رموز قدرت طبیعت: رازهای تهیه روغن هسته آلبالو و خواص آن
روغن هسته آلبالو، از هستههای آلبالو استخراج میشود و به دلیل خواص درمانی و زیبایی فراوان، در طب سنتی و مدرن کاربردهای گستردهای دارد. این روغن سرشار از ویتامین E، اسیدهای چرب ضروری و آنتیاکسیدانها است که به پوست و مو طراوت و جوانی میبخشد. در این مقاله از تک فانبلاگ، به بررسی خواص روغن هسته آلبالو و روشهای تهیه آن میپردازیم.
طرز تهیه روغن هسته آلبالو
روغن هسته آلبالو به دو روش زیر تهیه می شود. توجه داشته باشید که تهیه روغن هسته آلبالو در خانه، به خصوص با روش گرم، نیازمند دقت و رعایت نکات ایمنی است. اگر تجربه کافی ندارید، بهتر است روغن آماده را از فروشگاههای معتبر تهیه کنید.
روش اول: مواد لازم برای روش سرد پرس (Cold-pressed)
مواد لازم برای روش سرد پرس (Cold-pressed) به شرح زیر است:
هسته آلبالو (تازه و تمیز)به مقدار دلخواهدستگاه روغنگیری سرد (Cold press oil extractor)*
مراحل تهیه روغن هسته آلبالو به روش سرد پرس
برای تهیه روغن هسته آلبالو به روش سرد پرس باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: تمیز کردن هستهها
هستههای آلبالو را به خوبی بشویید و خشک کنید از هستههای آلبالوی تازه و باکیفیت استفاده کنید.
مرحله دوم: آسیاب کردن
هستهها را با استفاده از آسیاب قهوه یا دستگاه آسیاب مخصوص خرد کنید تا به صورت پودر درآیند.
مرحله سوم: روغنگیری
پودر هسته را در دستگاه روغنگیری سرد بریزید و طبق دستورالعمل دستگاه، روغن را استخراج کنید.
بیشتر بخوانید:
مرحله چهارم: صاف کردن
روغن استخراج شده را از صافی ریز عبور دهید تا ناخالصیها از آن جدا شود.
مرحله پنجم: نگهداری
روغن را در بطری شیشهای تیره و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
این روش بهترین روش برای حفظ خواص طبیعی روغن هسته آلبالو است و مناسب برای مبتدیان است.
بیشتر بخوانید: با دم آلبالو چه کنیم؟ (خواص و موارد استفاده)
روش دوم: مواد لازم جهت تهیه روغن هسته آلبالو (به روش گرم)
این روش با استفاده از حلال صورت میگیرد و مواد لازم جهت تهیه روغن به شرح زیر است:
هسته آلبالوبه مقدار دلخواهحلال مجاز (مانند هگزان)به مقدار دلخواهدستگاه تبخیر در خلا (rotary evaporator)*تجهیزات آزمایشگاهی*
مراحل تهیه روغن هسته آلبالو به روش گرم
برای تهیه روغن هسته آلبالو به روش گرم باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: تمیز کردن و آسیاب کردن هستهها
مانند روش سرد پیش روید.
مرحله دوم: استخراج با حلال
پودر هسته را با حلال مخلوط کنید تا روغن از هسته جدا شود.
مرحله سوم: تبخیر حلال
مخلوط را در دستگاه تبخیر در خلا قرار دهید تا حلال تبخیر شده و روغن خالص باقی بماند.
مرحله چهارم: تصفیه
روغن را تصفیه کنید تا ناخالصیهای احتمالی از آن جدا شود.
توجه: این روش نیازمند دانش شیمی و تجهیزات آزمایشگاهی است و انجام آن در منزل توصیه نمیشود.
نکات استفاده از روغن هسته آلبالو
نکات مهم هنگام استفاده از روغن هسته آلبالو که باید بدانید:
قبل از استفاده از روغن هسته آلبالو روی پوست، حتماً تست حساسیت انجام دهید.روغن هسته آلبالو را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.به تاریخ انقضا روغن توجه کنید،بهتر است از روغن هسته آلبالو باکیفیت استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: خواص شگفتانگیز روغن هسته گیلاس
خواص روغن هسته آلبالو برای پوست
خواص روغن هسته آلبالو برای پوست به شرح زیر است:
روغن هسته آلبالو موجب آبرسانی و نرمکنندگی پوست میشود. این روغن با نفوذ به عمق پوست، رطوبت را حفظ کرده و پوست را نرم و لطیف میکند.ویتامین E موجود در این روغن، رادیکالهای آزاد را خنثی کرده و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.روغن هسته آلبالو در درمان اگزما و پسوریازیس به شما کمک میکند؛ زیرا خواص ضدالتهابی دارد که به بهبود این بیماریهای پوستی کمک میکند.این روغن می تواند موجب روشنکنندگی پوست شود. روغن هسته آلبالو به کاهش لکها و تیرگیهای پوست کمک کرده و پوست را روشنتر میکند.روغن هسته آلبالو با تنظیم ترشح چربی پوست، به درمان آکنه کمک میکند.
خواص روغن هسته آلبالو برای مو
خواص روغن هسته آلبالو برای مو به شرح زیر است:
روغن هسته آلبالو با تغذیه فولیکولهای مو، به تقویت و رشد مو کمک میکند.این تقویت از ریشه مو،به طور قابل توجهی از ریزش مو نیز جلوگیری میکند.روغن هسته آلبالو به موها درخشندگی و لطافت میبخشد.
بیشتر بخوانید: آیا روغن دانه انگور برای رشد مو مفید است؟
سایر خواص روغن هسته آلبالو که باید بدانید
روغن هسته آلبالو یک هدیه ارزشمند از طبیعت است که با خواص بینظیر خود، میتواند به سلامت و زیبایی شما کمک کند. با استفاده منظم از این روغن، میتوانید پوستی جوان و موهایی سالم داشته باشید.
تقویت سیستم ایمنی: آنتیاکسیدانهای موجود در این روغن، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.کاهش التهاب: خواص ضد التهابی این روغن، به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک میکند.بهبود گردش خون: با بهبود گردش خون، به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
علاوه بر مصارف بالا از این روغن به دلیل رایحه دلپذیر، در آروماتراپی استفاده میشود همچنین در برخی از غذاها و دسرها به عنوان روغن خوراکی استفاده میشود. این روغن به دو روش کلی قابل تهیه است.
توجه داشته باشید که اطلاعات ارائه شده در این مقاله از مجله آشپزی تک فانصرفاً جنبه اطلاعرسانی دارد و نباید جایگزین توصیههای پزشک شود. قبل از استفاده از هر محصول طبیعی، با پزشک خود مشورت کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.