای اینکه دلمهها خوشرنگتر شوند، میتوانید از کمی زعفران دم کرده به آب گوشت یا آب مرغ اضافه کنید.برای طعمدار کردن بیشتر دلمهها، میتوانید کمی زعفران دم کرده به آب گوشت اضافه کنید.میتوانید به همراه دلمهها، سیب زمینی، هویج یا سایر سبزیجات را نیز در فر بپزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه سیب زمینی به روش ایتالیایی
طرز تهیه دلمه کباب در فر
پختن دلمه کباب در فر، روش دیگری برای تهیه این غذای خوشمزه است که به دلمهها طعم و رنگ خاصی میدهد. در این روش، دلمهها به طور یکنواخت پخته میشوند و گوشت داخل آنها نرم و آبدار میشود.
مواد اولیه لازم برای تهیه دلمه در فر همانند دستورالعمل قبلی است، فقط باید به آنها کمی روغن زیتون و ظرف پیرکس یا مناسب برای فر اضافه کنید.
مرحله اول: آمادهسازی دلمهها
مطابق دستورالعمل قبلی، کلمها را آماده کرده و دلمهها را بپیچید.
مرحله دوم: چیدن دلمهها در ظرف
کف ظرف پیرکس را کمی روغن زیتون بمالید. برای اینکه دلمهها به کف ظرف نچسبند.
دلمهها را به صورت ایستاده در ظرف بچینید.
مرحله سوم: اضافه کردن مایع
مقداری از آب گوشتی که برای پخت دلمهها استفاده کردید، روی دلمهها بریزید تا نیمی از ارتفاع دلمهها در آب قرار بگیرد.
مرحله چهارم: پختن در فر و سرو
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. ظرف حاوی دلمهها را در طبقه وسط فر قرار دهید. برای اینکه دلمهها زودتر پخته شوند و آب آنها تبخیر نشود، میتوانید روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید.
به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت یا تا زمانی که دلمهها پخته شوند، در فر بگذارید. هر ۱۵ دقیقه یکبار روی دلمهها را آب بپاشید تا خشک نشوند. زمان پخت دلمهها در فر ممکن است بسته به اندازه دلمهها و دمای فر متفاوت باشد.
دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد دمای مناسبی برای پخت دلمه کباب است. اما میتوانید با توجه به فر خود، دما را کمی کم یا زیاد کنید. دلمهها را از فر خارج کرده و پس از چند دقیقه استراحت، سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل و جامع فوق این دلمههای خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.